2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第116页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
Ⅰ. (2025·八省联考)阅读理解
主题语境: 人与社会 语篇类型: 记叙文 建议用时: 7
Jim Johnson, a mail carrier, was an institution in the leafy Westmoreland, Westhaven and Westover Hills neighbourhoods, just north of downtown Wilmington, where he delivered much more than the mail. He knew all the kids and their pets by name; he carried in the groceries; he took note of unlocked doors, offered gardening advice, and taught more than a few young boys the art of the curveball. When he wasn’t doing all that, Jim was running across a checkerboard of green lawns(草坪) to ensure the local postal service did not fall short of its daily promise.
Though the postal service is often disparaged now, the trust in local postal service lives on. In many communities, that trust is won every day when life - saving medicine, greeting cards, social security checks, college acceptance letters—even the bills—appear in mailboxes in front of the houses.
After more than three decades, Jim approached his final days on the job much like any other. He drove a boxy postal truck to North DuPont Road for the first unofficial stop of the day. Butch, a dog who belonged to one of the neighbours, was waiting just like every day before. And just like every day before, he got into the jump seat and they were off. On the route, Jim and Butch had become inseparable. Now, the dog and the mailman would ride off to retirement together. At every stop, Jim accepted the parting good wishes of families that had become his own. There were tears and laughter, and hugs filled with warm memories.
It’s been 33 years since Jim left the route, but we are still reminded of the deep bond established between community and letter carrier. That’s what the postal service means to us.
1. What do we know about Jim Johnson from the first paragraph?
A. He’s open - minded.
B. He’s sharp - eyed.
C. He’s warm - hearted.
D. He’s strong - willed.
2. What does the underlined word “disparaged” in Paragraph 2 mean?
A. Refused.
B. Criticised.
C. Investigated.
D. Suspended.
3. What did Jim do besides daily delivery on his final days of work?
A. He drove Butch to its owner.
B. He sent presents to his friends.
C. He prepared a retirement party.
D. He said goodbye to the neighbours.
4. 新考法 What is the author’s purpose in writing the text?
A. To remember a respected mail carrier.
B. To record an unforgettable experience.
C. To raise funds for the postal service.
D. To call for harmony in the community.
主题语境: 人与社会 语篇类型: 记叙文 建议用时: 7
Jim Johnson, a mail carrier, was an institution in the leafy Westmoreland, Westhaven and Westover Hills neighbourhoods, just north of downtown Wilmington, where he delivered much more than the mail. He knew all the kids and their pets by name; he carried in the groceries; he took note of unlocked doors, offered gardening advice, and taught more than a few young boys the art of the curveball. When he wasn’t doing all that, Jim was running across a checkerboard of green lawns(草坪) to ensure the local postal service did not fall short of its daily promise.
Though the postal service is often disparaged now, the trust in local postal service lives on. In many communities, that trust is won every day when life - saving medicine, greeting cards, social security checks, college acceptance letters—even the bills—appear in mailboxes in front of the houses.
After more than three decades, Jim approached his final days on the job much like any other. He drove a boxy postal truck to North DuPont Road for the first unofficial stop of the day. Butch, a dog who belonged to one of the neighbours, was waiting just like every day before. And just like every day before, he got into the jump seat and they were off. On the route, Jim and Butch had become inseparable. Now, the dog and the mailman would ride off to retirement together. At every stop, Jim accepted the parting good wishes of families that had become his own. There were tears and laughter, and hugs filled with warm memories.
It’s been 33 years since Jim left the route, but we are still reminded of the deep bond established between community and letter carrier. That’s what the postal service means to us.
1. What do we know about Jim Johnson from the first paragraph?
A. He’s open - minded.
B. He’s sharp - eyed.
C. He’s warm - hearted.
D. He’s strong - willed.
2. What does the underlined word “disparaged” in Paragraph 2 mean?
A. Refused.
B. Criticised.
C. Investigated.
D. Suspended.
3. What did Jim do besides daily delivery on his final days of work?
A. He drove Butch to its owner.
B. He sent presents to his friends.
C. He prepared a retirement party.
D. He said goodbye to the neighbours.
4. 新考法 What is the author’s purpose in writing the text?
A. To remember a respected mail carrier.
B. To record an unforgettable experience.
C. To raise funds for the postal service.
D. To call for harmony in the community.
答案:
1. C 推理判断题。根据第一段中的“He knew all the kids and their pets by name; he carried in the groceries; he took note of unlocked doors. . . to ensure the local postal service did not fall short of its daily promise.”可推知,吉姆·约翰逊是一个热心肠的人。故选C。
2. B 词句猜测题。根据画线单词所在句“Though the postal service is often disparaged now, the trust in local postal service lives on.”可知,前后句是转折关系,后半句说对当地邮政服务的信任依然存在,那么前半句应该是说邮政服务现在常被批评。由此可知,画线词 disparaged 与 criticised 意思相近。故选 B。
3. D 细节理解题。根据第三段中的“At every stop, Jim accepted the parting good wishes of families that had become his own. There were tears and laughter, and hugs filled with warm memories.”可知,吉姆在工作的最后几天除了每天送货外,还向邻居们告别。故选 D。
4. A 推理判断题。根据文章大意以及最后一段的内容可知,文章主要讲述了吉姆·约翰逊这位邮递员在工作中热心帮助邻里,与大家建立了深厚感情,在他退休 33年后,作者依然记得他,表达了对他的怀念。由此推知,作者写这篇文章的目的是纪念一位受人尊敬的邮递员。故选 A。
2. B 词句猜测题。根据画线单词所在句“Though the postal service is often disparaged now, the trust in local postal service lives on.”可知,前后句是转折关系,后半句说对当地邮政服务的信任依然存在,那么前半句应该是说邮政服务现在常被批评。由此可知,画线词 disparaged 与 criticised 意思相近。故选 B。
3. D 细节理解题。根据第三段中的“At every stop, Jim accepted the parting good wishes of families that had become his own. There were tears and laughter, and hugs filled with warm memories.”可知,吉姆在工作的最后几天除了每天送货外,还向邻居们告别。故选 D。
4. A 推理判断题。根据文章大意以及最后一段的内容可知,文章主要讲述了吉姆·约翰逊这位邮递员在工作中热心帮助邻里,与大家建立了深厚感情,在他退休 33年后,作者依然记得他,表达了对他的怀念。由此推知,作者写这篇文章的目的是纪念一位受人尊敬的邮递员。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看