2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第151页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
D(2025·江苏徐州第三中学调研卷)
跨学科 An adult African elephant consumes about 223 litres of water and 3,080 pounds of roots, grass and fruit daily. That's like having 634 cans of soda and 1,200 hamburgers every day. This keeps them moving thousands of miles across Africa each year. Elephants usually migrate between March and May. Females live in groups with their children, and quickly run out of the food supply. They hit the road in search of food. Male elephants live alone, so they don't use resources as quickly as the females. Instead, they migrate during their mating cycle. When the females pack their trunks, so do the males.
During migration, elephants face short water supplies and extremely high temperatures. But people are their number-one problem. Poachers(偷猎者) kill 35,000 elephants each year for ivory. Many African farmers build fences(栅栏) to protect crops and cattle, which might block regular migration paths. Traffic roads affect elephant migration, too. During one study of 28 elephants in Central Africa, only one female elephant crossed an unprotected road.
Scientists, wildlife organisations and governments cooperate to find solutions for Africa's elephants. “To unlock the secret of where elephants move and how they move, we place collars(项圈) with a satellite unit inside,” Dr. Michael Chase says. GPS collars help map which routes elephants use most so that countries can establish protected elephant passages.
Locals come in as well. James Isiche, East Africa Director of the International Fund for Animal Welfare says, “We have got the community on our side by a project; they've agreed to partner with us to conserve elephants.” The local community run wildlife parks to attract tourists. “This project helps us take care of both the wildlife and our cows,” says Sikira, a tribal elder in Maasai, Kenya. Protecting elephant migration routes allows these gentle giants to survive.
32. What can we learn about the elephants from Paragraph 1?
A. They show an interest in hamburgers.
B. They move south to survive the cold.
C. They migrate for different reasons.
D. Females live shorter for food shortage.
33. What is Paragraph 2 of the text mainly about?
A. Results of poaching.
B. Reasons for killing elephants.
C. Difficulties in migrating.
D. Efforts to protect migration paths.
34. Why are collars applied by scientists?
A. To discover the secret of migration.
B. To track elephants with technology.
C. To identify the population of elephants.
D. To explore a new route for migration.
35. What is the best title for the text?
A. Say No to Ivory
B. A Journey in Africa
C. Ready for the Move
D. Technology in Migration
跨学科 An adult African elephant consumes about 223 litres of water and 3,080 pounds of roots, grass and fruit daily. That's like having 634 cans of soda and 1,200 hamburgers every day. This keeps them moving thousands of miles across Africa each year. Elephants usually migrate between March and May. Females live in groups with their children, and quickly run out of the food supply. They hit the road in search of food. Male elephants live alone, so they don't use resources as quickly as the females. Instead, they migrate during their mating cycle. When the females pack their trunks, so do the males.
During migration, elephants face short water supplies and extremely high temperatures. But people are their number-one problem. Poachers(偷猎者) kill 35,000 elephants each year for ivory. Many African farmers build fences(栅栏) to protect crops and cattle, which might block regular migration paths. Traffic roads affect elephant migration, too. During one study of 28 elephants in Central Africa, only one female elephant crossed an unprotected road.
Scientists, wildlife organisations and governments cooperate to find solutions for Africa's elephants. “To unlock the secret of where elephants move and how they move, we place collars(项圈) with a satellite unit inside,” Dr. Michael Chase says. GPS collars help map which routes elephants use most so that countries can establish protected elephant passages.
Locals come in as well. James Isiche, East Africa Director of the International Fund for Animal Welfare says, “We have got the community on our side by a project; they've agreed to partner with us to conserve elephants.” The local community run wildlife parks to attract tourists. “This project helps us take care of both the wildlife and our cows,” says Sikira, a tribal elder in Maasai, Kenya. Protecting elephant migration routes allows these gentle giants to survive.
32. What can we learn about the elephants from Paragraph 1?
A. They show an interest in hamburgers.
B. They move south to survive the cold.
C. They migrate for different reasons.
D. Females live shorter for food shortage.
33. What is Paragraph 2 of the text mainly about?
A. Results of poaching.
B. Reasons for killing elephants.
C. Difficulties in migrating.
D. Efforts to protect migration paths.
34. Why are collars applied by scientists?
A. To discover the secret of migration.
B. To track elephants with technology.
C. To identify the population of elephants.
D. To explore a new route for migration.
35. What is the best title for the text?
A. Say No to Ivory
B. A Journey in Africa
C. Ready for the Move
D. Technology in Migration
答案:
32.C 细节理解题。根据第一段中的“Females live in groups with their children,and quickly run out of the food supply... Instead, they migrate during their mating cycle.”可知,大象迁徙的原因各不相同。故选C。
33.C 主旨大意题。根据第二段的内容可知,这一段主要是关于大象迁徙过程中遇到的困难。故选C。
34.B 细节理解题。根据第三段中的“‘To unlock the secret of where elephants move and how they move, we place collars with a satellite unit inside,’ Dr. Michael Chase says.”可知,科学家使用项圈是为了用技术追踪大象。故选B。
35.C 主旨大意题。结合全文及第一段中的“Elephants usually migrate between March and May.”和最后一段中的“Protecting elephant migration routes allows these gentle giants to survive.”可知,文章主要介绍了大象在迁徙过程中遇到很多困难,威胁其生存,多方合作共同保护大象迁徙路线以助其生存,故C项“为迁徙做好准备”适合作为文章的标题。故选C。
33.C 主旨大意题。根据第二段的内容可知,这一段主要是关于大象迁徙过程中遇到的困难。故选C。
34.B 细节理解题。根据第三段中的“‘To unlock the secret of where elephants move and how they move, we place collars with a satellite unit inside,’ Dr. Michael Chase says.”可知,科学家使用项圈是为了用技术追踪大象。故选B。
35.C 主旨大意题。结合全文及第一段中的“Elephants usually migrate between March and May.”和最后一段中的“Protecting elephant migration routes allows these gentle giants to survive.”可知,文章主要介绍了大象在迁徙过程中遇到很多困难,威胁其生存,多方合作共同保护大象迁徙路线以助其生存,故C项“为迁徙做好准备”适合作为文章的标题。故选C。
第二节(2024·重庆三峡名校联盟期中)(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Ali Crumpacker studied the photos of two bobcat(短尾猫) kittens on her computer screen. “ 36 ,” said Crumpacker, director of The Fund for Animals Wildlife Centre in California.
It also looked like the kittens hadn't been cleaned in a while—something a mother bobcat would do. Crumpacker decided to examine.
The photos had been taken by someone who saw the kittens in his backyard. 37. So he asked the centre staff to save the two bobcat kittens. Centre staff arrived at his house, set up humane(人道的) traps and then waited for the kittens to return. To their surprise, one of the kittens was already there, drinking from the pool!
38. The staff hoped they would soon be on their way to recovery.
More than 380 injured and orphaned animals like this bobcat pair came through the Wildlife Centre last year. 39.
“We always get them when they're really down,” says Kim Spall, who looks after these animals. “But then to see them return to the wild... it's just really beautiful.”
Some animals, however, are not able to return to the wild. For them, the centre becomes a permanent shelter. 40. All are cared for with love.
A. They're too young to be on their own
B. Animals are our best friends so we can't hurt them
C. Ali Crumpacker set out to take a photo of animals in their natural habitat
D. Worried that they might be orphans, he knew the Wildlife Centre could help them
E. After being caught, the kittens were brought to the centre for medical exams
F. Each of the animals lives in conditions as close to their natural habitat as possible
G. The staff nursed the animals back to health and prepared them for return to the wild
36.
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Ali Crumpacker studied the photos of two bobcat(短尾猫) kittens on her computer screen. “ 36 ,” said Crumpacker, director of The Fund for Animals Wildlife Centre in California.
It also looked like the kittens hadn't been cleaned in a while—something a mother bobcat would do. Crumpacker decided to examine.
The photos had been taken by someone who saw the kittens in his backyard. 37. So he asked the centre staff to save the two bobcat kittens. Centre staff arrived at his house, set up humane(人道的) traps and then waited for the kittens to return. To their surprise, one of the kittens was already there, drinking from the pool!
38. The staff hoped they would soon be on their way to recovery.
More than 380 injured and orphaned animals like this bobcat pair came through the Wildlife Centre last year. 39.
“We always get them when they're really down,” says Kim Spall, who looks after these animals. “But then to see them return to the wild... it's just really beautiful.”
Some animals, however, are not able to return to the wild. For them, the centre becomes a permanent shelter. 40. All are cared for with love.
A. They're too young to be on their own
B. Animals are our best friends so we can't hurt them
C. Ali Crumpacker set out to take a photo of animals in their natural habitat
D. Worried that they might be orphans, he knew the Wildlife Centre could help them
E. After being caught, the kittens were brought to the centre for medical exams
F. Each of the animals lives in conditions as close to their natural habitat as possible
G. The staff nursed the animals back to health and prepared them for return to the wild
36.
A
37. D
38. E
39. G
40. F
答案:
36.A 37.D 38.E 39.G 40.F
查看更多完整答案,请扫码查看