第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、完形填空
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|苏州的变化|说明文|307|★★★|7分钟|____分钟|____/10|
Suzhou is a beautiful city in Jiangsu Province. It is my heartfelt hometown. 1 it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place. Known as the “Venice of the East (东方威尼斯)”, its charm has 2 the hearts of countless people.
The history of this city can be traced back several centuries, and there are countless ancient Chinese 3 within its boundaries(边界), which are truly masterpieces(杰作) of garden art. These gardens have carefully planned ponds, winding paths, and beautifully designed pavilions and towers. Now these beautiful gardens are becoming famous places that attract tourists all over the world.
In the past thirty years, Suzhou has changed rapidly in many 4 . The biggest change is the 5 environment. On the one hand, the old - style houses that used to make the city beautiful are slowly being replaced by modern tall buildings. Many people here don’t live in the old houses any more. They have 6 the new high buildings and are enjoying the comfortable life. On the other hand, nowadays 7 have set up thousands of modern buildings of different styles. Suzhou’s skyline is now dotted(点缀) with amazing modern buildings, showing its energy and forward - thinking. I think this change is great because it has made Suzhou become more 8 and more beautiful.
To be honest, almost everything has changed in my hometown. From traditional snacks and modern cafes lining the streets, to peaceful gardens, Suzhou offers 9 to everyone. I think you should think about visiting the beautiful city. I believe that once you step here, you will fall in love with its charm just like me. Suzhou will 10 you with unforgettable experiences that will last a long time after you leave.
( )1. A. Although B. Because C. If D. Unless
( )2. A. checked B. accepted C. made D. drawn
( )3. A. gardens B. towers C. pictures D. walls
( )4. A. places B. styles C. ways D. houses
( )5. A. beautiful B. terrible C. new D. living
( )6. A. changed to B. moved into C. gave up D. worked in
( )7. A. builders B. people C. presidents D. farmers
( )8. A. ancient B. modern C. traditional D. surprised
( )9. A. nothing B. anything C. everything D. something
( )10. A. take B. bring C. leave D. achieve
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|苏州的变化|说明文|307|★★★|7分钟|____分钟|____/10|
Suzhou is a beautiful city in Jiangsu Province. It is my heartfelt hometown. 1 it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place. Known as the “Venice of the East (东方威尼斯)”, its charm has 2 the hearts of countless people.
The history of this city can be traced back several centuries, and there are countless ancient Chinese 3 within its boundaries(边界), which are truly masterpieces(杰作) of garden art. These gardens have carefully planned ponds, winding paths, and beautifully designed pavilions and towers. Now these beautiful gardens are becoming famous places that attract tourists all over the world.
In the past thirty years, Suzhou has changed rapidly in many 4 . The biggest change is the 5 environment. On the one hand, the old - style houses that used to make the city beautiful are slowly being replaced by modern tall buildings. Many people here don’t live in the old houses any more. They have 6 the new high buildings and are enjoying the comfortable life. On the other hand, nowadays 7 have set up thousands of modern buildings of different styles. Suzhou’s skyline is now dotted(点缀) with amazing modern buildings, showing its energy and forward - thinking. I think this change is great because it has made Suzhou become more 8 and more beautiful.
To be honest, almost everything has changed in my hometown. From traditional snacks and modern cafes lining the streets, to peaceful gardens, Suzhou offers 9 to everyone. I think you should think about visiting the beautiful city. I believe that once you step here, you will fall in love with its charm just like me. Suzhou will 10 you with unforgettable experiences that will last a long time after you leave.
( )1. A. Although B. Because C. If D. Unless
( )2. A. checked B. accepted C. made D. drawn
( )3. A. gardens B. towers C. pictures D. walls
( )4. A. places B. styles C. ways D. houses
( )5. A. beautiful B. terrible C. new D. living
( )6. A. changed to B. moved into C. gave up D. worked in
( )7. A. builders B. people C. presidents D. farmers
( )8. A. ancient B. modern C. traditional D. surprised
( )9. A. nothing B. anything C. everything D. something
( )10. A. take B. bring C. leave D. achieve
答案:
答案速递
完形填空 1~5ADACD 6~10BABDC
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了作者的家乡苏州的相关信息及其近年来发生的变化。
1. A 根据“... it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place.”可知,前后是让步关系,虽然不像北京那么大,但是人们都知道这里,故选A。
2. D 根据“its charm has 2 the hearts of countless people”以及选项可知,它的魅力吸引了无数人,故选D。
3. A 根据后一句“which are truly masterpieces of garden art”可知,这里提到的是园林,故选A。
4. C 根据“In the past thirty years, Suzhou has changed rapidly in many 4 .”及选项可知,在过去的三十年里,苏州在很多方面都发生了迅速的变化。in many ways“在许多方面”,强调苏州变化很大,故选C。
5. D 根据“the old - style houses ... replaced by modern tall buildings. Many people here don't live in the old houses ... enjoying the comfortable life.”可知,最大的改变应该是居住的环境,故选D。
6. B 根据前文描述可知,不再住在老房子里,所以是搬进了新房子里,moved into“搬进”,故选B。
7. A 根据“On the other hand, nowadays 7 have set up thousands of modern buildings of different styles.”可知,应该是建筑者建造了许多不同风格的现代建筑,故选A。
8. B 根据前文“Suzhou's skyline is now dotted with amazing modern buildings”可知,苏州变得更加现代化了,故选B。
9. D 根据前文“almost everything has changed ... traditional snacks and modern cafes lining the streets, to peaceful gardens”可知,作者认为苏州的变化会给每个人提供一些东西,故选D。
10. C 根据“... you will fall in love with its charm just like me. Suzhou will 10 you with unforgettable experiences”可知,作者想说苏州会给你留下难忘的经历,故选C。
完形填空 1~5ADACD 6~10BABDC
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了作者的家乡苏州的相关信息及其近年来发生的变化。
1. A 根据“... it is not as big as Beijing, most people in China know this beautiful place.”可知,前后是让步关系,虽然不像北京那么大,但是人们都知道这里,故选A。
2. D 根据“its charm has 2 the hearts of countless people”以及选项可知,它的魅力吸引了无数人,故选D。
3. A 根据后一句“which are truly masterpieces of garden art”可知,这里提到的是园林,故选A。
4. C 根据“In the past thirty years, Suzhou has changed rapidly in many 4 .”及选项可知,在过去的三十年里,苏州在很多方面都发生了迅速的变化。in many ways“在许多方面”,强调苏州变化很大,故选C。
5. D 根据“the old - style houses ... replaced by modern tall buildings. Many people here don't live in the old houses ... enjoying the comfortable life.”可知,最大的改变应该是居住的环境,故选D。
6. B 根据前文描述可知,不再住在老房子里,所以是搬进了新房子里,moved into“搬进”,故选B。
7. A 根据“On the other hand, nowadays 7 have set up thousands of modern buildings of different styles.”可知,应该是建筑者建造了许多不同风格的现代建筑,故选A。
8. B 根据前文“Suzhou's skyline is now dotted with amazing modern buildings”可知,苏州变得更加现代化了,故选B。
9. D 根据前文“almost everything has changed ... traditional snacks and modern cafes lining the streets, to peaceful gardens”可知,作者认为苏州的变化会给每个人提供一些东西,故选D。
10. C 根据“... you will fall in love with its charm just like me. Suzhou will 10 you with unforgettable experiences”可知,作者想说苏州会给你留下难忘的经历,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看