2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

听第9段材料,回答第14至16题。
14.Why did the master kiss a pig?
A.To keep his promise.
B.To show his courage.
C.To amuse the students.(
A

15.Where did the master kiss a pig?
A.In the classroom.
B.In the playground.
C.On the road in front of the school gate.(
B

16.What did the master want the students to do?
A.Study harder. B.Protect the animals.
C.Stop throwing garbage.(
C
答案: 14.A 15.B 16.C
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What has the weather been like so far?
A.Very rainy.B.Very cold.C.Very dry.
C

18.When will the big storm arrive?
A.Later today.
B.After Tuesday..
C.At the beginning of the summer.
C

19.How long will the storm last?
A.Three days at most.
B.About a week.
C.At least two weeks.
B

20.What are people advised nott to do?
A.Go to the beaches.
B.Stand under a tree.
C.Drive at a high speed.
A
答案: 17.C 18.C 19.B 20.A
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A((2025.广西南宁第八中学月考)
Teaching teens life skills doesn't just build
independence(独立性), it also builds social-emotional learning(SEL)skills that teens need.
Life is hard enough,so let's help our teens feel
confident by teaching them the life skills they
need.
Life skill 1:How to do the washing
Start with the basics like how to tell
different colours and read the labels(标签).
Discuss why some clothing should be washed
differently.Don't forget to teach teens how to
use a washing machine and dryer.Being able to
do the washing is a basic skill that helps build
confidence.This relatively simple life skill helps
teens learn self-awareness(自我意识), social
awareness,and self-management.
Life skill 2:How to cook
Instead of making all the meals yourself,
ask them to find a food list they'd like to make,
and coach them through making it.Developing
cooking skills increases self | awareness,decision-
making,and relationship building.When teens
learn life skills that allow them to help the
family in personalised, independent ways,
everyone wins.
Life skill 3:How to stay organised
Help them manage their workload with
tools like standard phone apps to keep things
organised. Reminders, notes, messages,
photos,weather,clock,maps,mail,and voice
memos can make a huge difference.Some teens
do better when they have detailed reminders like
post-it notes or task lists on paper.The aim is
to get teens understanding that staying
organised is a practised skill l and can improve
their lives.
Life skill 4:How to manage time
Once mastered,time management helps a
teen control their life.Discuss what time-table works best foryour teens.Think about making a plan for what to do if you run out of time.
Teach clearly,for example:Here is how you enter a task into the calendar or reminder app.
This helps you avoid arguments later when your teens tell you they didn't knowhow to do it.
21.Which skill helps teens build both self |
awareness and social awareness according to the text t?
A.How to do the washing.
B.How to stay organised.
C.How to manage time.
D.How to cook.
22.What should parents do when teaching teens
how to cook?
A.Do all the cooking themselves.
B.Just let teens explore on their own.
C.Guide teens through the cooking process.
D.Provide only simple food lists.
23.新考法 What is the purpose of the text?
A.To show teens will not get life skills without parents' help.
B.To suggest mastering life skills is the key to success in life.
C.To explain life skills can only be learned during teenage life.
D.To stress learning life skills helps teens better face challenges.
答案: 21. A 细节理解题。根据 Life skill 1 中“Being able to do the washing is a basic skill that helps build confidence. This relatively simple life skill helps teens learn self-awareness(自我意识), social awareness,and self-management.”可知,洗衣服这一生活技能有助于青少年建立自我意识和社会意识。故选 A。22. C 细节理解题。根据Life skill 2中“Instead of making all the meals yourself,ask them to find a food list they'd like to make,and coach them through making it.”可知,父母应该指导青少年完成烹饪过程。故选 C。23. D 推理判断题。结合全文以及第一段中“Life is hard enough,so let's help our teens feel confident by teaching them the life skills they need.”可知,文章介绍了多种生活技能及它们对青少年的积极影响,因此可推出本文主要强调学习生活技能有助于青少年更好地面对挑战。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭