2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第83页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
B(2025.广东东莞五校期中)
When a hurricane hit her hometown,Karen Lauder chose to stay at home because she didn't know how strong the storm would be.Karen was 84 years old and depended on a wheelchair to get around because she was missing a leg.Her son,Johnny Lauder,tried repeatedly to get her to leave,but she refused.
Johnny and his whole family live within a few blocks of one another..They kept t in touch with Karen as the storm continued violently(猛烈地) outside , watching the water rising dangerously all around them. When Karen reported that the water in her house had reached her bottom,Johnny knew he had to take action.
First,Johnny ensured his sons and their pets were taken care of.Then,he jumped out t of a window and began to swim.Johnny used to work as a rescue swimmer.He is obviously a strong swimmer,but the flood water was filled with dangerous materials. There was also a strong current(水流), and he had to swim against it for most of his trip to Karen's.As he made his way through the water,Johnny stopped periodically to snap self ies(自拍)to show his worried family that he was okay.
Johnny was racing against the clock.He knew he only had a short period of time to get there before the water rose above Karen's head.It took him 40 minutes to swim four blocks.The sound of Karen shouting inside was music to his ears !
“ If it would've been 20 minutes later,she wouldn't be here,” Johnny said.“ She 2 s never been happier to see me."”
Karen is now safe,although she is in the hospital being treated for infections(感染)she got in the water. The family have all lost everything they owned,including their houses,but they're grateful just to be here.
24.Why did Karen refuse to leave her house when the hurricane came?
A.She was too old to move.
B.She missed one of her legs.
C.She thought the storm was not violent.
D.She lost her wheelchair and was unable to leave..(
25.Why did Johnny take self ies along the way to Karen's home?
A.To record his swimming trip.
B.To report his safety to his family.
C.To warn other rescuers of danger r.
D.To show off his swimming skills.(
26.新考法 What does the underlined sentence “ The sound of Karen shouting inside was music to his ears !" in Paragraph 4 mean?
A.Karen was playing music inside.
B.Johnny was too tired to hear anything but music.
C.Johnny felt relieved when hearing Karen shouting.
D.Johnny mistook the sound of water inside as music.(
27.What is the best title for the passage?
A.A Successful Rescue in a Hurricane
B.A Family's Total Loss in a St tron g Current
C.A Race against the Clock to Snap Self ies
D.Johnny's Working Experience as a Rescue Swimmer(
When a hurricane hit her hometown,Karen Lauder chose to stay at home because she didn't know how strong the storm would be.Karen was 84 years old and depended on a wheelchair to get around because she was missing a leg.Her son,Johnny Lauder,tried repeatedly to get her to leave,but she refused.
Johnny and his whole family live within a few blocks of one another..They kept t in touch with Karen as the storm continued violently(猛烈地) outside , watching the water rising dangerously all around them. When Karen reported that the water in her house had reached her bottom,Johnny knew he had to take action.
First,Johnny ensured his sons and their pets were taken care of.Then,he jumped out t of a window and began to swim.Johnny used to work as a rescue swimmer.He is obviously a strong swimmer,but the flood water was filled with dangerous materials. There was also a strong current(水流), and he had to swim against it for most of his trip to Karen's.As he made his way through the water,Johnny stopped periodically to snap self ies(自拍)to show his worried family that he was okay.
Johnny was racing against the clock.He knew he only had a short period of time to get there before the water rose above Karen's head.It took him 40 minutes to swim four blocks.The sound of Karen shouting inside was music to his ears !
“ If it would've been 20 minutes later,she wouldn't be here,” Johnny said.“ She 2 s never been happier to see me."”
Karen is now safe,although she is in the hospital being treated for infections(感染)she got in the water. The family have all lost everything they owned,including their houses,but they're grateful just to be here.
24.Why did Karen refuse to leave her house when the hurricane came?
A.She was too old to move.
B.She missed one of her legs.
C.She thought the storm was not violent.
D.She lost her wheelchair and was unable to leave..(
C
)25.Why did Johnny take self ies along the way to Karen's home?
A.To record his swimming trip.
B.To report his safety to his family.
C.To warn other rescuers of danger r.
D.To show off his swimming skills.(
B
)26.新考法 What does the underlined sentence “ The sound of Karen shouting inside was music to his ears !" in Paragraph 4 mean?
A.Karen was playing music inside.
B.Johnny was too tired to hear anything but music.
C.Johnny felt relieved when hearing Karen shouting.
D.Johnny mistook the sound of water inside as music.(
C
)27.What is the best title for the passage?
A.A Successful Rescue in a Hurricane
B.A Family's Total Loss in a St tron g Current
C.A Race against the Clock to Snap Self ies
D.Johnny's Working Experience as a Rescue Swimmer(
A
)
答案:
24. C 推理判断题。根据第一段中的“When a hurricane hit her hometown,Karen Lauder chose to stay at home because she didn't know how strong the storm would be.”可知,凯伦想要待在家是因为她对飓风的强度判断失误。由此推知,凯伦认为暴风雨并不猛烈。故选 C。25. B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,约翰尼穿过水面时还不时停下来自拍,是为了向忧心忡忡的家人报告他的安全状况。故选 B。26. C 词义猜测题。根据第五段“If it would've been 20 minutes later,she wouldn't be here,' Johnny said. 'She's never been happier to see me.'”可知,约翰尼及时赶到救了母亲。由此猜测画线句子意为“听到母亲在喊,约翰尼感到很欣慰和放心”。故选 C。27. A 主旨大意题。根据第二段第二、三句,第四段中的“Johnny was racing against the clock. He knew he only had a short period of time to get there before the water rose above Karen's head.”以及最后一段中的“Karen is now safe,although she is in the hospital being treated for infections(感染)she got in the water.”可知,文章讲述了约翰尼在飓风中成功救出妈妈的故事,A项“A Successful Rescue in a Hurricane(飓风中的一次成功救援)”适合作为本文标题。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看