第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|----|----|----|----|----|----|----|
|童书作家|人物传记|353|★★★★|8分钟|____分钟|____/4|
You might not hear about the name Beverly Cleary, but maybe you have read one of her books—Ramona the Pest. Cleary is one of the world’s most popular children’s writers. By showing that stories about ordinary(普通的) children could be interesting too, she changed the world of children’s books.
As a child, Cleary had trouble learning to read. Even after she had learned to love reading, she still found many books boring. The girl found the people she was reading about had little to do with (与……几乎无关) her or her life. She wanted to read funny books about children like herself.
When she grew up, Cleary became a librarian. One day, some boys came and asked her, “Where are the books about children like us?” Cleary realized there weren’t many books about ordinary children. So she began to write some. Her first book, Henry Huggins, tells the story of a boy and the stray(流浪的) dog that he raises. Huggins is just an ordinary boy in the third grade, but the book soon became a hit because of its amazing stories.
Cleary went on writing more books about Huggins and the other children in his neighbourhood. From this neighbourhood, Ramona became Cleary’s best - known character. Ramona is curious and stubborn. She always makes trouble. Whenever Ramona gets into trouble, it’s often funny, but it’s also something most children can understand. Cleary knew what it really felt like to be a child.
Unlike many other children’s writers, Cleary liked to focus on(聚焦) real - life problems. In a lot of her books, the parents have money problems or are unhappy with their jobs. Cleary dealt with these situations with a sense of humour and a deep understanding.
Cleary created over 40 books in all. More than 91 million copies of her books have been sold. The great writer died at the age of 104 on March 25, 2021. She is no longer with us, but her characters and stories will continue to be loved by many for years to come.
( )1. How did Beverly Cleary change the world of children’s books?
A. By using humour in her stories.
B. By writing books for children in the third grade.
C. By creating interesting stories about ordinary children.
D. By including real - life problems in her books.
( )2. According to the passage, Cleary decided to write for children after ______.
A. she started her work as a librarian
B. she found she had trouble learning to read
C. some boys asked her for books about ordinary children
D. she wanted to read books about children like herself
( )3. The underlined words “a hit” in Paragraph 3 mean “______”.
A. an award(奖励) B. a success C. a failure D. an example
( )4. We can learn from the passage that Ramona ______.
① is a naughty(顽皮的) girl
② is as old as Henry Huggins
③ has trouble learning to read
④ lives in the same neighbourhood as Henry Huggins
A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ①④
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
|----|----|----|----|----|----|----|
|童书作家|人物传记|353|★★★★|8分钟|____分钟|____/4|
You might not hear about the name Beverly Cleary, but maybe you have read one of her books—Ramona the Pest. Cleary is one of the world’s most popular children’s writers. By showing that stories about ordinary(普通的) children could be interesting too, she changed the world of children’s books.
As a child, Cleary had trouble learning to read. Even after she had learned to love reading, she still found many books boring. The girl found the people she was reading about had little to do with (与……几乎无关) her or her life. She wanted to read funny books about children like herself.
When she grew up, Cleary became a librarian. One day, some boys came and asked her, “Where are the books about children like us?” Cleary realized there weren’t many books about ordinary children. So she began to write some. Her first book, Henry Huggins, tells the story of a boy and the stray(流浪的) dog that he raises. Huggins is just an ordinary boy in the third grade, but the book soon became a hit because of its amazing stories.
Cleary went on writing more books about Huggins and the other children in his neighbourhood. From this neighbourhood, Ramona became Cleary’s best - known character. Ramona is curious and stubborn. She always makes trouble. Whenever Ramona gets into trouble, it’s often funny, but it’s also something most children can understand. Cleary knew what it really felt like to be a child.
Unlike many other children’s writers, Cleary liked to focus on(聚焦) real - life problems. In a lot of her books, the parents have money problems or are unhappy with their jobs. Cleary dealt with these situations with a sense of humour and a deep understanding.
Cleary created over 40 books in all. More than 91 million copies of her books have been sold. The great writer died at the age of 104 on March 25, 2021. She is no longer with us, but her characters and stories will continue to be loved by many for years to come.
( )1. How did Beverly Cleary change the world of children’s books?
A. By using humour in her stories.
B. By writing books for children in the third grade.
C. By creating interesting stories about ordinary children.
D. By including real - life problems in her books.
( )2. According to the passage, Cleary decided to write for children after ______.
A. she started her work as a librarian
B. she found she had trouble learning to read
C. some boys asked her for books about ordinary children
D. she wanted to read books about children like herself
( )3. The underlined words “a hit” in Paragraph 3 mean “______”.
A. an award(奖励) B. a success C. a failure D. an example
( )4. We can learn from the passage that Ramona ______.
① is a naughty(顽皮的) girl
② is as old as Henry Huggins
③ has trouble learning to read
④ lives in the same neighbourhood as Henry Huggins
A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ①④
答案:
答案速递
阅读理解 1~4 CCBD
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇人物传记。文章介绍了著名的童书作家贝芙莉·克莱瑞,她从小有阅读障碍,长大之后当了一名图书馆管理员,写出了很多受孩子们欢迎的童书。
1. C 细节理解题。根据第一段中的“By showing that stories about ordinary children could be interesting too, she changed the world of children's books.”可知,贝芙莉·克莱瑞通过展示普通孩子的故事也可以很有趣,改变了童书的世界。故选C。
2. C 细节理解题。根据第三段中的“One day, some boys came and asked her, ‘Where are the books about children like us?’”可知,在贝芙莉·克莱瑞在图书馆当管理员的时候,一帮男孩过来问关于像他们这样的孩子的书在哪里,这一问题启发了贝芙莉·克莱瑞,在此之后,她就决定开始写童书。故选C。
3. B 词义猜测题。根据画线部分前文“Huggins is just an ordinary boy in the third grade”可知,哈金斯只是一个三年级的普通孩子,但画线词所在句首用了but来转折并根据后面的“because of its amazing stories”可知,这本书成了一本成功大卖的书。故可猜测“a hit”意为“成功”。故选B。
4. D 细节理解题。根据第四段中的“Ramona is curious and stubborn. She always makes trouble.”可知,拉蒙娜很好奇且倔强,总是惹麻烦,故①正确;根据第四段中的“From this neighbourhood, Ramona became Cleary's best - known character.”可知,拉蒙娜和哈金斯是同一街区的孩子,故④正确。故选D。
阅读理解 1~4 CCBD
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇人物传记。文章介绍了著名的童书作家贝芙莉·克莱瑞,她从小有阅读障碍,长大之后当了一名图书馆管理员,写出了很多受孩子们欢迎的童书。
1. C 细节理解题。根据第一段中的“By showing that stories about ordinary children could be interesting too, she changed the world of children's books.”可知,贝芙莉·克莱瑞通过展示普通孩子的故事也可以很有趣,改变了童书的世界。故选C。
2. C 细节理解题。根据第三段中的“One day, some boys came and asked her, ‘Where are the books about children like us?’”可知,在贝芙莉·克莱瑞在图书馆当管理员的时候,一帮男孩过来问关于像他们这样的孩子的书在哪里,这一问题启发了贝芙莉·克莱瑞,在此之后,她就决定开始写童书。故选C。
3. B 词义猜测题。根据画线部分前文“Huggins is just an ordinary boy in the third grade”可知,哈金斯只是一个三年级的普通孩子,但画线词所在句首用了but来转折并根据后面的“because of its amazing stories”可知,这本书成了一本成功大卖的书。故可猜测“a hit”意为“成功”。故选B。
4. D 细节理解题。根据第四段中的“Ramona is curious and stubborn. She always makes trouble.”可知,拉蒙娜很好奇且倔强,总是惹麻烦,故①正确;根据第四段中的“From this neighbourhood, Ramona became Cleary's best - known character.”可知,拉蒙娜和哈金斯是同一街区的孩子,故④正确。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看