2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版》

一、完形填空(每小题1分,满分10分)
My husband built a small house for our Little Free Library. It looked like our own home.
I   1   some books carefully to put in it. We liked the idea because we didn't have to get books into the car to sell them.   2  , we could make more people enjoy them.
Since 5 years ago, thousands of books, CDs and even board games have been   3  . Our library is on a busy street, just a few   4   from a bus station. Many people walk past it every day. People who use our library often show their love for it. One man always stops by to get books for the nearby elderly's home. In return, we sometimes get cards and gifts,   5   chocolates and even a special drawing from an artist.
A lot of books are lent or given to others, but we now have even more books than ever before. Like the people using our library, the books in our library show how diverse(多元化的) our city is. We have books in English and French, besides Chinese books. I've even collected many books in different   6   I don't understand, just for the joy of adding   7   special to our collection.
Some people think Little Free Library might not be   8   to the development of the community and could compete(竞争) with public libraries and bookshops. But our love of reading grows because of Little Free Library, and it has helped build a   9   between book lovers in our busy neighbourhood. That's what our library is for. It goes further than we expected. And my husband and I feel   10   good.
(   )1. A. received B. picked C. returned D. translated
(   )2. A. However B. Otherwise C. Moreover D. Instead
(   )3. A. shared B. printed C. refused D. lifted
(   )4. A. schools B. towns C. blocks D. cities
(   )5. A. without B. by C. except D. including
(   )6. A. countries B. languages C. ways D. grades
(   )7. A. anything B. nothing C. something D. everything
(   )8. A. careful B. colourful C. helpful D. hurtful
(   )9. A. tent B. bridge C. house D. step
(   )10. A. amazingly B. happily C. suddenly D. recently
答案: 答案速递:1~5 BDACD 6~10 BCCBA
[文章大意]本文是一篇记叙文,主要讲述了作者和丈夫建立了一个免费的小型图书馆的故事。
1. B 根据“some books carefully to put in it”可知,作者是仔细地挑选了一些书放在这个图书馆里。故选B。
2. D 根据“we didn't have to get books into the car to sell them ... we could make more people enjoy them.”可知,“我们”不必把书放进车里去卖,相反,“我们”可以让更多的人享受它们。故选D。
3. A 根据“Our library is on a busy street”可知,是指数千本书籍、光盘甚至棋盘游戏在这个图书馆里被分享。故选A。
4. C 根据“from a bus station”可知,是指图书馆离公交站只有几个街区。故选C。
5. D 根据“cards and gifts, ... chocolates and even a special drawing from an artist”可知,是指包括巧克力甚至一幅来自艺术家的特别画作这样的礼物。故选D。
6. B 根据“We have books in English and French, besides Chinese books.”可知,收集了不同语言的书籍。故选B。
7. C 根据“I've even collected many books in different ... I don't understand.”可知,收集很多不同语言的书籍只是为了增添一些特别的东西。故选C。
8. C 根据“could compete with public libraries and bookshops”可知,是指小型免费图书馆可能不利于社区的发展。故选C。
9. B 根据“between book lovers”可知,是指在爱书人之间搭建一座桥梁。故选B。
10. A 根据“It goes further than we expected.”可知,是感到出奇得好。故选A。
二、阅读理解(每小题2分,满分30分)
A
Summer is coming! How can we stay safe in the extreme heat(极端高温)? Here is some information for you.
What:
Extreme heat happens when the temperature gets extremely high.
Who:
children the old outside workers people with disabilities(残疾)
The heat influences more men than women.
How:
Drink enough water.
Don't drink juice with too much sugar.
Stay cool in an air - conditioned place.
Wear light and light - coloured clothes.
Don't wear tight(紧的) clothes.
During extreme heat, the temperature in your car could be deadly!
Outside temperature 27℃
Inside 43℃ 20 minutes
Inside 48℃ 40 minutes
Inside 51℃ 60 minutes
(   )11. Which of the following is a proper way to face extreme heat?
A. A worker wears dark - coloured clothes when working outside.
B. A disabled person feels hot and drinks little water.
C. A child drinks juice with too much sugar when he feels hot.
D. An old person stays cool in an air - conditioned place.
(   )12. Which picture can best show the relationship between time and the temperature in a car?
204060min204060min
(   )13. In which part of a magazine can you probably read the passage?
A. Health. B. Trade. C. Culture. D. Sports.
B
When nature meets man - made roads, it's seldom a good thing. Millions of animals get killed by cars every week. So, engineers tried to build green bridges for animals over busy roads. These bridges help keep animals and people safe.
The idea of green bridges isn't really new. In fact, the first animal crossing appeared in France in the 1950s. As well as Germany, which has made more than 80 green bridges since 2005, Canada and the United States are also trying to protect native wildlife by building animal bridges over the years.
Although there are various designs, most green bridges share something similar. First, they are usually quite wide, giving animals plenty of room to move. Second, they are usually covered with soil(土壤) and plants to look like the forests that lie on either side of the roads. Lastly, they are wider at the ends, spreading out where they meet the land. This helps gather animals onto the bridge and guide them out when they leave.
People may wonder ▲. In Canada's Banff National Park, 11 kinds of large animals such as bears, elks and cougars have already gone across these green bridges more than 200,000 times since 1996. In some places, we've also seen a 90% drop in accidents between animals and cars where these bridges have been built.
These crossings are clearly a step in the right way to offer living chances and safety to wild animals. And with these bridges, both animal and human deaths on roads will continue to go down.
(   )14. Where was the first green bridge built?
A. In America. B. In Canada. C. In France. D. In Germany.
(   )15. Which picture can show the design of most green bridges according to the passage?
A.
B.
C.
D.
(   )16. Which can be the best to fill in the ▲ in Paragraph 4?
A. if these green bridges really work
B. if Canada built the best green bridges
C. if it is easy to walk across green bridges
D. if there will be new designs for green bridges
(   )17. What is the best title for this passage?
A. Green Bridges: Helpful Ways to Save Plants
B. Green Bridges: A New Home for Wild Animals
C. Green Bridges: Safe Crossings to Protect Wildlife
D. Green Bridges: A Creative Road System for Busy Traffic
C
China has already finished the task to the far side of the moon. After collecting samples(样本) and putting up a Chinese flag(旗帜) there, the Chang'e - 6 probe(探测器) returned to the Earth from the moon on the morning of June 25th. Photos of the probe leaving the moon went popular online, with people finding a mark on the ground of the moon similar to the Chinese character "Zhong".
"China became the first country to send a space task to the far side of the moon. This area is new to humans, which means we can do many researches on it. The Chang'e - 6 probe landed on June 2nd and spent two days collecting samples. Study of the samples will help scientists to research the history of how the moon appeared and how it developed over time," spokesman Ge Ping said.
China has developed rapidly in its "space dream". Beijing has made great achievements in its space programme over the past few years, hoping to catch up with the USA and Russia. It has recorded many achievements, including building a space station called Tiangong. Beijing has also sent robotic probes to the moon, and China is only the third country to put humans there.
China plans to send a crewed(载人) task to the moon by 2030 and build a research station on the moon by 2035. The USA is also planning to send astronauts back to the moon by 2026 with its another new task.
(   )18. What can we know about the Chang'e - 6 probe from this passage?
A. It brought back a flag from the moon.
B. It collected samples from the moon.
C. It got famous after returning from Mars.
D. It studied the history of Mars.
(   )19. What does the underlined part "This area" in Paragraph 2 refer to?
A. The far side of the moon.
B. The history of the moon.
C. The Chang'e - 6 probe.
D. The near side of the moon.
(   )20. Paragraph 3 mainly talks about the ________ of China's "space dream".
A. future B. importance C. popularity D. achievements
(   )21. What can we infer(推断) from the last paragraph?
A. The race to space is becoming hotter.
B. China plans to research on Mars.
C. American astronauts will leave the moon.
D. There will be fewer space stations.
D
In our daily lives, we are often so shy that we can't deal with the situation that we are not used to. But what if something unusual or unexpected happens? That's what I experienced one evening in April 2023 on my way home from work.
As I was riding my bike home in the evening, I saw a big dirty dog with orange and white fur. It looked sad and lost, simply sitting in the middle of the road by a pedestrian crossing(人行横道). It seemed unsure of what to do as it lay down and stared at the passing traffic. Nobody seemed to notice the dog either, only passing him by at a distance.
At first, I also crossed over to the other side, hoping that somebody else would care for the dog. But, realizing that the dog might suddenly get up and walk into traffic, I decided to do something to help the dog.
When the light changed, I saw my chance. I used my bike to guide the dog to a street corner to keep it safe from passing cars. Slowly but surely, I was able to encourage the dog to keep walking until finally, we both got to the street corner. I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was. Yet, by the time I turned to it again, the dog was gone.
Sometimes we don't know what we will find or see in our daily lives. Still, what matters is how we deal with them. Although I am shy in these situations, I am glad I found the courage to help a dog in need, even if just for a moment.
(   )22. Why didn't the writer help the dog in the beginning?
A. The writer didn't want to hurt the lovely dog.
B. The writer didn't know the small dog's owner.
C. The writer was too shy to deal with the situation.
D. The writer was too busy to help the dog in need.
(   )23. What is the CORRECT order of what happened in the story?
a. I decided to do something to help the poor dog.
b. I used my bike to guide the dog to a street corner.
c. I was riding my bike home in the evening in April.
d. I am glad I found the courage to help a dog in need.
A. c - b - d - a B. b - a - c - d C. b - c - a - d D. c - a - b - d
(   )24. What does the underlined word "messaged" in Paragraph 4 probably mean?
A. Read a message for. B. Sent a message to.
C. Got a message from. D. Took a message for.
(   )25. The story is mainly about ________.
A. something unusual never happens B. it's good to look after the pets
C. nobody seems to notice the lost dog D. little actions help in big ways
答案: 答案速递:【A】11~13 DCA 【B】14~17 CAAC 【C】18~21 BADA 【D】22~25 CDBD
A
[文章大意]本文是一篇应用文,主要介绍了面对极端高温时应采取的措施。
11. D 细节理解题。根据“Wear light and light - coloured clothes.”可知,应穿浅色的衣服,因此选项A排除;根据“Drink enough water.”可知,应喝足够的水,因此选项B排除;根据“Don't drink juice with too much sugar.”可知,不要喝含糖量过高的果汁,因此选项C排除;根据“Stay cool in an air - conditioned place.”可知,选项D正确。故选D。
12. C 细节理解题。根据图表中的最后一排可知,车内时间和温度之间的关系为:20分钟后车内温度为43度,40分钟后车内温度为48度,60分钟后车内温度为51度。故选C。
13. A 文章出处题。通读图表可知,本文是给了面对高温时的一些建议,防止身体受到伤害,一般会出现在杂志的“健康”部分。故选A。
B
[文章大意]本文是一篇说明文,介绍了绿色动物天桥的概念和作用。
14. C 细节理解题。根据“In fact, the first animal crossing appeared in France in the 1950s.”可知,第一座绿色动物天桥出现在20世纪50年代的法国,故选C。
15. A 推理判断题。根据“First, they are usually quite wide ... Second, they are usually covered with soil and plants ... Lastly, they are wider at the ends, spreading out ... guide them out when they leave.”可知,它们通常相当宽敞,给动物充足的活动空间。其次,它们通常被覆盖着土壤和植物,看起来就像道路两侧的森林。最后,在端部通常较宽,与陆地相连接处扩展。故选A。
16. A 补全文章题。根据“In Canada's Banff National Park, 11 kinds of large animals ... have already gone across these green bridges ... In some places, we've also seen a 90% drop in accidents between animals and cars where these bridges have been built.”可知,这一段是在介绍绿色天桥具体的使用情况,所以空处是说人们想要知道这些绿色天桥是否真的有用,故选A。
17. C 标题归纳题。通读全文可知,这篇文章介绍了绿色动物天桥的概念和作用,这些桥梁帮助保护野生动物免受交通伤害,降低了动物和人类在道路上的死亡率。故选C。
C
[文章大意]本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国在太空探索领域的快速发展和成就,特别是其在月球探测方面的进展和计划。
18. B 细节理解题。根据第一段“After collecting samples and putting up a Chinese flag there, the Chang'e - 6 probe returned to the Earth from the moon on the morning of June 25th.”可知,“嫦娥六号”探测器从月球采集了样本。故选B。
19. A 代词指代题。根据语境“China became ... to the far side of the moon. This area is new ... we can do many researches on it.”可推知,“This area”指的是月球的背面,故选A。
20. D 段落大意题。根据第三段“It has recorded many achievements”可知,本段主要介绍了中国“太空梦”的成就。故选D。
21. A 推理判断题。根据最后一段“China plans to send a crewed task to the moon by 2030 ... by 2035. The USA is also planning to ... by 2026 with its another new task.”可知,中国计划到2030年向月球发射载人任务,并计划到2035年在月球上建立一个研究站。美国还计划在2026年之前将宇航员送回月球,这是另一项新任务;据此可以推断,太空竞赛越来越激烈。故选A。
D
[文章大意]本文是一篇记叙文,本文主要讲述了作者某一天晚上帮助狗狗的不寻常经历。
22. C 细节理解题。根据“we are often so shy that we can't deal with the situation that we are not used to”以及“Although I am shy in these situations”可知作者感到害羞,无法应对不习惯的情况,所以作者刚开始没有帮助那只狗。故选C。
23. D 事件排序题。根据“As I was riding my bike home in the evening, I saw a big dirty dog with orange and white fur.”可知刚开始作者骑车回家,故c排第一位,排除选项B和C;根据“I decided to do something to help the dog”可知之后作者决定做些事情帮助这只狗,故a排第二位,排除选项A。故选D。
24. B 词义猜测题。根据“I messaged a dog shelter group to let them know about where the dog was.”可知是给一个狗收容所小组发了信息,让他们知道狗在哪里,故推测此处画线部分意为“给……发信息”。故选B。
25. D 主旨大意题。本文主要介绍了作者某一天晚上帮助狗狗的不寻常经历,即小行为也会大有帮助。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭