2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年学霸组合训练八年级英语下册译林版苏州专版》

五、短文填空(每小题1分,满分10分)
请认真阅读下面短文,在设空处填入一个恰当的单词或括号内单词的正确形式。
  
Book Crossing,a new way of reading is developing,with book lovers leaving  44 (they)
books in public places,to be picked up and“borrowed"by others.
  The Belarusian National Technical University(BNTU)was the  45 (one)to support the idea in their country.Three years ago,the  46 (direct)of its library,Alexey Kalaban,saw a large glass box of books which were available(可用的)for anyone to read without rushing to 47 (turn)
them,in a Swedish airport.It was a great idea.The question was 48 to keep so many books in Minsk.
  “We put a bookcase in the main building.It is available to everyone  49  people can get books easily and read them,”Kalaban explained.“Inside the case,there is a number  50 (exact)showing who gave the book and when they gave the book."
  Teachers,students and even people living nearby  51 (bring)their books.Besides,book sellers gave away some.With the help of so many people,a lot of bookcases were set in the university.Not long ago,a Minsk night club also placed  52 (bookshelf).During the dance break,people can pick up books or magazines which were left there by others and read.
  Nowadays,book crossing is getting more popular than before.No doubt,it is a greatt way to push more people to read and make the whole world  53  library.
44.____________  45.____________  46.____________  47.____________  48.____________
49.____________  50.____________  51.____________  52.____________  53.____________
答案: 五、短文填空
【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了“图书漂流”是一种新的阅读方式,爱书的人把自己的书放在公共场所,捡到这本书的人可以取走阅读,读完后再将其放回公共场所等待下一位读书人。
44. their 45. first 46. director 47. return 48. how 49. because
50 exactly 51. brought 52. bookshelves 53. a
六、阅读表达(54题2分,55题2分,56题3分,满分7分)
请认真阅读下面短文,回答短文后的问题。
  My older cousin Charlie was always up for an adventure.Then,one day,he had a snowmobile (雪地车)accident that changed his life.The doctors said that he might never walk again.Charlie said they were wrong.
  
Charlie is a big guy who is more than six feet tall and weighs260pounds.His size,along with his black hair,makes him look strong.He likes to wear tight T−shirts to show off.These days,
Charlie is wearing baggy clothes to cover up the scars(伤疤)on his legs.It was hard to move around with his crutches(拐杖).The doctors aren't sure when or if Charlie will ever fully recover(恢复).
  For me,the best thing about Charlie is that he doesn't give up easily.In the beginning,when
Charlie was in hospital,he pushed himself hard to practise walking again.When the doctor told

Charlie to take a break,my cousin would say,“No way,man!I want to do this now.."Charlie kept pushing himselD.Before long he was getting around pretty well without any help.However,I know
Charlie.He's not going to stop until he can walk without his crutches.
  
Before the accident,Charlie liked riding his snowmobile and his motorcycle.These days he's finding other ways to keep active.When the whole family got together during vacation,Charlie couldn't play on our pickup football team.That didn't stop him.He did a superjob of teaching.My cousin Charlie has taught me two important lessons.First,I realize I should check out all the safety rules before I try something dangerous.Second,the best way to get through bad times is to have the right attitude(态度).Charlie's attitude is just as strong as he is.I believe that someday Charlie will walk the way he did before,just like he says he will.
54.What happened to Charlie?
  ______________________________
55.What does the writer learn from his cousin Charlie?
  ______________________________
56.What difficult situation did you meet before?How did you solve it?
  ______________________________
答案: 六、阅读表达
【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了作者的表哥查理热衷于冒险,即使受了严重的伤,也永不放弃冒险的故事。
54. He hurt his leg in an accident.
55. Checking out all the safety rules and having the right attitude.
56. I failed my English exam once. But I didn’t give up. I still worked hard. In the end, my English grades consistently ranked among the top.(答案不唯一,言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭