2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第49页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
Ⅱ. (2024·新课标Ⅰ卷)七选五
主题语境: 人与社会
语篇类型: 说明文
建议用时: 9
Not all great writers are great spellers. If you want to be published, it’s vital to submit a perfect, professionally presented manuscript(原稿). 1 No editor is likely to tolerate a writer who does not take the trouble to spell words correctly.
I keep two reference books close-by on my desk: dictionary and thesaurus(同义词词典). I don’t trust my laptop’s spellchecker. 2 Of course, these days there are plenty of online dictionaries and thesauruses, but I’m old-fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers. I use *the Concise Oxford Dictionary* and *the Collins Thesaurus*.
3 It should give you a precise definition of each word, thus differentiating it from other words whose meanings are similar, but not identical. It will also usually show how the word is pronounced.
In addition, I have an old two-volume copy of *the Shorter Oxford Dictionary*, picked up a few years ago in a bookshop sale for just 99 pence. Of course, with its 2,672 pages, it’s not exactly short. It contains around 163,000 words, plus word combinations and idiomatic phrases. 4 However, if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage, there’s nothing better.
For well over a hundred years the most influential English dictionary was Samuel Johnson’s *Dictionary of the English Language* published in 1755. “To make dictionaries is dull(乏味) work,” wrote Johnson, illustrating one definition of “dull”. 5 A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a rewarding experience.
A. I don’t often use this dictionary.
B. It takes no account of the context.
C. But I still don’t want to replace them.
D. But a dictionary can be a pleasure to read.
E. Of course, a dictionary is not only for spelling.
F. That means good grammar and no spelling mistakes.
G. Dictionaries don’t always give you enough information.
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
主题语境: 人与社会
语篇类型: 说明文
建议用时: 9
Not all great writers are great spellers. If you want to be published, it’s vital to submit a perfect, professionally presented manuscript(原稿). 1 No editor is likely to tolerate a writer who does not take the trouble to spell words correctly.
I keep two reference books close-by on my desk: dictionary and thesaurus(同义词词典). I don’t trust my laptop’s spellchecker. 2 Of course, these days there are plenty of online dictionaries and thesauruses, but I’m old-fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers. I use *the Concise Oxford Dictionary* and *the Collins Thesaurus*.
3 It should give you a precise definition of each word, thus differentiating it from other words whose meanings are similar, but not identical. It will also usually show how the word is pronounced.
In addition, I have an old two-volume copy of *the Shorter Oxford Dictionary*, picked up a few years ago in a bookshop sale for just 99 pence. Of course, with its 2,672 pages, it’s not exactly short. It contains around 163,000 words, plus word combinations and idiomatic phrases. 4 However, if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage, there’s nothing better.
For well over a hundred years the most influential English dictionary was Samuel Johnson’s *Dictionary of the English Language* published in 1755. “To make dictionaries is dull(乏味) work,” wrote Johnson, illustrating one definition of “dull”. 5 A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a rewarding experience.
A. I don’t often use this dictionary.
B. It takes no account of the context.
C. But I still don’t want to replace them.
D. But a dictionary can be a pleasure to read.
E. Of course, a dictionary is not only for spelling.
F. That means good grammar and no spelling mistakes.
G. Dictionaries don’t always give you enough information.
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
答案:
Ⅱ. 语篇导读 本文是一篇说明文。文章主要介绍了作者使用英语词典的经验和心得以及从中获得的乐趣。
1. F 上文“If you want to be published,it's vital to submit a perfect,professionally presented manuscript(原稿).”提到了完美的、专业手稿的重要性,没有语法和拼写错误是专业手稿的要求之一。F 选项“这意味着语法正确,没有拼写错误。”是对手稿要求的进一步解释说明,符合题意。故选 F。
2. B 上文“I don't trust my laptop's spellchecker.”提到了作者不相信电脑的拼写检查器;下文“Of course,these days there are plenty of online dictionaries and thesauruses,but I'm old-fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers.”提到了作者更喜欢实体书和能用手指翻阅的书页,说明电子设备可能有缺点,所以 B 选项“它不考虑上下文。”解释了上文的原因,具有承上启下的作用。故选 B。
3. E 下文“It should give you a precise definition of each word,thus differentiating it from other words whose meanings are similar,but not identical. It will also usually show how the word is pronounced.”提到了词典的功能,E 选项“当然,词典不仅仅是用来拼写的。”提到了词典的部分功能,能引起下文内容。故选 E。
4. A 下文“However,if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage,there's nothing better.”提到了词典的使用情况,A 选项“我不经常用这本词典。”是对词典使用频率的说明,与下文构成转折关系。故选 A。
5. D 上文“‘To make dictionaries is dull(乏味)work,’ wrote Johnson,illustrating one definition of ‘dull’.”提到了编写词典是件乏味的工作,下文“A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a rewarding experience.”提到浏览词典也是一种阅读的乐趣,D 选项“但是一本词典读起来是一种乐趣。”是作者对词典的评价,与上文的“乏味”形成对比,与上文构成转折关系。故选 D。
1. F 上文“If you want to be published,it's vital to submit a perfect,professionally presented manuscript(原稿).”提到了完美的、专业手稿的重要性,没有语法和拼写错误是专业手稿的要求之一。F 选项“这意味着语法正确,没有拼写错误。”是对手稿要求的进一步解释说明,符合题意。故选 F。
2. B 上文“I don't trust my laptop's spellchecker.”提到了作者不相信电脑的拼写检查器;下文“Of course,these days there are plenty of online dictionaries and thesauruses,but I'm old-fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers.”提到了作者更喜欢实体书和能用手指翻阅的书页,说明电子设备可能有缺点,所以 B 选项“它不考虑上下文。”解释了上文的原因,具有承上启下的作用。故选 B。
3. E 下文“It should give you a precise definition of each word,thus differentiating it from other words whose meanings are similar,but not identical. It will also usually show how the word is pronounced.”提到了词典的功能,E 选项“当然,词典不仅仅是用来拼写的。”提到了词典的部分功能,能引起下文内容。故选 E。
4. A 下文“However,if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage,there's nothing better.”提到了词典的使用情况,A 选项“我不经常用这本词典。”是对词典使用频率的说明,与下文构成转折关系。故选 A。
5. D 上文“‘To make dictionaries is dull(乏味)work,’ wrote Johnson,illustrating one definition of ‘dull’.”提到了编写词典是件乏味的工作,下文“A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a rewarding experience.”提到浏览词典也是一种阅读的乐趣,D 选项“但是一本词典读起来是一种乐趣。”是作者对词典的评价,与上文的“乏味”形成对比,与上文构成转折关系。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看