2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版》

【素养解读】
语篇介绍高中生活的第一天,有利于帮助高一新生了解高中生活,进而调整自己以更快地适应高中生活。
Finally came Wednesday! I walked onto campus feeling nervous even though I had walked these same grounds for two years because my junior high school is next door. Everything looked and felt different now that I was in senior high.
I looked at my schedule. First period—German. Our German teacher was very friendly and I liked her from the beginning. What I didn't like, though, was that I was surrounded by students from other grades, with only five familiar faces.
Then I had to walk all the way across campus and up three flights of stairs to get to my second period—biology. Our teacher's name is Ms Compeau, and I think that she will teach us a lot this year because she is very to the point. She also has her unique way of saying "be quiet"—she says "alligator". She explained that she is the king, or I should say queen, of the class because alligators are the "king of the swamps".
My third class was English. After surviving two periods without too much of a challenge, I began to feel good. However, the third period changed everything. Mr Valassidis, my English teacher, told us that we would have to write 40 essays and read AP-level books such as *The Odyssey* this year. I love reading and writing, but 40 ESSAYS? AP-level books? Now I was scared. He also talked about how important it was to be "focused". Last year was not a very "focused" year for me. While doing homework, I was often talking on the phone, or busy with a conversation on the social media. I planned on stepping it up this year because I wanted to stay an honour student.
1. [学习能力]What did the author mainly write about in this passage?
A. Her new teachers.
B. Her plan for the new year.
C. Her first day of senior high.
D. Her schedule for Wednesday.
2. [语言能力]What should students do when Ms Compeau says "alligator"?
A. Sit still.
B. Stop talking.
C. Listen to the teacher.
D. Look at the blackboard.
3. [思维品质][新考法]How did the author find her first two classes?
A. Unattractive.
B. Informative.
C. Very tiring.
D. Pretty easy.
4. [学习能力]Why did the author feel scared during the third period?
A. Because she couldn't focus on her work.
B. Because she found the class demanding.
C. Because she didn't like the teacher.
D. Because she did poorly at school.
答案: 1. C 主旨大意题。根据文章中作者对一天课程的介绍,结合“Finally came Wednesday!... Everything looked and felt different now that I was in senior high.”可知,本文主要讲述的是作者高中生活的第一天。故选C。
2. B 细节理解题。根据第三段中的“She also has her unique way of saying ‘be quiet’—she says ‘alligator’.”可知,当康波老师说“alligator”时,就表明她在要求大家保持安静,同学们就应该停止说话。故选B。
3. D 推理判断题。根据第四段中的“After surviving two periods without too much of a challenge,I began to feel good.”可知,作者感觉前两门课不难。故选D。
4. B 推理判断题。根据最后一段中的“Mr Valassidis,my English teacher,told us that we would have to write 40 essays and read AP-level books such as The Odyssey this year.”可知,作者担心这门课的原因是这门课的要求很高。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭