2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

Ⅳ. 课文语法填空
At certain times of the year, many animals move from one place to another. This annual movement 1.
is called
(call) migration. They migrate to find food, seek a partner or search for warmer weather. One of the most wonderful migrations in nature is 2.
that
of the North American monarch butterfly.
Every autumn, 3.
millions
(million) of monarch butterflies travel around 4,000 kilometres to California or Mexico. However, until recently, no one knew how they did this.
A team of scientists 4.
led
(lead) by Professor Eli Shlizerman has found out that the monarch is able to tell the time of day. It uses its eyes 5.
to measure
(measure) the position of the sun. These two pieces of information—the time of day and the point 6.
where
the sun is in the sky—allow the butterfly to determine the way to go. 7.
Eventually
(eventual), it manages to reach the places where it will spend the winter.
Because of human activity, the population of monarch butterflies 8.
has crashed
(crash) by as much as 90% in the last few years. However, the research on the monarch's behaviour has led to a greater 9.
awareness
(aware) of this creature. People have been working together to record its migration and make sure that there are enough plants for it to feed 10.
on
. It's hoped that the number of monarch butterflies will increase soon.
答案: 1. is called 2. that 3. millions 4. led 5. to measure 6. where 7. Eventually 8. has crashed 9. awareness 10. on
Ⅴ. 阅读理解
A team of biologists and game preservationists from the University of Neuchâtel, working with staff from multiple institutions in South Africa, has found that removing horns(角) from black rhinos(犀牛) to protect them from hunters may have social implications for the rhinos.
Previous research has shown that rhinoceroses are under threat by hunters that kill them to illegally obtain their horns, which are a popular product. In this new effort, the research team focused on the black rhinos that live in Africa. There are currently about 6,200 black rhinos in Africa, which have been given protected status. Unfortunately, despite armed rangers(护林员) watching over them, their numbers have dropped over the years.
To prevent further losses, animal management authorities have authorised park administrators to remove the horns of many of the rhinos, removing the motive for hunting. Such removals have proven to be effective—hunting has ground to a halt under the programmes. However, these programmes are not a simple solution—removing horns safely is costly and puts workers and rhinos at risk of harm. Also, the horns grow back, and must be removed every 24 months.
Less well understood is the impact on the rhinos after horn removal. To learn more, the researchers in this new effort studied the habits of black rhinos in the Manyoni Private Game Reserve in South Africa. The team started by making maps of the rhino range. They used data from sightings made before a dehorning project began in 2016 and then for sightings made over the subsequent years.
They found that after the loss of a horn, male rhinos greatly reduced their range—some lost up to 80% of their territory. For some females, the team reports, the reduced range was even greater. The group repeated their work in nine other game reserves using 15 years of data—gathering and found similar results. The researchers also found that the removal of horns made the black rhinos less social with one another—instead of interacting, they would intentionally avoid one another.
1. What is Paragraph 2 mainly about concerning the rhinos?
A. The role of armed rangers in protecting them.
B. The consequence of dehorning them.
C. The decline in their population.
D. The value of their horns.
2. What does the phrase “has ground to a halt” underlined in Paragraph 3 mean?
A. Has changed temporarily.
B. Has continued steadily.
C. Has started illegally.
D. Has stopped gradually.
3. What might be the researchers' attitude to dehorning rhinos?
A. Favourable.
B. Tolerant.
C. Sympathetic.
D. Disapproving.
答案: 1. C 主旨大意题。根据第二段第一句和最后一句可知,该段主要是在讲黑犀牛种群数量的下降情况。故选C。2. D 词义猜测题。根据前文“Such removals have proven to be effective”以及后文“under the programmes”可知,因为去角举措有效,所以在这些项目下狩猎应该是逐渐停止了,“has ground to a halt”意思是“逐渐停止”,与“Has stopped gradually”意思相近。故选D。3. D 推理判断题。根据最后一段的内容可知,割掉犀牛角对犀牛有很多负面影响,由此可以推断出研究者对于给犀牛去角这一做法是不赞同的。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭