2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

B(2025·湖南邵阳新邵县第三中学月考)
School is, waking up early in the morning, whether it is hot or cold, putting on the school uniform and rushing to the bus stop to catch the school bus and getting used to the words “Hurry up! You will be late!” You reach school and again the same words “Hurry up!” do not let you rest in peace.
Throughout the day, it is a mad rush. One period gets over, the other starts and you are ready for the second subject. When you forget to do your homework, you try to sit at the back and pretend to be looking for something on the floor or in your bag. You are lucky if you are not seen and it is bad luck if you get caught. If you are not lucky, be ready for a good scolding during break or after school. If you are lucky and your teacher is in a good mood, you may be left with a warning.
However, school is not so dull all the time; the games, library periods and breaks are welcome time, when you can relax, joke and have fun with your friends. There are some teachers, too, who can make school very exciting. For example, Mr Taneja, has a typical style of talking, making us always hooked on the playground.
School can be fun, real fun, when picnics and field trips are organised. We wait for them eagerly and keep on requesting our class teacher to organise one for us. Debates, quizzes, cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life. Fun increases after real hard work and you tend to enjoy more than those who had been lazy and have wasted their time. I think this period of your life is the most wonderful period—full of dreams and hope.
24. How is the school life described by the author in the passage?
A. Dull and stressful.
B. Stressful but interesting.
C. Strict and fearful.
D. Annoying but funny.
25. What can we conclude according to the second paragraph?
A. Some students hope to get away with their fault.
B. Teachers should be more patient to their students.
C. Some students dislike finishing their homework.
D. Teachers should reduce the amount of homework.
26. Which subject does Mr Taneja teach at school?
A. Physics.
B. Language.
C. Chemistry.
D. Physical Education.
27. What does the underlined word “luster” mean in the passage?
A. Difficulty.
B. Value.
C. Fun.
D. Trouble.
答案: 24.B 细节理解题。根据第一段内容和最后一段“School can be fun,real fun,when picnics and field trips are organised.”可知,作者描述的学校生活是既紧张又有趣的。故选 B。
25.A 推理判断题。根据第二段内容可知,有的学生忘了做作业,就会坐在后面假装找东西,是为了不让老师看到自己,逃脱老师的批评,也就是希望自己的过错不受惩罚。故选 A。
26.D 推理判断题。根据第三段中的“For example,Mr Taneja,has a typical style of talking,making us always hooked on the playground.”可知,Taneja 先生是一名体育老师。故选 D。
27.C 词义猜测题。根据最后一段中的“School can be fun,real fun,when picnics and field trips are organized”,并结合画线词所在句“Debates,quizzes,cultural programmes also add luster to an otherwise dull school life.”中的“also”可知,组织野餐和实地考察很有趣,辩论、测验和文化节目也增添了乐趣,故 luster 表示“乐趣”。故选 C。
C(2025·黑龙江绥化期中)
My first day in high school will never be forgotten. When I got to the classroom in the morning, I saw that Mr Brown had already put our names on our tables. After walking a few steps, I saw my name on the table right in the middle of the classroom. Walking up to my table, my heart sang. “It would be great to sit there. I could see everything easily,” I thought to myself.
A while later, the other students entered one by one and took their own seats. And then Mr Brown started talking. He showed us his classroom rules and tried to explain them. All of a sudden a student called Tony started singing loudly. All the while he moved his body to the music. His deskmate Josh couldn’t understand why he was doing these things. Then he stood up and talked to Mr Brown. “I don’t want to sit with this strange guy. Can I swap seats with someone else in this room, please?”
Mr Brown didn’t answer his question directly. He stopped what he was doing and turned on his computer. Then he showed us some pictures about autistic kids. He explained that autistic kids have little self-control. They seem to do things that are beyond everyone else’s understanding. However, they can do many other great things, in the field of art or music for example. Then he told us that Tony was not good at maths, but loved songs. “He can sing thousands of songs. What’s more surprising is that he can remember all the words without any mistakes.” In the end, Mr Brown added that although autistic kids were different, they should be loved.
Since that first day in high school, I became Mr Brown’s admirer. I was pretty sure Mr Brown would get all of us on the right track.
28. How did the author feel when seeing his table?
A. Proud.
B. Excited.
C. Curious.
D. Unhappy.
(
B
)
29. What does the underlined word “swap” in Paragraph 2 mean?
A. Share.
B. Provide.
C. Replace.
D. Exchange.
(
D
)
30. In what way was Tony special?
A. He acted politely.
B. He was understanding.
C. He knew music very well.
D. He had a mathematical mind.
(
C
)
31. What does the author think of Mr Brown?
A. He is off the right track.
B. He can make a great teacher.
C. He has too many admirers.
D. He is too different to be loved.
(
B
)
答案: 28.B 细节理解题。根据第一段中的“After walking a few steps,I saw my name on the table right in the middle of the classroom... I thought to myself.”可知,看到自己的桌子时,作者觉得很满意,心情很激动。故选 B。
29.D 词义猜测题。根据画线词的上文“I don't want to sit with this strange guy.”可知,乔希不想和托尼坐在一起,再结合画线词的下文“with someone else in this room”可推知,他是想和其他同学交换座位,画线词意思应该是“交换”,与 exchange 意思一致。故选 D。
30.C 细节理解题。根据第三段中的“Then he told us that Tony was not good at maths,but loved songs. ‘He can sing thousands of songs. What's more surprising is that he can remember all the words without any mistakes.’”可知,托尼的特别之处在于他很懂音乐。故选 C。
31.B 推理判断题。根据最后一段内容可知,作者非常崇拜布朗先生,认为他在教大家正确的道理。由此可知,作者认为布朗先生能成为一个好老师。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭