2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版》

一、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|威海旅游|说明文|239|★★★|7分钟|____分钟|____/4|
威海旅游说明文分钟7分钟4239
Weihai, a coastal(沿海的) city of Shandong Province, has built a 1,001-kilometre route(路线). Tourists can see beautiful coastal views there. The route was put into service in May in 2021. The route goes along the coastline and runs across the mountains.

This summer, Zhang Guoliang and his family spent three days of their vacation in Weihai.
“We drove to the city to escape the heat, but what we experienced was much more than what we had expected,” Zhang said. The Zhangs went fishing, visited a tea farm, stayed in a lovely house and enjoyed watching the sky full of stars on clear nights.

Besides different interesting activities there, the highway is convenient for tourists. Over 70 per cent of tourists drove to Weihai this summer and over half of tourists are from outside Shandong Province.

A nearby village called Yandunjiao has a history of more than 400 years. It also benefited(受益于) from the convenient transportation. In the village, more than 50 families provide bed-and-breakfast services.

“Many tourists, especially students come here to learn the tea culture. They can also learn farming work at our base,” says Xu Bin, who is in charge of the tea project.

“We aim to build the base into one of the most popular places around here in 10 years. If we can achieve this goal, our products will gain more markets, which will bring a higher income(收入) to local farmers,” says Xu.
( )1. The Zhangs chose to visit Weihai because they wanted to ______.
A. enjoy fishing
B. admire the stars on clear nights
C. go to a tea farm
D. spend their holiday in a cool place
( )2. According to the passage, we can know that ______.
A. over 70 per cent of tourists walked to Weihai this summer
B. half of visitors come from outside Shandong Province
C. students can know about tea culture and farming work at the base
D. all the families in the village provide bed-and-breakfast services
( )3. The underlined word “gain” in the last paragraph probably means “______” in Chinese.
A. 改善
B. 改变
C. 获得
D. 保留
( )4. What is the best title for this passage?
A. Yandunjiao, a Village with Long History
B. New Route, New Look of Weihai
C. An Unforgettable Vacation of the Zhangs
D. Famous Coastal Cities in China
答案: [文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍山东威海的一条新的旅游路线,很多游客来这里不仅能避暑、享受自然风光,还能够在附近的烟墩角村了解茶文化、农活等。
1. D 推理判断题。根据第三段“We drove to the city to escape the heat”可知,张先生一家到威海是为了躲避酷暑。故选 D。
2. C 细节理解题。根据第六段“Many tourists, especially students come here to learn the tea culture. They can also learn farming work at our base”可知,学生在这里不仅能学习茶文化,还能学习农活。故选 C。
3. C 词义猜测题。根据后文“which will bring a higher income to local farmers”可知,只有获得更多市场,才能给当地农民带来更高的收入。故选 C。
4. B 标题归纳题。根据第一段“Weihai, a coastal city of Shandong Province, has built a 1,001 - kilometre route.”可知,本文主要介绍了威海的一条新的旅游路线和威海的新面貌。故选 B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭