第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|特殊交通工具|说明文|250|★★★|7分钟|____分钟|____/4|
Getting around doesn’t have to be all about taxis, subways and buses. There are so many unusual types of travel to be tried.
Save yourself a little money in Pakistan and ride on a Tangah. A Tangah, pulled by one or two horses, is a carriage with two large wooden wheels. It is not designed for comfort, so be ready for a sore(酸痛的) bottom after a long journey! The Tangah is fun and becomes more widely used in Pakistan for enjoyment. Note that they’re not a fast way to travel!
Those with a strong body may want to ride a Cambodian bamboo train! It is known locally as a nori, which is just a bamboo platform(平台) powered by an electric generator engine(电动引擎). As is called a “train”, you will definitely find railway tracks under the platform, but please don’t ask for too much on speed. The tickets are quite cheap, and this is a once - in - a - lifetime experience, as all the locals use them for getting around.
The DUKW is a special truck that was made to transport equipment and troops(设备) over both land and water during World War Ⅱ. Today, you can take a trip in a DUKW in central London. You’ll drive past famous London landmarks before going into the River Thames to get a view from the water. It’s the only way to experience the sights of central London by land and river without leaving the comfort of your seat.
( )1. What does the underlined word “definitely” mean?
A. Quickly. B. Busily. C. Slowly. D. Certainly.
( )2. What can we learn from the last paragraph?
A. Who are not allowed to take a DUKW.
B. Where people can take a DUKW today.
C. How much people spent on making a DUKW.
D. When people can enjoy the sights of central London.
( )3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The bamboo train can protect travellers from rain.
B. A Tangah is not a comfortable way of travelling.
C. Both the Tangah and the DUKW are driven by animals.
D. The DUKW is the only way to travel along the River Thames.
( )4. Why does the writer write the passage?
A. To tell us some famous places.
B. To show us different ways of travel.
C. To give people some advice on travelling.
D. To encourage people to invent new things.
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|特殊交通工具|说明文|250|★★★|7分钟|____分钟|____/4|
Save yourself a little money in Pakistan and ride on a Tangah. A Tangah, pulled by one or two horses, is a carriage with two large wooden wheels. It is not designed for comfort, so be ready for a sore(酸痛的) bottom after a long journey! The Tangah is fun and becomes more widely used in Pakistan for enjoyment. Note that they’re not a fast way to travel!
Those with a strong body may want to ride a Cambodian bamboo train! It is known locally as a nori, which is just a bamboo platform(平台) powered by an electric generator engine(电动引擎). As is called a “train”, you will definitely find railway tracks under the platform, but please don’t ask for too much on speed. The tickets are quite cheap, and this is a once - in - a - lifetime experience, as all the locals use them for getting around.
The DUKW is a special truck that was made to transport equipment and troops(设备) over both land and water during World War Ⅱ. Today, you can take a trip in a DUKW in central London. You’ll drive past famous London landmarks before going into the River Thames to get a view from the water. It’s the only way to experience the sights of central London by land and river without leaving the comfort of your seat.
( )1. What does the underlined word “definitely” mean?
A. Quickly. B. Busily. C. Slowly. D. Certainly.
( )2. What can we learn from the last paragraph?
A. Who are not allowed to take a DUKW.
B. Where people can take a DUKW today.
C. How much people spent on making a DUKW.
D. When people can enjoy the sights of central London.
( )3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The bamboo train can protect travellers from rain.
B. A Tangah is not a comfortable way of travelling.
C. Both the Tangah and the DUKW are driven by animals.
D. The DUKW is the only way to travel along the River Thames.
( )4. Why does the writer write the passage?
A. To tell us some famous places.
B. To show us different ways of travel.
C. To give people some advice on travelling.
D. To encourage people to invent new things.
答案:
答案速递:阅读理解 1~4 DBBB
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了几种特殊的交通工具。
1. D 词义猜测题。根据第三段“As is called a ‘train’, you will definitely find railway tracks under the platform”可知,因为被称为火车,你一定能在站台下面找到铁轨;由此可知“definitely”表示“肯定,一定”,与 certainly 词义相近。故选 D。
2. B 细节理解题。通读最后一段可知,本段介绍了 DUKW 这种车的设计用途、今天的人们去哪里坐这种车以及人们可以如何欣赏伦敦市中心的风景。故选 B。
3. B 判断正误题。根据“It is not designed for comfort, so be ready for a sore bottom after a long journey!”可知,Tangah 不是为舒适而设计的,所以要为长途旅行后的屁股酸痛做好准备。故选 B。
4. B 写作意图题。本文主要介绍了几种特殊的交通工具,具体包括其起源、用途以及工作原理。由此推知,作者写这篇文章的目的是向读者展示不同的旅行方式。故选 B。
二、阅读理解
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了几种特殊的交通工具。
1. D 词义猜测题。根据第三段“As is called a ‘train’, you will definitely find railway tracks under the platform”可知,因为被称为火车,你一定能在站台下面找到铁轨;由此可知“definitely”表示“肯定,一定”,与 certainly 词义相近。故选 D。
2. B 细节理解题。通读最后一段可知,本段介绍了 DUKW 这种车的设计用途、今天的人们去哪里坐这种车以及人们可以如何欣赏伦敦市中心的风景。故选 B。
3. B 判断正误题。根据“It is not designed for comfort, so be ready for a sore bottom after a long journey!”可知,Tangah 不是为舒适而设计的,所以要为长途旅行后的屁股酸痛做好准备。故选 B。
4. B 写作意图题。本文主要介绍了几种特殊的交通工具,具体包括其起源、用途以及工作原理。由此推知,作者写这篇文章的目的是向读者展示不同的旅行方式。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看