2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
【素养解读】作者通过回忆孩提时代的故事表达我们应该和每个人分享爱、善意和快乐,让我们成为真正的一家人。文章有助于勾起学生对家庭、对亲情的回忆,促进家庭关系的和睦。
(2024·江苏南京金陵河西中学月考)When I was a boy, our family would sometimes gather at my aunt's tiny house over the summer. Relatives from all over the country would come in to visit. The adults would crowd together in the living room to talk and catch up on each other's lives. And the kids would be sent out into the front yard to play when dinner was slowly cooked for all of us.
Those were the days before digital devices and motorised toys, so we often ended up playing an old game. I remember one of those moments especially. As I was the youngest and smallest of all the kids there, I got caught first and couldn't catch anyone else. My brothers and cousins were all too fast for me, and I grew more and more frustrated. I finally fell my face first into the dirt. I got up with tears forming in my eyes. Then I saw one of my female cousins Susan standing there. She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her. Then she turned to me, smiled, and said, "I'm it! You'd better run!" I ran off laughing with glee while she turned and started to chase others.
Now I see how her act of kindness that day saved me from sadness and returned me to joy. It doesn't matter that we hardly ever saw each other. I know we are family and she loves me.
In her wonderful book: Box of Butterflies, Roma Downey writes, "We are all one, we all belong to each other, and we are one big, beautiful family." Perhaps it is time that we all started to treat each other in that way. Perhaps it is time that we shared our love, our kindness, our laughter, and our joy with everyone without fear. Perhaps it is time to finally and forever bring this world together in one big family reunion.
1. [语言能力]When the adults were chatting, the kids would ______.
A. play video games
B. sit in the front yard
C. learn to cook dinner
D. play traditional games
(
2. [思维品质]The author was able to catch Susan because ______.
A. the others ran too fast
B. the author was good at running
C. Susan gave him a chance
D. Susan wanted to chase others
(
3. [思维品质]What can be inferred from the passage?
A. The author is grateful for what Susan did for him.
B. The author can't meet Susan any more.
C. The author urges others to love their family.
D. The author believes the world will become a big family.
(
4. [学习能力]What could be the best title of the passage?
A. A Memory of My Childhood
B. Sharing of Goodness Unites Us
C. Kindness Brightens Our Life
D. A Good Deed Is Invaluable
(
(2024·江苏南京金陵河西中学月考)When I was a boy, our family would sometimes gather at my aunt's tiny house over the summer. Relatives from all over the country would come in to visit. The adults would crowd together in the living room to talk and catch up on each other's lives. And the kids would be sent out into the front yard to play when dinner was slowly cooked for all of us.
Those were the days before digital devices and motorised toys, so we often ended up playing an old game. I remember one of those moments especially. As I was the youngest and smallest of all the kids there, I got caught first and couldn't catch anyone else. My brothers and cousins were all too fast for me, and I grew more and more frustrated. I finally fell my face first into the dirt. I got up with tears forming in my eyes. Then I saw one of my female cousins Susan standing there. She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her. Then she turned to me, smiled, and said, "I'm it! You'd better run!" I ran off laughing with glee while she turned and started to chase others.
Now I see how her act of kindness that day saved me from sadness and returned me to joy. It doesn't matter that we hardly ever saw each other. I know we are family and she loves me.
In her wonderful book: Box of Butterflies, Roma Downey writes, "We are all one, we all belong to each other, and we are one big, beautiful family." Perhaps it is time that we all started to treat each other in that way. Perhaps it is time that we shared our love, our kindness, our laughter, and our joy with everyone without fear. Perhaps it is time to finally and forever bring this world together in one big family reunion.
1. [语言能力]When the adults were chatting, the kids would ______.
A. play video games
B. sit in the front yard
C. learn to cook dinner
D. play traditional games
(
D
)2. [思维品质]The author was able to catch Susan because ______.
A. the others ran too fast
B. the author was good at running
C. Susan gave him a chance
D. Susan wanted to chase others
(
C
)3. [思维品质]What can be inferred from the passage?
A. The author is grateful for what Susan did for him.
B. The author can't meet Susan any more.
C. The author urges others to love their family.
D. The author believes the world will become a big family.
(
A
)4. [学习能力]What could be the best title of the passage?
A. A Memory of My Childhood
B. Sharing of Goodness Unites Us
C. Kindness Brightens Our Life
D. A Good Deed Is Invaluable
(
B
)
答案:
1. D 细节理解题。根据第二段中的“Those were the days before... we often ended up playing an old game.”可知,大人们聊天时孩子们在玩一种古老又传统的游戏。故选D。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her.”可知,苏珊原本可以跑快的,为了让作者抓住她才减速,所以可以推断出她是故意让作者抓住的。故选C。
3. A 推理判断题。根据第三段第一句可知,作者把苏珊当时的行为称为“act of kindness”,因此可推断作者对苏珊是心怀感激的。故选A。
4. B 主旨大意题。根据最后一段中的“Perhaps it is time... we shared our love, our kindness, our laughter, and our joy with everyone without fear. Perhaps it is time to... in one big family reunion.”可知,作者主要想表达分享爱,善良真诚地对待他人可以使大家真正地成为一体。故B项适合作文章标题。故选B。
2. C 推理判断题。根据第二段中的“She started to run but was going much slower than before. I easily caught up and seized her.”可知,苏珊原本可以跑快的,为了让作者抓住她才减速,所以可以推断出她是故意让作者抓住的。故选C。
3. A 推理判断题。根据第三段第一句可知,作者把苏珊当时的行为称为“act of kindness”,因此可推断作者对苏珊是心怀感激的。故选A。
4. B 主旨大意题。根据最后一段中的“Perhaps it is time... we shared our love, our kindness, our laughter, and our joy with everyone without fear. Perhaps it is time to... in one big family reunion.”可知,作者主要想表达分享爱,善良真诚地对待他人可以使大家真正地成为一体。故B项适合作文章标题。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看