2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第114页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
【素养解读】友谊,是岁月长河中最为宝贵的财富。它不仅让我们在漫漫人生路中不再孤单,也能让我们从不同角度领略到人生的美好。本文有助于学生明白朋友的意义,明白什么才是真正的朋友。
(2024·江苏扬州邗江区第一中学月考)Friends play a very important part in everyone's life. Friendship usually develops during childhood. New friends are made when you progress through school. Those friends that you make as a student can usually last long. Friends influence your development, maturity and the sense of responsibility. A familiar opinion is "You can tell a lot about a person by knowing who his friends are. " Friendship is based on common interests. If you like sports, most of your friends are likely to be active. If you enjoy reading and shopping, most of your friends do the same.
Some people call you their friends for the wrong reasons. These people are not real friends. They are only "friends" on the outside, not the inside where it counts. Superficial friends only want to be your friends if it is to their advantage. True friends are there whether you are rich or poor. It is easy to have many so - called "friends" if you are rich. By this time you should be able to recognise your friends as the "real" or the "false".
True friends are the most special. Sometimes they might not be easy to find, so you can consider yourself very lucky if you have one true friend. This friend is eager to help you whenever necessary. He or she knows you would do the same for them. A true friend is someone you can talk to about any subject or problem. You and your true friend have good understanding of each other. True friends support you, take your side, and build up your confidence.
1.〔思维品质〕What's the main idea of the first paragraph?
A. How to make true friends.
B. What is friendship based on.
C. We should make friends in our childhood.
D. Friends play a very important role in our life.
2.〔学习能力〕Which of the following is TRUE according to the passage?
A. It is easy to have many true friends if you are rich.
B. If you have no interest in music, none of your friends will be a music lover.
C. The friendships developed during your school days will be with you for a long time.
D. What you value above anything is the friendship developed during childhood.
3.〔语言能力〕What does the underlined phrase "so - called 'friends'" in Paragraph 2 probably mean?
A. Friends in need.
B. Those who can help you.
C. Those who often give you money.
D. Those who want to benefit from you.
4.〔思维品质〕新考法 What's the author's attitude towards "true friends" according to Paragraph 3?
A. True friends are too difficult to find.
B. You can only share sadness with true friends.
C. You can only share happiness with true friends.
D. True friends will stand by you whatever happens.
(2024·江苏扬州邗江区第一中学月考)Friends play a very important part in everyone's life. Friendship usually develops during childhood. New friends are made when you progress through school. Those friends that you make as a student can usually last long. Friends influence your development, maturity and the sense of responsibility. A familiar opinion is "You can tell a lot about a person by knowing who his friends are. " Friendship is based on common interests. If you like sports, most of your friends are likely to be active. If you enjoy reading and shopping, most of your friends do the same.
Some people call you their friends for the wrong reasons. These people are not real friends. They are only "friends" on the outside, not the inside where it counts. Superficial friends only want to be your friends if it is to their advantage. True friends are there whether you are rich or poor. It is easy to have many so - called "friends" if you are rich. By this time you should be able to recognise your friends as the "real" or the "false".
True friends are the most special. Sometimes they might not be easy to find, so you can consider yourself very lucky if you have one true friend. This friend is eager to help you whenever necessary. He or she knows you would do the same for them. A true friend is someone you can talk to about any subject or problem. You and your true friend have good understanding of each other. True friends support you, take your side, and build up your confidence.
1.〔思维品质〕What's the main idea of the first paragraph?
A. How to make true friends.
B. What is friendship based on.
C. We should make friends in our childhood.
D. Friends play a very important role in our life.
2.〔学习能力〕Which of the following is TRUE according to the passage?
A. It is easy to have many true friends if you are rich.
B. If you have no interest in music, none of your friends will be a music lover.
C. The friendships developed during your school days will be with you for a long time.
D. What you value above anything is the friendship developed during childhood.
3.〔语言能力〕What does the underlined phrase "so - called 'friends'" in Paragraph 2 probably mean?
A. Friends in need.
B. Those who can help you.
C. Those who often give you money.
D. Those who want to benefit from you.
4.〔思维品质〕新考法 What's the author's attitude towards "true friends" according to Paragraph 3?
A. True friends are too difficult to find.
B. You can only share sadness with true friends.
C. You can only share happiness with true friends.
D. True friends will stand by you whatever happens.
答案:
1. D 主旨大意题。根据第一段的第一句可知,第一段讲的是朋友在我们生活中起着重要的作用。故选 D。2. C 细节理解题。根据第一段中的“Those friends that you make as a student can usually last long.”可知,在学校交的朋友往往能维持很久。故选 C。3. D 词义猜测题。根据第二段中的“Superficial friends only want to... are rich or poor.”可知,肤浅的朋友只愿意在对他们有利的时候和你做朋友。无论你是贫穷还是富有,真正的朋友一直都在。由此可知,画线短语指的是那些想从你这里得到好处的人。故选 D。4. D 推理判断题。根据第三段内容可知,无论发生什么事,真正的朋友都会支持你。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看