第98页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|礼貌是一种美|议论文|312|★★★★|8分钟|____分钟|____/4|
Do you remember a time when people were a little nicer, a little softer with each other? I certainly do, and I feel that much of the world has got away from that. I see such a difference in New York City, for example, from the time I first moved here more than 20 years ago: people now rush into lifts without giving those inside a chance to get off first, never say “thank you” when others hold a door open for them, or “please” when they want a classmate to hand them something. We get lazy, and we think that something like a simple “thank you” doesn't really matter. But in fact, it can matter much. It is that no matter how nicely we dress, how beautifully we decorate our homes, or how lovely our dinner parties are, we can't be really stylish(漂亮的) without good manners.
In fact, I think of good manners as a kind of hidden beauty. Haven't you noticed that the kindest, most generous people seem to keep getting more beautiful? They become princes or princesses right before our eyes. It's funny how that happens, but it does.
Take the long - lost art of saying “thank you” for example. Like wearing a little lipstick(口红) or making sure your hair is neat(整洁的), getting into the habit of saying “thank you” can make you feel better about yourself, and then you will look better to everyone around you. Every act of goodwill, no matter how small, weaves a network of mutual respect and appreciation(欣赏). A sincere “thank you” can brighten up a person's day, while a polite gesture may bring a series of positive reactions.
( )1. The writer found that people in New York City were 20 years ago.
A. much more beautiful B. not polite to each other
C. too lazy to do any work D. very polite to each other
( )2. The writer thinks that .
A. good manners are still with us
B. a simple “thank you” doesn't matter much
C. good manners are a kind of beauty
D. without good manners one will be lazy
( )3. According to the second paragraph, we can guess that princesses must be .
A. really stylish B. very lazy
C. quite funny D. rather foolish
( )4. The main idea of the last paragraph is .
A. we should get on well with everyone around
B. one should make it a habit to be polite to others
C. to make ourselves look beautiful or nice is very important
D. wearing lipstick or making hair neat can make you feel better
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|礼貌是一种美|议论文|312|★★★★|8分钟|____分钟|____/4|
Do you remember a time when people were a little nicer, a little softer with each other? I certainly do, and I feel that much of the world has got away from that. I see such a difference in New York City, for example, from the time I first moved here more than 20 years ago: people now rush into lifts without giving those inside a chance to get off first, never say “thank you” when others hold a door open for them, or “please” when they want a classmate to hand them something. We get lazy, and we think that something like a simple “thank you” doesn't really matter. But in fact, it can matter much. It is that no matter how nicely we dress, how beautifully we decorate our homes, or how lovely our dinner parties are, we can't be really stylish(漂亮的) without good manners.
In fact, I think of good manners as a kind of hidden beauty. Haven't you noticed that the kindest, most generous people seem to keep getting more beautiful? They become princes or princesses right before our eyes. It's funny how that happens, but it does.
Take the long - lost art of saying “thank you” for example. Like wearing a little lipstick(口红) or making sure your hair is neat(整洁的), getting into the habit of saying “thank you” can make you feel better about yourself, and then you will look better to everyone around you. Every act of goodwill, no matter how small, weaves a network of mutual respect and appreciation(欣赏). A sincere “thank you” can brighten up a person's day, while a polite gesture may bring a series of positive reactions.
( )1. The writer found that people in New York City were 20 years ago.
A. much more beautiful B. not polite to each other
C. too lazy to do any work D. very polite to each other
( )2. The writer thinks that .
A. good manners are still with us
B. a simple “thank you” doesn't matter much
C. good manners are a kind of beauty
D. without good manners one will be lazy
( )3. According to the second paragraph, we can guess that princesses must be .
A. really stylish B. very lazy
C. quite funny D. rather foolish
( )4. The main idea of the last paragraph is .
A. we should get on well with everyone around
B. one should make it a habit to be polite to others
C. to make ourselves look beautiful or nice is very important
D. wearing lipstick or making hair neat can make you feel better
答案:
阅读理解1~4DCAB
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇议论文,谈论了礼貌,作者认为礼貌是一种美,每个人都应养成对别人有礼貌的习惯。
1. D 推理判断题。根据“for example, from the time I first moved here more than 20 years ago: people now rush into ... when they want a classmate to hand them something.”可知现在的人不让电梯里的人先下就冲进电梯,别人帮忙开门时不说“谢谢”,想让同学拿东西也不说“请”;由此推知20年前的人比现在的人更懂礼貌。故选D。
2. C 细节理解题。根据“In fact, I think of good manners as a kind of hidden beauty.”可知作者认为好的礼貌是一种美。故选C。
3. A 推理判断题。根据“Haven't you noticed that the kindest, most generous people seem to keep getting more beautiful? They become princes or princesses right before our eyes.”可推知princesses一定是时尚的、漂亮的。故选A。
4. B 段落大意题。根据“getting into the habit of saying ‘thank you’ can make you feel better about yourself, and then you will look better to everyone around you”可知养成说“谢谢”的习惯可以让你感觉更好,然后在你周围的人眼中你会更好看,即最后一段是说我们应该养成对别人有礼貌的习惯。故选B。
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇议论文,谈论了礼貌,作者认为礼貌是一种美,每个人都应养成对别人有礼貌的习惯。
1. D 推理判断题。根据“for example, from the time I first moved here more than 20 years ago: people now rush into ... when they want a classmate to hand them something.”可知现在的人不让电梯里的人先下就冲进电梯,别人帮忙开门时不说“谢谢”,想让同学拿东西也不说“请”;由此推知20年前的人比现在的人更懂礼貌。故选D。
2. C 细节理解题。根据“In fact, I think of good manners as a kind of hidden beauty.”可知作者认为好的礼貌是一种美。故选C。
3. A 推理判断题。根据“Haven't you noticed that the kindest, most generous people seem to keep getting more beautiful? They become princes or princesses right before our eyes.”可推知princesses一定是时尚的、漂亮的。故选A。
4. B 段落大意题。根据“getting into the habit of saying ‘thank you’ can make you feel better about yourself, and then you will look better to everyone around you”可知养成说“谢谢”的习惯可以让你感觉更好,然后在你周围的人眼中你会更好看,即最后一段是说我们应该养成对别人有礼貌的习惯。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看