2025年资源库高中英语人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年资源库高中英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年资源库高中英语人教版》

第219页
[全国高考] Important Things to Know When Dining Out
Cultural dining etiquette (礼节) might surprise you with some of its important rules. 1 . Don't get caught making an embarrassing mistake at a restaurant. Knowing some tips will help ensure that you have an enjoyable meal with friends or family—no matter where you are in the world.
Chopstick Rules
The way you handle chopsticks is important to avoid annoying your companions. When you put them down between bites, always put them down together so they are parallel with the edge of the table in front of you. 2 . Never stick them upright in your food or cross them as you use them.
Hands or Utensils (餐具)
In India and the Middle East, it's considered very rude to eat with your left hand. People in France expect you to eat with a utensil in each hand. 3 . Mexicans consider it inappropriate to eat with utensils, instead preferring to use their hands. In Chile, you may never touch any food with your fingers. People in Thailand generally use their forks only to push food onto their spoons.
Making Requests
4 . In Portugal, this would be a serious mistake, because it shows the chef that you don't like their seasoning skills. Similarly, in Italy, never ask for extra cheese to add to your food.
Some of these cultural dining etiquette rules may seem random and strange, but they are important in various countries. 5 . The more time you spend in any given country, the more comfortable you'll begin to feel with its foreign cultural practices.
A. The more friends you make in your lifetime
B. The more time you spend in any given country
C. Mexicans consider it inappropriate to eat with utensils
D. Don't get caught making an embarrassing mistake at a restaurant
E. It's a good sign for the chef if you make a mess around your plate
F. Never stick them upright in your food or cross them as you use them
G. It may seem like a simple request to ask for salt and pepper at a meal
答案: 4. G
解析:根据本段的小标题可知,本段谈论就餐时提出请求的相关内容;再根据设空处后的“this would be a serious mistake, because it shows the chef that you don't like their seasoning skills”可知,此处表示设空处提到的这种错误的行为会让厨师觉得你在质疑他的调味技巧。G 项(“吃饭时要盐和胡椒粉似乎是一个简单的请求”中的 a simple request 呼应本段小标题,ask for salt and pepper 也与后文中的 ask for extra cheese 相呼应,符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭