2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班全程提优训练高中英语必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
【素养解读】本文介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强互相了解和认识。文章有利于提高学生探索不同文化的兴趣,增强学生的跨文化意识。
(2024·福建泉州泉港二中月考)Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal. Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.
Different cultures emphasise the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in “small talk”, usually over a glass of tea, before they do any job. In many European countries—like the UK or France—people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafés rather than at the office.
Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realised that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.
Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.
People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.
1.〔语言能力〕In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to ______.
A. develop closer relations
B. share the same culture
C. get to know each other
D. keep each other company
(
2.〔语言能力〕The author mentions his experience in Thailand to show that ______.
A. the English prefer to make long speeches
B. too many words are of no use
C. people from Thailand are quiet and shy by nature
D. even talk and silence can be culturally different
(
3.〔思维品质〕According to the text, how can people from different cultures understand each other better?
A. By sharing different ways of life.
B. By accepting different habits.
C. By recognising different values.
D. By speaking each other’s languages.
(
4.〔学习能力〕What would be the best title for the text?
A. Multicultural Environment
B. Cross-Cultural Differences
C. How to Understand Each Other
D. How to Build Up a Relationship
(
(2024·福建泉州泉港二中月考)Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal. Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.
Different cultures emphasise the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in “small talk”, usually over a glass of tea, before they do any job. In many European countries—like the UK or France—people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafés rather than at the office.
Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realised that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.
Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.
People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.
1.〔语言能力〕In some countries, eating together at restaurants may make it easier for people to ______.
A. develop closer relations
B. share the same culture
C. get to know each other
D. keep each other company
(
A
)2.〔语言能力〕The author mentions his experience in Thailand to show that ______.
A. the English prefer to make long speeches
B. too many words are of no use
C. people from Thailand are quiet and shy by nature
D. even talk and silence can be culturally different
(
D
)3.〔思维品质〕According to the text, how can people from different cultures understand each other better?
A. By sharing different ways of life.
B. By accepting different habits.
C. By recognising different values.
D. By speaking each other’s languages.
(
C
)4.〔学习能力〕What would be the best title for the text?
A. Multicultural Environment
B. Cross-Cultural Differences
C. How to Understand Each Other
D. How to Build Up a Relationship
(
B
)
答案:
1. A 细节理解题。根据第二段中的“people find it easier to build up a lasting working relationship at restaurants or cafes rather than at the office”可知,在一些地方吃饭和喝咖啡比在办公室更容易建立工作关系。故选A。
2. D 推理判断题。根据第三段中的“Talk and silence may also be different in some cultures.”可知,谈话和沉默也有文化上的差异。作者后文以在泰国演讲举例也是为了说明这一点。故选D。
3. C 细节理解题。根据第五段中的“However,if we can understand them better,a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.”可知,虽然文化之间差异很大,但是加强了解和认识才能互相理解。故选C。
4. B 主旨大意题。本文主要介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强互相了解和认识。所以“Cross-Cultural Differences”作为题目比较恰当。故选B。
2. D 推理判断题。根据第三段中的“Talk and silence may also be different in some cultures.”可知,谈话和沉默也有文化上的差异。作者后文以在泰国演讲举例也是为了说明这一点。故选D。
3. C 细节理解题。根据第五段中的“However,if we can understand them better,a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other.”可知,虽然文化之间差异很大,但是加强了解和认识才能互相理解。故选C。
4. B 主旨大意题。本文主要介绍了不同文化之间的差异,并说明了要加强互相了解和认识。所以“Cross-Cultural Differences”作为题目比较恰当。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看