2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A(2025·广东广州第一一三中学月考)
At 10, by chance I heard Whitney Houston's song titled “I will always love you”, which made a great deep impression on me though I didn't understand what I heard. I kept trying to repeat the song but in vain; because I didn't speak English, I tried to remember the melody only in order not to forget the song because maybe one day I'll come to know this song's title.
About five years later and by chance again I bought a cassette that included the song. It was amazing that I found what I was looking for! Then I started to listen to my local radio stations which aired English songs. Then, with time going by, I started to understand a few words. Of course I was a secondary school student at that time but I want you to know that what was driving me is love, the love of that language.
After I grew up a little bit I decided to study English Literature at the university, because I said to myself this is the best subject I've been good at during my school life. And that's what happened; I studied English Literature at university and graduated recently.
My native-like speaking didn't develop because of the university education, but from hard work and self-study. I used to listen to native speakers almost all the time and imitate (模仿) their pronunciation. And I had to repeat and practise even with myself. You know, I didn't have a person to speak English with. So I decided to chat with English people on the Internet.
Finally, one of the best ways to improve your English is using it. Use it or lose it.
21. What does the underlined phrase “in vain” in Paragraph 1 mean?
A. For no reason.
B. In no time.
C. Without success.
D. At no cost.
22. What made the author study English Literature at university?
A. The influence of local radio stations.
B. Success in learning English.
C. A deep love for the language.
D. Desire to be like a native speaker.
23. How did the author achieve the native-like speaking?
①By listening to native speakers.
②By imitating native speakers.
③By speaking English repeatedly.
④By taking university courses.
⑤By practising with a partner.
⑥By chatting with native speakers.
A. ①②③⑥
B. ①②⑤⑥
C. ②③④⑤
D. ②③⑤⑥
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。
A(2025·广东广州第一一三中学月考)
At 10, by chance I heard Whitney Houston's song titled “I will always love you”, which made a great deep impression on me though I didn't understand what I heard. I kept trying to repeat the song but in vain; because I didn't speak English, I tried to remember the melody only in order not to forget the song because maybe one day I'll come to know this song's title.
About five years later and by chance again I bought a cassette that included the song. It was amazing that I found what I was looking for! Then I started to listen to my local radio stations which aired English songs. Then, with time going by, I started to understand a few words. Of course I was a secondary school student at that time but I want you to know that what was driving me is love, the love of that language.
After I grew up a little bit I decided to study English Literature at the university, because I said to myself this is the best subject I've been good at during my school life. And that's what happened; I studied English Literature at university and graduated recently.
My native-like speaking didn't develop because of the university education, but from hard work and self-study. I used to listen to native speakers almost all the time and imitate (模仿) their pronunciation. And I had to repeat and practise even with myself. You know, I didn't have a person to speak English with. So I decided to chat with English people on the Internet.
Finally, one of the best ways to improve your English is using it. Use it or lose it.
21. What does the underlined phrase “in vain” in Paragraph 1 mean?
A. For no reason.
B. In no time.
C. Without success.
D. At no cost.
22. What made the author study English Literature at university?
A. The influence of local radio stations.
B. Success in learning English.
C. A deep love for the language.
D. Desire to be like a native speaker.
23. How did the author achieve the native-like speaking?
①By listening to native speakers.
②By imitating native speakers.
③By speaking English repeatedly.
④By taking university courses.
⑤By practising with a partner.
⑥By chatting with native speakers.
A. ①②③⑥
B. ①②⑤⑥
C. ②③④⑤
D. ②③⑤⑥
答案:
21.C 词义猜测题。根据画线词上文“I kept trying to repeat the song but”以及下文“because I didn't speak English, I tried to remember the melody only in order not to forget the song because maybe one day I'll come to know this song's title”可知,but 表示转折,说明作者因为不会说英语,没能成功重复这首歌。故画线词意思是“不成功,白费力气”。故选 C。 22.B 细节理解题。根据第二段第三、四和五句以及第三段内容可知,成功地学习了英语促使作者在大学里学习英国文学。故选 B。 23.A 细节理解题。根据倒数第二段内容可知,作者通过听母语人士说话、模仿母语人士、反复说英语以及与母语人士聊天做到像母语人士一样说话。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看