2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
C(2025·河北保定月考)
Geda Qawla, who is 75, is having trouble remembering words from his native Ongota language. He's one of only five people who can still speak it. As he gets older, he finds it harder to think of the names of things like trees and birds. “I can feel it leaving me. The others try to help me remember but they are the same, they are also forgetting and there's no one left to teach us,” he said. Geda was afraid that as the remaining speakers age and pass away, the language may disappear with them.
This is just one example of a bigger problem happening all over the world. Languages are disappearing fast, with one dying every two weeks. If things don't change, by the end of this century, half of the 7,000 languages we have now might be gone. The ones in the most danger are those that aren't written down and those spoken by very few people.
The main reasons for this are technology and the way the world is becoming more connected. People who speak smaller languages are being pushed to stop using them and start speaking bigger languages. More people moving to new places also contributes to this, as they leave their native languages behind and learn new ones.
However, some languages that were almost gone have been saved. This happened through long-term efforts to bring them back to life. These efforts included teaching them in schools, using them in the media (媒体), and even putting them on road signs. But for most languages, like Ongota, there isn't enough money or support to do this.
At Arba Minch University, some researchers are trying to save the Ongota language by making a dictionary. Some young Ongota people who have had an education also want to keep their language alive. For Savà, an Italian expert who studies people and their cultures, losing Ongota would be very sad. “When a language disappears,” he says, “you lose a special way of seeing the world that can't be replaced (取代).”
28. What can we learn about Geda Qawla?
A. He is skilled in his native language.
B. He likes to teach others Ongota language.
C. He is worried about the Ongota language.
D. He has difficulty in remembering new words.
(
29. What does the author want to tell us in Paragraph 3?
A. Which languages need to be saved.
B. How technology is changing languages.
C. When we can keep languages from disappearing.
D. Why smaller languages are becoming less common.
(
30. Why does the author mention Savà in the last paragraph?
A. To stress the importance of language.
B. To show the hard work in saving language.
C. To recommend ways to view the world.
D. To praise Ongota young people's efforts.
(
31. What is the best title for the text?
A. Technology and Language Loss
B. The Fight to Keep Languages Alive
C. The Challenge of Geda Qawla's Language
D. Reasons for Saving the World's Languages
(
Geda Qawla, who is 75, is having trouble remembering words from his native Ongota language. He's one of only five people who can still speak it. As he gets older, he finds it harder to think of the names of things like trees and birds. “I can feel it leaving me. The others try to help me remember but they are the same, they are also forgetting and there's no one left to teach us,” he said. Geda was afraid that as the remaining speakers age and pass away, the language may disappear with them.
This is just one example of a bigger problem happening all over the world. Languages are disappearing fast, with one dying every two weeks. If things don't change, by the end of this century, half of the 7,000 languages we have now might be gone. The ones in the most danger are those that aren't written down and those spoken by very few people.
The main reasons for this are technology and the way the world is becoming more connected. People who speak smaller languages are being pushed to stop using them and start speaking bigger languages. More people moving to new places also contributes to this, as they leave their native languages behind and learn new ones.
However, some languages that were almost gone have been saved. This happened through long-term efforts to bring them back to life. These efforts included teaching them in schools, using them in the media (媒体), and even putting them on road signs. But for most languages, like Ongota, there isn't enough money or support to do this.
At Arba Minch University, some researchers are trying to save the Ongota language by making a dictionary. Some young Ongota people who have had an education also want to keep their language alive. For Savà, an Italian expert who studies people and their cultures, losing Ongota would be very sad. “When a language disappears,” he says, “you lose a special way of seeing the world that can't be replaced (取代).”
28. What can we learn about Geda Qawla?
A. He is skilled in his native language.
B. He likes to teach others Ongota language.
C. He is worried about the Ongota language.
D. He has difficulty in remembering new words.
(
C
)29. What does the author want to tell us in Paragraph 3?
A. Which languages need to be saved.
B. How technology is changing languages.
C. When we can keep languages from disappearing.
D. Why smaller languages are becoming less common.
(
D
)30. Why does the author mention Savà in the last paragraph?
A. To stress the importance of language.
B. To show the hard work in saving language.
C. To recommend ways to view the world.
D. To praise Ongota young people's efforts.
(
A
)31. What is the best title for the text?
A. Technology and Language Loss
B. The Fight to Keep Languages Alive
C. The Challenge of Geda Qawla's Language
D. Reasons for Saving the World's Languages
(
B
)
答案:
28.C 细节理解题。根据第一段“Geda was afraid that as the remaining speakers age and pass away, the language may disappear with them.”可知,Geda Qawla 担心 Ongota 这种语言。故选 C。 29.D 主旨大意题。根据第三段内容可知,作者想告诉我们为什么小语种越来越不常见。故选 D。 30.A 推理判断题。根据最后一段最后两句可知,作者在最后一段提到 Sava 是为了强调语言的重要性。故选 A。 31.B 主旨大意题。通读全文,尤其是第二段内容和倒数第二段内容可知,本文主要讲述了世界各地语言正在快速消失的问题,以及人们为了保持语言的活力所做的努力,因此最好的题目是 B 选项“The Fight to Keep Languages Alive(为语言的生存而战)”。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看