2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

第二节(2024·安徽安庆第七中学期中)(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
After hearing “I wish I’d known this when I was in Senior 1!” countless times by the end of the school year, my Senior 3 class decided to leave behind some real advice for newcomers in senior high. 36 .
Get a planner
If I didn’t have a planner, 37 . I had a hard copy planner, and writing down my homework and activities helped me to stay organised. I could see everything I needed to do. I think it also makes a good impression when you’re talking to people and you pull out a planner.—Samantha
38
Be realistic about your future decisions. If you want to head to a top college, you need to start thinking and working for that immediately. And while that includes getting good grades, it’s not just about grades. You also have to take leadership positions because at last, that’s what makes you stand out.—Alondra
Work hard
When I was in junior high, a friend from senior high school told me I must concentrate on study and work hard from the minute I entered senior high. 39 . So many of my friends fell behind the first year because it was so different from junior high school. But I was ready because I got that advice, and I worked hard from day one. So listen to me, and you’ll be all set.—Edi
Be present
My advice for newcomers is to be present and live in the moment. Before you know it, high school’s over, and you can’t go back. There are no do-overs. 40 .—Riad
A. Keep it real
B. I listened to his advice
C. Get out of your comfort zone
D. Here is some of the great advice they shared
E. I would have never made it through high school
F. Live during your high school years so you have no regrets
G. Join clubs in which you have shared values with other students
36.
D

37.
E

38.
A

39.
B

40.
F
答案: 36.D 上文提到作者的高三学生要给高中新生留下一些建议,根据下文“Get a planner”“Work hard”以及“Be present”可知,下文每段是具体建议,空处应该承上启下,D项符合语境。故选 D。
37.E 上文“If I didn't have a planner”是 if 引导的条件状语从句,这是一种与现实相反的假设;根据下文可知,“我”实际上有规划。由此可知,空处应该将如果“我”没有计划,会是什么样的情况补充完整,E项符合语境,是与现实相反的一种假设。故选 E。
38.A 此处是本段小标题,根据本段内容可知,本段主要讲的是要现实一些,A项能够概括本段内容。故选 A。
39.B 上文提到“我”的朋友在“我”刚上高中时,给“我”的建议;结合下文可知,“我”听从了朋友的建议。由此可知,空处应该承上启下,B项符合语境。故选 B。
40.F 上文提到建议新生生活在当下,空处应该承接上文,指出这么做的好处,F项符合语境。故选 F。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭