第86页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、完形填空(每小题1分,满分10分)
The Beijing Library in Beijing's Tongzhou District opened to the public on December 27th, 2023. It 1 a modern and inviting space to the public to enjoy reading. The Beijing Library covers an area of 75,000 square metres. It is the world's 2 and most intelligent(智能的) library, with a first-of-its-kind 21,809-square-metre open reading space. It 3 the Guinness World Record for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children. The library has a name of “the forest of knowledge”, 4 the shape of its roof is unusual.
The library provides people with a relaxing space for reading and learning about the culture of Beijing. Over seven million books are 5 in the underground intelligent stacks(书库). With the help of robots, people can 6 get the book they want without having to search for it themselves.
Ms Cheng lives in Tongzhou District. “I can't wait to take my child to the library and I am happy that there is a good 7 space for children in the library. It's a perfect place for life-long 8 ,” she said.
To welcome the 9 , the library held a number of immersive(沉浸式的) activities on the opening day, including a concert, a traditional dress-up 10 , and the creation of artistic works. The library will hold more than 1,000 activities in the future.
( )1. A. shares B. builds C. offers D. changes
( )2. A. cleanest B. largest C. best D. brightest
( )3. A. won B. got C. entered D. received
( )4. A. although B. because C. so D. but
( )5. A. stopped B. collected C. stored D. hidden
( )6. A. exactly B. happily C. hardly D. easily
( )7. A. indoor B. outdoor C. noisy D. quiet
( )8. A. learning B. sailing C. communicating D. writing
( )9. A. writers B. supporters C. readers D. listeners
( )10. A. organization B. meeting C. condition D. experience
The Beijing Library in Beijing's Tongzhou District opened to the public on December 27th, 2023. It 1 a modern and inviting space to the public to enjoy reading. The Beijing Library covers an area of 75,000 square metres. It is the world's 2 and most intelligent(智能的) library, with a first-of-its-kind 21,809-square-metre open reading space. It 3 the Guinness World Record for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children. The library has a name of “the forest of knowledge”, 4 the shape of its roof is unusual.
The library provides people with a relaxing space for reading and learning about the culture of Beijing. Over seven million books are 5 in the underground intelligent stacks(书库). With the help of robots, people can 6 get the book they want without having to search for it themselves.
Ms Cheng lives in Tongzhou District. “I can't wait to take my child to the library and I am happy that there is a good 7 space for children in the library. It's a perfect place for life-long 8 ,” she said.
To welcome the 9 , the library held a number of immersive(沉浸式的) activities on the opening day, including a concert, a traditional dress-up 10 , and the creation of artistic works. The library will hold more than 1,000 activities in the future.
( )1. A. shares B. builds C. offers D. changes
( )2. A. cleanest B. largest C. best D. brightest
( )3. A. won B. got C. entered D. received
( )4. A. although B. because C. so D. but
( )5. A. stopped B. collected C. stored D. hidden
( )6. A. exactly B. happily C. hardly D. easily
( )7. A. indoor B. outdoor C. noisy D. quiet
( )8. A. learning B. sailing C. communicating D. writing
( )9. A. writers B. supporters C. readers D. listeners
( )10. A. organization B. meeting C. condition D. experience
答案:
答案速递
完形填空 1~5 CBABC 6~10 DBACD
一、完形填空
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了北京智能图书馆,不仅可以更方便地借阅书籍,也可以体验到智能服务。
1. C 根据“It ... a modern and inviting space”可知,应是图书馆为公众提供了一个空间,故选C。
2. B 根据下文“for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children”可知,此处指最大的图书馆,故选B。
3. A 根据“the Guinness World Record”可知,应是赢得了吉尼斯世界纪录,故选A。
4. B 空后“the shape of its roof is unusual”是解释空前“被称为‘知识的森林’”的原因,所以此处用because引导原因状语从句,选B。
5. C 根据“Over seven million books are ... in the underground intelligent stacks.”可知,地下智能书库中存储有超过700万册图书,故选C。
6. D 根据“With the help of robots”可知,在机器人的帮助下找书很容易,故选D。
7. B 根据上文“the largest outdoor reading space for children”可知,图书馆有儿童户外阅读空间,故选B。
8. A 由常识可知,图书馆是读书学习的地方,所以此处指学习,故选A。
9. C writers 作家,作者;supporters 支持者;readers 读者;listeners 听众。来图书馆的都是读者,所以此处指“欢迎读者”,故选C。
10. D 根据“the library held a number of immersive activities”可知,这里介绍的是活动,所以应是化装体验,故选D。
完形填空 1~5 CBABC 6~10 DBACD
一、完形填空
【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了北京智能图书馆,不仅可以更方便地借阅书籍,也可以体验到智能服务。
1. C 根据“It ... a modern and inviting space”可知,应是图书馆为公众提供了一个空间,故选C。
2. B 根据下文“for the largest library hall and the largest outdoor reading space for children”可知,此处指最大的图书馆,故选B。
3. A 根据“the Guinness World Record”可知,应是赢得了吉尼斯世界纪录,故选A。
4. B 空后“the shape of its roof is unusual”是解释空前“被称为‘知识的森林’”的原因,所以此处用because引导原因状语从句,选B。
5. C 根据“Over seven million books are ... in the underground intelligent stacks.”可知,地下智能书库中存储有超过700万册图书,故选C。
6. D 根据“With the help of robots”可知,在机器人的帮助下找书很容易,故选D。
7. B 根据上文“the largest outdoor reading space for children”可知,图书馆有儿童户外阅读空间,故选B。
8. A 由常识可知,图书馆是读书学习的地方,所以此处指学习,故选A。
9. C writers 作家,作者;supporters 支持者;readers 读者;listeners 听众。来图书馆的都是读者,所以此处指“欢迎读者”,故选C。
10. D 根据“the library held a number of immersive activities”可知,这里介绍的是活动,所以应是化装体验,故选D。
二、阅读理解(每小题2分,满分30分)
A
Email: headteacher@w**dlands-junior.kent.sch.uk
Website: www.w**dlands-junior.kent.sch.uk
Telephone: 01732 3555**
Fantastic Reading Week
Well done to everyone who took part in the Reading Week. We have received lots of lovely photos showing our children reading books in different places. It certainly hasn't made it easy for us to choose the final winner!
Mother's Day Cream Tea
We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day. The tea will be held at 3 p.m. on 10th May. If you would like to take part, please return your letter and payment by Monday, 30th April.
E-safety
E-safety is very important to keep our children safe online. To learn more about the risks(风险) our children face when they use computers, please log on to http://www.th**uknow.co.uk.
( )11. How many topics(话题) does the newsletter include?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
( )12. Where can you probably find the newsletter?
A. In a magazine. B. On a school website. C. In a storybook. D. On a government website.
( )13. Why is the school sending home a letter?
A. To choose a winner of the Reading Week.
B. To invite the parents/grandparents to come for a celebration.
C. To let the parents know it important to keep their children safe online.
D. To ask the parents to log on to a website.
B
Harry put the plates of eggs and bacon on the table, which was difficult as there wasn't much room. Dudley, meanwhile, was counting his presents. His face fell.
“Thirty-six,” he said, looking up at his mother and father. “That's two less than last year.”
“Darling, you haven't counted Auntie Marge's present. See, it's here under the big one from Mummy and Daddy.”
“All right, thirty-seven then,” said Dudley, going red in the face. Harry, who could see a huge Dudley's tantrum(发脾气) coming on, began wolfing down his bacon as fast as possible in case(以防万一) Dudley turned the table over.
Aunt Petunia obviously scented(察觉) danger too, because she said quickly, “And we'll buy you another two presents while we're out today. How's that, popkin? Two more presents, is that all right?”
Dudley thought for a moment. It looked like hard work. Finally, he said slowly, “So I'll have thirty ... thirty ... ”
“Thirty-nine, sweetums(甜心),” said Aunt Petunia.
“Oh,” Dudley sat down heavily and grabbed the nearest parcel(包裹). “All right then.”
Uncle Vernon chuckled(偷笑).
“Little tyke wants his money's worth, just like his father. Atta boy, Dudley!” He ruffled Dudley's hair.
—Adapted from Harry Potter and the Philosopher's Stone
( )14. How many presents did Dudley receive last year?
A. Thirty-six. B. Thirty-seven. C. Thirty-eight. D. Thirty-nine.
( )15. How did Dudley feel when “His face fell”?
A. He was happy about the birthday party.
B. He was unhappy with this year's presents.
C. He was afraid of going out with Harry.
D. He was angry with his parents' answer.
( )16. What do the underlined words “wolfing down” in Paragraph 4 mean according to the passage?
A. Changing into a wolf. B. Liking to be a wolf. C. Thinking in a clever way. D. Eating a lot quickly.
( )17. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Harry would receive the same presents as Dudley.
B. “Popkin” “sweetums” and “little tyke” all mean Dudley.
C. Aunt Petunia was kind to Harry and tried to comfort him.
D. Uncle Vernon made nice breakfast for the children.
C
Technology has done our world wonders: from development in medicine, travel, communication, to our day-to-day lives. It has undoubtedly changed the way our society works, and how we communicate with one another and ourselves. However, by completely welcoming technology as a part of everyday life, are we losing our ability to create?
Technology presents a new platform for creativity(创造力) to exist on. Through technology, ideas can be set free and come to life in the physical world. We have the necessary tools for greater possibilities and new solutions. For example, businesses now have the opportunity to improve themselves more creatively through websites, film advertisements, social media or radio.
However, when we look more closely, it's easy to notice some disadvantages. For example, many of us depend so heavily on automated calculations(自动计算) nowadays, rather than taking the time to work it out for ourselves. Another obvious situation is that a lot of people are spending too much time on screens. As a result, they are reducing the opportunities to come up with their own creations.
Is there a way to find a balance between technology and human creativity? I think so. It is simply a matter of making sure that creativity is not deterred by technology. The first way is to reduce our usage of digital devices(数字设备) by setting limits on when, where, and how long we use them, turning off the notifications(通知) on your phone, or putting your phone on “Do Not Disturb”. Once you become used to these, you will feel surprised how little you think about your phone.
Another wonderful way is to take daily walks in nature. It can help you reset, re-balance, and keep going. In the long run(长期看来), a daily walk can not only influence our creativity and imagination but also further our physical and mental health. We can also develop our creativity by doing yoga, keeping a diary, or reading.
The key to the survival of our creativity starts with us. Will you put your phone away when spending time with friends? Will you try to find happiness and purpose outside of a screen? The action you choose to take will help change the relationship(关系) between creativity and technology for the better.
( )18. Why does the writer talk about businesses in Paragraph 2?
A. To express the importance of creativity.
B. To suggest good ways to develop technology.
C. To show the effect(影响) that technology has on creativity.
D. To explain the relationship between business and creativity.
( )19. What does the underlined word “deterred” mean in Paragraph 4?
A. Supported. B. Controlled. C. Ruled. D. Prevented.
( )20. Which of the following does the writer most probably agree with?
A. Limiting the usage of our phones can help us to develop creativity.
B. Spending time on screens is the easiest way to attract people's attention.
C. Turning off the notifications on the phone will make people worried.
D. A daily walk does better to physical health than to mental health.
( )21. What would be the best title for the passage?
A. Creativity in a World of Technology: Does It Exist(存在)?
B. Technology: How Does It Help to Develop Our Creativity?
C. Technology and Creativity: Which of Them Is More Important?
D. Technology and Creativity: How Do They Influence(影响) Each Other?
D
The world’s largest iceberg(冰山), A23a, was stuck on the ocean floor for more than 30 years. Scientists noticed it began to move at the end of 2023. Now, it has gotten farther from Antarctica(南极洲) and is floating(漂浮) in the open ocean.
A23a is the biggest iceberg in the world. It is more than three times the size of New York City, while the city has an area of about 1,214 square kilometres. A23a stands nearly 400 metres tall, about two-thirds the height of the world’s tallest building. The iceberg formed in 1986 when a large one broke off from an ice shelf in Antarctica and broke into three pieces. While the other two floated away, A23a still stuck on the ocean floor.
Is A23a moving faster because of global warming? Scientists don’t think so. “It’s unusual to see an iceberg of this size on the move, so we will keep watching its moving closely,” said British Antarctic Survey glaciologist(冰川学家) Oliver Marsh. However, its movement could still cause some harm. The huge iceberg is now moving towards South Georgia Island in the Atlantic Ocean. If it comes too close to the shore, it could cause inconvenience to the millions of seals, penguins, and seabirds living on the island. For example, penguins and seals may not be able to find food in the open water.
But Marsh believed an iceberg of this size could survive(生存) in the Southern Ocean for quite a long time, even though it’s much warmer. “A23a could make its way farther north up toward South Africa, where it may become a danger to ships,” he said.
( )22. What happened to A23a recently?
A. It was stuck on the ocean floor.
B. It has become larger and higher.
C. It moved closer to New York City.
D. It is floating away from Antarctica.
( )23. How big might Iceberg A23a be according to the passage?
A. About 3,885 square kilometres.
B. About 2,428 square kilometres.
C. About 1,986 square kilometres.
D. About 1,214 square kilometres.
( )24. What are the possible results of the iceberg movement?
① It could speed up global warming.
② It could bring danger to shipping.
③ It may cause trouble for animals nearby.
④ It may increase(增加) the sea level of the Atlantic Ocean.
A. ①② B. ②③ C. ②④ D. ③④
( )25. What could be Oliver Marsh’s concern(担忧) about the A23a iceberg?
A. It may accelerate(加速) global warming.
B. How it affects(影响) the food of local animals.
C. How it survives in the Pacific.
D. It may pose a danger to ships in the Pacific.
A
Email: headteacher@w**dlands-junior.kent.sch.uk
Website: www.w**dlands-junior.kent.sch.uk
Telephone: 01732 3555**
Fantastic Reading Week
Well done to everyone who took part in the Reading Week. We have received lots of lovely photos showing our children reading books in different places. It certainly hasn't made it easy for us to choose the final winner!
Mother's Day Cream Tea
We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day. The tea will be held at 3 p.m. on 10th May. If you would like to take part, please return your letter and payment by Monday, 30th April.
E-safety
E-safety is very important to keep our children safe online. To learn more about the risks(风险) our children face when they use computers, please log on to http://www.th**uknow.co.uk.
( )11. How many topics(话题) does the newsletter include?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
( )12. Where can you probably find the newsletter?
A. In a magazine. B. On a school website. C. In a storybook. D. On a government website.
( )13. Why is the school sending home a letter?
A. To choose a winner of the Reading Week.
B. To invite the parents/grandparents to come for a celebration.
C. To let the parents know it important to keep their children safe online.
D. To ask the parents to log on to a website.
B
Harry put the plates of eggs and bacon on the table, which was difficult as there wasn't much room. Dudley, meanwhile, was counting his presents. His face fell.
“Thirty-six,” he said, looking up at his mother and father. “That's two less than last year.”
“Darling, you haven't counted Auntie Marge's present. See, it's here under the big one from Mummy and Daddy.”
“All right, thirty-seven then,” said Dudley, going red in the face. Harry, who could see a huge Dudley's tantrum(发脾气) coming on, began wolfing down his bacon as fast as possible in case(以防万一) Dudley turned the table over.
Aunt Petunia obviously scented(察觉) danger too, because she said quickly, “And we'll buy you another two presents while we're out today. How's that, popkin? Two more presents, is that all right?”
Dudley thought for a moment. It looked like hard work. Finally, he said slowly, “So I'll have thirty ... thirty ... ”
“Thirty-nine, sweetums(甜心),” said Aunt Petunia.
“Oh,” Dudley sat down heavily and grabbed the nearest parcel(包裹). “All right then.”
Uncle Vernon chuckled(偷笑).
“Little tyke wants his money's worth, just like his father. Atta boy, Dudley!” He ruffled Dudley's hair.
—Adapted from Harry Potter and the Philosopher's Stone
( )14. How many presents did Dudley receive last year?
A. Thirty-six. B. Thirty-seven. C. Thirty-eight. D. Thirty-nine.
( )15. How did Dudley feel when “His face fell”?
A. He was happy about the birthday party.
B. He was unhappy with this year's presents.
C. He was afraid of going out with Harry.
D. He was angry with his parents' answer.
( )16. What do the underlined words “wolfing down” in Paragraph 4 mean according to the passage?
A. Changing into a wolf. B. Liking to be a wolf. C. Thinking in a clever way. D. Eating a lot quickly.
( )17. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Harry would receive the same presents as Dudley.
B. “Popkin” “sweetums” and “little tyke” all mean Dudley.
C. Aunt Petunia was kind to Harry and tried to comfort him.
D. Uncle Vernon made nice breakfast for the children.
C
Technology has done our world wonders: from development in medicine, travel, communication, to our day-to-day lives. It has undoubtedly changed the way our society works, and how we communicate with one another and ourselves. However, by completely welcoming technology as a part of everyday life, are we losing our ability to create?
Technology presents a new platform for creativity(创造力) to exist on. Through technology, ideas can be set free and come to life in the physical world. We have the necessary tools for greater possibilities and new solutions. For example, businesses now have the opportunity to improve themselves more creatively through websites, film advertisements, social media or radio.
However, when we look more closely, it's easy to notice some disadvantages. For example, many of us depend so heavily on automated calculations(自动计算) nowadays, rather than taking the time to work it out for ourselves. Another obvious situation is that a lot of people are spending too much time on screens. As a result, they are reducing the opportunities to come up with their own creations.
Is there a way to find a balance between technology and human creativity? I think so. It is simply a matter of making sure that creativity is not deterred by technology. The first way is to reduce our usage of digital devices(数字设备) by setting limits on when, where, and how long we use them, turning off the notifications(通知) on your phone, or putting your phone on “Do Not Disturb”. Once you become used to these, you will feel surprised how little you think about your phone.
Another wonderful way is to take daily walks in nature. It can help you reset, re-balance, and keep going. In the long run(长期看来), a daily walk can not only influence our creativity and imagination but also further our physical and mental health. We can also develop our creativity by doing yoga, keeping a diary, or reading.
The key to the survival of our creativity starts with us. Will you put your phone away when spending time with friends? Will you try to find happiness and purpose outside of a screen? The action you choose to take will help change the relationship(关系) between creativity and technology for the better.
( )18. Why does the writer talk about businesses in Paragraph 2?
A. To express the importance of creativity.
B. To suggest good ways to develop technology.
C. To show the effect(影响) that technology has on creativity.
D. To explain the relationship between business and creativity.
( )19. What does the underlined word “deterred” mean in Paragraph 4?
A. Supported. B. Controlled. C. Ruled. D. Prevented.
( )20. Which of the following does the writer most probably agree with?
A. Limiting the usage of our phones can help us to develop creativity.
B. Spending time on screens is the easiest way to attract people's attention.
C. Turning off the notifications on the phone will make people worried.
D. A daily walk does better to physical health than to mental health.
( )21. What would be the best title for the passage?
A. Creativity in a World of Technology: Does It Exist(存在)?
B. Technology: How Does It Help to Develop Our Creativity?
C. Technology and Creativity: Which of Them Is More Important?
D. Technology and Creativity: How Do They Influence(影响) Each Other?
D
The world’s largest iceberg(冰山), A23a, was stuck on the ocean floor for more than 30 years. Scientists noticed it began to move at the end of 2023. Now, it has gotten farther from Antarctica(南极洲) and is floating(漂浮) in the open ocean.
A23a is the biggest iceberg in the world. It is more than three times the size of New York City, while the city has an area of about 1,214 square kilometres. A23a stands nearly 400 metres tall, about two-thirds the height of the world’s tallest building. The iceberg formed in 1986 when a large one broke off from an ice shelf in Antarctica and broke into three pieces. While the other two floated away, A23a still stuck on the ocean floor.
Is A23a moving faster because of global warming? Scientists don’t think so. “It’s unusual to see an iceberg of this size on the move, so we will keep watching its moving closely,” said British Antarctic Survey glaciologist(冰川学家) Oliver Marsh. However, its movement could still cause some harm. The huge iceberg is now moving towards South Georgia Island in the Atlantic Ocean. If it comes too close to the shore, it could cause inconvenience to the millions of seals, penguins, and seabirds living on the island. For example, penguins and seals may not be able to find food in the open water.
But Marsh believed an iceberg of this size could survive(生存) in the Southern Ocean for quite a long time, even though it’s much warmer. “A23a could make its way farther north up toward South Africa, where it may become a danger to ships,” he said.
( )22. What happened to A23a recently?
A. It was stuck on the ocean floor.
B. It has become larger and higher.
C. It moved closer to New York City.
D. It is floating away from Antarctica.
( )23. How big might Iceberg A23a be according to the passage?
A. About 3,885 square kilometres.
B. About 2,428 square kilometres.
C. About 1,986 square kilometres.
D. About 1,214 square kilometres.
( )24. What are the possible results of the iceberg movement?
① It could speed up global warming.
② It could bring danger to shipping.
③ It may cause trouble for animals nearby.
④ It may increase(增加) the sea level of the Atlantic Ocean.
A. ①② B. ②③ C. ②④ D. ③④
( )25. What could be Oliver Marsh’s concern(担忧) about the A23a iceberg?
A. It may accelerate(加速) global warming.
B. How it affects(影响) the food of local animals.
C. How it survives in the Pacific.
D. It may pose a danger to ships in the Pacific.
答案:
阅读理解 【A】11~13 CBB 【B】14~17 CBDB 【C】18~21 CDAD 【D】22~25 DABB
二、阅读理解
A
【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个活动:奇妙的阅读周、母亲节奶油茶点和在线安全。
11. C 细节理解题。根据短文中“Fantastic Reading Week”“Mother's Day Cream Tea”和“E - safety”可知,这期时事通讯包括奇妙的阅读周、母亲节奶油茶点和在线安全三个话题,故选C。
12. B 文章出处题。根据短文中“We have received lots of lovely photos showing our children reading books in different places.”“We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day.”和“E - safety is very important to keep our children safe online.”可推知,这期时事通讯最有可能发表在一个学校的网页上,故选B。
13. B 细节理解题。根据短文中“We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day.”可知,学校寄一封信到家是为了邀请家长参加孩子/孙子(女)庆祝母亲节的活动,故选B。
B
【文章大意】本文节选自《哈利·波特与魔法石》,讲述Dudley过生日时数礼物的片段。
14. C 细节理解题。根据“Thirty - six ... That's two less than last year.”可知,去年Dudley收到了38个礼物,故选C。
15. B 推理判断题。根据“His face fell.”和“‘Thirty - six,’ he said, looking up at his mother and father. ‘That's two less than last year.’”可知,Dudley对今年的礼物不满意,脸拉下来了,故选B。
16. D 词义猜测题。根据“Harry, who could see a huge Dudley's tantrum coming on”和“in case Dudley turned the table over”可知,Harry看出Dudley要大发脾气了,由此推断Harry赶紧狼吞虎咽地吃起培根来,生怕Dudley把桌子掀翻,所以“wolfing down”的意思是“狼吞虎咽”,故选D。
17. B 判断正误题。根据“How's that, popkin? Two more presents, is that all right?”“Thirty - nine, sweetums”和“Little tyke wants his money's worth, just like his father. Atta boy, Dudley!”可知,“Popkin”“sweetums”和“little tyke”都是在称呼Dudley,故选B。
C
【文章大意】本文是一篇议论文,主要讲述了科技和人类创造力的相互影响。
18. C 细节理解题。根据“Technology presents a new platform for creativity to exist on. ... businesses now have the opportunity to improve themselves more creatively”可知,作者在第二段提到企业是为了展示技术对创造力的影响。故选C。
19. D 词义猜测题。根据“As a result, they are reducing the opportunities to come up with their own creations.”可知,人们通过使用技术从而使自己减少了创作的机会,结合“Is there a way to find a balance ... a matter of making sure that creativity is not deterred by technology.”可知,有办法在技术和人类创造力之间找到平衡,也就是确保创造力不被技术阻碍。deterred的意思应为“阻止”。故选D。
20. A 推理判断题。根据第四段“The first way is to reduce our usage of digital devices ... you will feel surprised how little you think about your phone.”可知,限制手机的使用可以帮助我们培养创造力。故选A。
21. D 标题归纳题。根据第四段“Is there a way to find a balance between technology and human creativity?”及全文可知,文章主要讲述了科技和人类创造力的相互影响。故选D。
D
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了世界上最大的冰山A23a。
22. D 细节理解题。根据文中“Scientists noticed it began to move at the end of 2023. Now, it has gotten farther from Antarctica and is floating in the open ocean.”可知,科学家们注意到它在2023年底开始移动,现在,它已经远离南极洲,漂浮在开阔的海洋中,故选D。
23. A 数字计算题。根据文中“It is more than three times the size of New York City, while the city has an area of about 1,214 square kilometres.”可知,它的面积是纽约市的三倍多,而纽约市的面积约为1214平方公里,故选A。
24. B 细节理解题。根据文中“A23a could make its way farther north up toward South Africa, where it may become a danger to ships”和“If it comes too close to the shore, it could cause inconvenience to the millions of seals, penguins, and seabirds living on the island.”可知,冰山运动可能导致的结果是会给航运带来危险,以及会给附近的动物带来麻烦,故选B。
25. B 推理判断题。根据第三段“If it comes too close to the shore ... penguins and seals may not be able to find food in the open water.”可知它对当地野生动物的食物供应产生了影响,Oliver Marsh可能会关心这个问题,其他选项文中并未提到。故选B。
二、阅读理解
A
【文章大意】本文是一篇应用文。文章主要介绍了三个活动:奇妙的阅读周、母亲节奶油茶点和在线安全。
11. C 细节理解题。根据短文中“Fantastic Reading Week”“Mother's Day Cream Tea”和“E - safety”可知,这期时事通讯包括奇妙的阅读周、母亲节奶油茶点和在线安全三个话题,故选C。
12. B 文章出处题。根据短文中“We have received lots of lovely photos showing our children reading books in different places.”“We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day.”和“E - safety is very important to keep our children safe online.”可推知,这期时事通讯最有可能发表在一个学校的网页上,故选B。
13. B 细节理解题。根据短文中“We are sending home a letter inviting you to join your child/grandchild for an afternoon cream tea in celebration of Mother's Day.”可知,学校寄一封信到家是为了邀请家长参加孩子/孙子(女)庆祝母亲节的活动,故选B。
B
【文章大意】本文节选自《哈利·波特与魔法石》,讲述Dudley过生日时数礼物的片段。
14. C 细节理解题。根据“Thirty - six ... That's two less than last year.”可知,去年Dudley收到了38个礼物,故选C。
15. B 推理判断题。根据“His face fell.”和“‘Thirty - six,’ he said, looking up at his mother and father. ‘That's two less than last year.’”可知,Dudley对今年的礼物不满意,脸拉下来了,故选B。
16. D 词义猜测题。根据“Harry, who could see a huge Dudley's tantrum coming on”和“in case Dudley turned the table over”可知,Harry看出Dudley要大发脾气了,由此推断Harry赶紧狼吞虎咽地吃起培根来,生怕Dudley把桌子掀翻,所以“wolfing down”的意思是“狼吞虎咽”,故选D。
17. B 判断正误题。根据“How's that, popkin? Two more presents, is that all right?”“Thirty - nine, sweetums”和“Little tyke wants his money's worth, just like his father. Atta boy, Dudley!”可知,“Popkin”“sweetums”和“little tyke”都是在称呼Dudley,故选B。
C
【文章大意】本文是一篇议论文,主要讲述了科技和人类创造力的相互影响。
18. C 细节理解题。根据“Technology presents a new platform for creativity to exist on. ... businesses now have the opportunity to improve themselves more creatively”可知,作者在第二段提到企业是为了展示技术对创造力的影响。故选C。
19. D 词义猜测题。根据“As a result, they are reducing the opportunities to come up with their own creations.”可知,人们通过使用技术从而使自己减少了创作的机会,结合“Is there a way to find a balance ... a matter of making sure that creativity is not deterred by technology.”可知,有办法在技术和人类创造力之间找到平衡,也就是确保创造力不被技术阻碍。deterred的意思应为“阻止”。故选D。
20. A 推理判断题。根据第四段“The first way is to reduce our usage of digital devices ... you will feel surprised how little you think about your phone.”可知,限制手机的使用可以帮助我们培养创造力。故选A。
21. D 标题归纳题。根据第四段“Is there a way to find a balance between technology and human creativity?”及全文可知,文章主要讲述了科技和人类创造力的相互影响。故选D。
D
【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了世界上最大的冰山A23a。
22. D 细节理解题。根据文中“Scientists noticed it began to move at the end of 2023. Now, it has gotten farther from Antarctica and is floating in the open ocean.”可知,科学家们注意到它在2023年底开始移动,现在,它已经远离南极洲,漂浮在开阔的海洋中,故选D。
23. A 数字计算题。根据文中“It is more than three times the size of New York City, while the city has an area of about 1,214 square kilometres.”可知,它的面积是纽约市的三倍多,而纽约市的面积约为1214平方公里,故选A。
24. B 细节理解题。根据文中“A23a could make its way farther north up toward South Africa, where it may become a danger to ships”和“If it comes too close to the shore, it could cause inconvenience to the millions of seals, penguins, and seabirds living on the island.”可知,冰山运动可能导致的结果是会给航运带来危险,以及会给附近的动物带来麻烦,故选B。
25. B 推理判断题。根据第三段“If it comes too close to the shore ... penguins and seals may not be able to find food in the open water.”可知它对当地野生动物的食物供应产生了影响,Oliver Marsh可能会关心这个问题,其他选项文中并未提到。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看