第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|深圳的发展|说明文|242|★★★|7分钟|____分钟|____/10|

In the latest report of 2023 Global Cities Index(全球城市指数), Shenzhen ranked 19. When it comes to Shenzhen, young, modern, exciting—all these 1 to be the right words for it.
Many years ago, Shenzhen was just a small fishing village. In 1980, it became China’s first special economic zone(经济特区). With its fast 2 , Shenzhen has become one of China’s biggest cities.
On Dec. 29, 1985, Shenzhen, 3 building the International Trade Centre. It became China’s tallest building at that time. The world was surprised at how 4 people built it. It took only three days to build one new floor. After that, the city is famous for its high efficiency(效率), which is called “Shenzhen 5 ”.
It develops quickly, 6 people from all over China come to Shenzhen to make their dreams come true. According to China Daily, about 65 per cent of people in Shenzhen grow up in other places. But no one feels like a(n) 7 . As the famous saying goes, “You become a Shenzhener if you come to Shenzhen.”
A student called Zeng Jingxian says, “Shenzhen is a very 8 city for hardworking people. People in Shenzhen are kind to each other. If you work hard, you will make a good living here 9 as Shenzhen is a great city with lots of chances of getting a job. In Shenzhen, many people started from 10 . But through their hard work, they live a good life now.”
( )1. A. seem B. help C. want D. decide
( )2. A. difference B. development C. introduction D. achievement
( )3. A. remembered B. enjoyed C. finished D. advised
( )4. A. beautifully B. cheaply C. carefully D. quickly
( )5. A. pace B. rate C. speed D. foot
( )6. A. if B. so C. but D. when
( )7. A. outsider B. insider C. foreigner D. member
( )8. A. friendly B. clever C. strange D. usual
( )9. A. suddenly B. easily C. luckily D. mainly
( )10. A. something B. anything C. nothing D. everything
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|深圳的发展|说明文|242|★★★|7分钟|____分钟|____/10|
In the latest report of 2023 Global Cities Index(全球城市指数), Shenzhen ranked 19. When it comes to Shenzhen, young, modern, exciting—all these 1 to be the right words for it.
Many years ago, Shenzhen was just a small fishing village. In 1980, it became China’s first special economic zone(经济特区). With its fast 2 , Shenzhen has become one of China’s biggest cities.
On Dec. 29, 1985, Shenzhen, 3 building the International Trade Centre. It became China’s tallest building at that time. The world was surprised at how 4 people built it. It took only three days to build one new floor. After that, the city is famous for its high efficiency(效率), which is called “Shenzhen 5 ”.
It develops quickly, 6 people from all over China come to Shenzhen to make their dreams come true. According to China Daily, about 65 per cent of people in Shenzhen grow up in other places. But no one feels like a(n) 7 . As the famous saying goes, “You become a Shenzhener if you come to Shenzhen.”
A student called Zeng Jingxian says, “Shenzhen is a very 8 city for hardworking people. People in Shenzhen are kind to each other. If you work hard, you will make a good living here 9 as Shenzhen is a great city with lots of chances of getting a job. In Shenzhen, many people started from 10 . But through their hard work, they live a good life now.”
( )1. A. seem B. help C. want D. decide
( )2. A. difference B. development C. introduction D. achievement
( )3. A. remembered B. enjoyed C. finished D. advised
( )4. A. beautifully B. cheaply C. carefully D. quickly
( )5. A. pace B. rate C. speed D. foot
( )6. A. if B. so C. but D. when
( )7. A. outsider B. insider C. foreigner D. member
( )8. A. friendly B. clever C. strange D. usual
( )9. A. suddenly B. easily C. luckily D. mainly
( )10. A. something B. anything C. nothing D. everything
答案:
答案速递……
完形填空1~5 ABCDC 6~10 BAABC
一、完形填空
[文章大意]本文是一篇说明文,介绍了在2023年全球城市指数报告中排名第19的城市——深圳,包括其发展历程、发展特点等。
1. A 根据空前的“young,modern,exciting”,并结合常识可知,此处指用“年轻的”、“现代的”、“激动人心的”这些词来形容深圳都很恰当,seem符合语境。故选A。
2. B 根据上文可知,深圳以前是一个小渔村,1980年成为中国第一个经济特区,结合空后的“one of China's biggest cities”可知,它现在已经是中国最大的城市之一,所以此处指深圳的快速发展。故选B。
3. C 根据空后“It became China's tallest building at that time.”可推知,此处指深圳的国际贸易中心在这一天建成。故选C。
4. D 根据空后“It took only three days to build one new floor.”可知,建造速度很快,quickly最符合语境。故选D。
5. C 根据“After that,the city is famous for its high efficiency”可知此处指深圳发展的速度特别快。故选C。
6. B 结合语境可知,空前后构成因果关系,此处指因为深圳发展得很快,所以全国各地的人们都来到深圳。故选B。
7. A 根据“... about 65 per cent of people in Shenzhen grow up in other places. But no one feels like a(n) 7 .”及后文“You become a Shenzhener if you come to Shenzhen.”可知虽然65%的人都是在别的地方长大,但是没有人感觉自己是个外乡人,所以此处指来深圳的外地人。故选A。
8. A 根据后面两句“People in Shenzhen are kind to each other. If you work hard,you will make a good living here ...”可推知,深圳对于勤劳奋斗的人来说应该是一个友好的城市。故选A。
9. B 根据空后“as Shenzhen is a great city with lots of chances of getting a job”可知,深圳提供了许多就业机会,故此处应指只要你努力工作,就会很容易地过上好的生活。easily最符合语境。故选B。
10. C 根据空后“But through their hard work,they live a good life now.”可知,他们通过努力现在过上了美好的生活。But表示转折关系,由此可推知,很多人刚开始应该是一无所有。故选C。
完形填空1~5 ABCDC 6~10 BAABC
一、完形填空
[文章大意]本文是一篇说明文,介绍了在2023年全球城市指数报告中排名第19的城市——深圳,包括其发展历程、发展特点等。
1. A 根据空前的“young,modern,exciting”,并结合常识可知,此处指用“年轻的”、“现代的”、“激动人心的”这些词来形容深圳都很恰当,seem符合语境。故选A。
2. B 根据上文可知,深圳以前是一个小渔村,1980年成为中国第一个经济特区,结合空后的“one of China's biggest cities”可知,它现在已经是中国最大的城市之一,所以此处指深圳的快速发展。故选B。
3. C 根据空后“It became China's tallest building at that time.”可推知,此处指深圳的国际贸易中心在这一天建成。故选C。
4. D 根据空后“It took only three days to build one new floor.”可知,建造速度很快,quickly最符合语境。故选D。
5. C 根据“After that,the city is famous for its high efficiency”可知此处指深圳发展的速度特别快。故选C。
6. B 结合语境可知,空前后构成因果关系,此处指因为深圳发展得很快,所以全国各地的人们都来到深圳。故选B。
7. A 根据“... about 65 per cent of people in Shenzhen grow up in other places. But no one feels like a(n) 7 .”及后文“You become a Shenzhener if you come to Shenzhen.”可知虽然65%的人都是在别的地方长大,但是没有人感觉自己是个外乡人,所以此处指来深圳的外地人。故选A。
8. A 根据后面两句“People in Shenzhen are kind to each other. If you work hard,you will make a good living here ...”可推知,深圳对于勤劳奋斗的人来说应该是一个友好的城市。故选A。
9. B 根据空后“as Shenzhen is a great city with lots of chances of getting a job”可知,深圳提供了许多就业机会,故此处应指只要你努力工作,就会很容易地过上好的生活。easily最符合语境。故选B。
10. C 根据空后“But through their hard work,they live a good life now.”可知,他们通过努力现在过上了美好的生活。But表示转折关系,由此可推知,很多人刚开始应该是一无所有。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看