2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A(2025·广东广州第一一三中学月考)
At 10, by chance I heard Whitney Houston's song titled “I will always love you”, which made a great deep impression on me though I didn't understand what I heard. I kept trying to repeat the song but in vain; because I didn't speak English, I tried to remember the melody only in order not to forget the song because maybe one day I'll come to know this song's title.
About five years later and by chance again I bought a cassette that included the song. It was amazing that I found what I was looking for! Then I started to listen to my local radio stations which aired English songs. Then, with time going by, I started to understand a few words. Of course I was a secondary school student at that time but I want you to know that what was driving me is love, the love of that language.
After I grew up a little bit I decided to study English Literature at the university, because I said to myself this is the best subject I've been good at during my school life. And that's what happened; I studied English Literature at university and graduated recently.
My native-like speaking didn't develop because of the university education, but from hard work and self-study. I used to listen to native speakers almost all the time and imitate (模仿) their pronunciation. And I had to repeat and practise even with myself. You know, I didn't have a person to speak English with. So I decided to chat with English people on the Internet.
Finally, one of the best ways to improve your English is using it. Use it or lose it.
21. What does the underlined phrase “in vain” in Paragraph 1 mean?
A. For no reason.
B. In no time.
C. Without success.
D. At no cost.
22. What made the author study English Literature at university?
A. The influence of local radio stations.
B. Success in learning English.
C. A deep love for the language.
D. Desire to be like a native speaker.
23. How did the author achieve the native-like speaking?
①By listening to native speakers.
②By imitating native speakers.
③By speaking English repeatedly.
④By taking university courses.
⑤By practising with a partner.
⑥By chatting with native speakers.
A. ①②③⑥
B. ①②⑤⑥
C. ②③④⑤
D. ②③⑤⑥
答案: 21.C 词义猜测题。根据画线词上文“I kept trying to repeat the song but”以及下文“because I didn't speak English, I tried to remember the melody only in order not to forget the song because maybe one day I'll come to know this song's title”可知,but 表示转折,说明作者因为不会说英语,没能成功重复这首歌。故画线词意思是“不成功,白费力气”。故选 C。 22.B 细节理解题。根据第二段第三、四和五句以及第三段内容可知,成功地学习了英语促使作者在大学里学习英国文学。故选 B。 23.A 细节理解题。根据倒数第二段内容可知,作者通过听母语人士说话、模仿母语人士、反复说英语以及与母语人士聊天做到像母语人士一样说话。故选 A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭