第58页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解(每小题2分,满分30分)
A
Mr and Mrs Smith are in the living room with their children, 8 - year - old Ada and 11 - year - old Amy.
Ada: I can't wait for our trip to the National Park this weekend!
Mr Smith: Yeah. Let's have a look at the park map. There are several trails(路线). Which one do you like better, honey?
Mrs Smith: Look! One trail goes to a hot spring. I like hot springs. How long is that trail?
Mr Smith: It's about five kilometres.
Mrs Smith: Not bad. Let's pick it!
Ada: Are there restrooms along the trail?
Amy: There is one at the trail entrance.
Ada: What's the shadowed(阴影的) area on the map?
Mr Smith: It means the public cannot go into that area.
Mrs Smith: By the way, we still have the coupon(优惠券) for 30% off all the tickets!
( )11. Where is the waterfall in the park map?
A. In the south. B. In the west. C. In the south - west. D. In the north - east.
( )12. How much do the Smith family need to pay for the trip?
A. $18. B. $30. C. $42. D. $60.
( )13. Which trail will the Smith family take?
A. Green Mountain Trail. B. East Bend Trail.
C. Spirit Trail. D. Green River Trail.
B
In my childhood, my mother spent her evening hours doing something for someone else. Sometimes she knitted(编织) hats for babies, and at other times, she cooked chicken soup for sick neighbours. Therefore, I wasn't surprised when one evening my mother announced(宣布) she had undertaken a new project.
“I am going to telephone seniors(老年人),” said my mother. “Every night? But you don't even know these people.” “It doesn't matter,” she said. “What's important is that I listen.” I was sixteen years old and couldn't understand why my mother was willing to spend her evenings talking to strangers. She had friends and my two older sisters to call if she felt lonely. “They will talk your ear off. Some people didn't even stop to catch breath,” I said.
My attitude(态度) didn't stop my mother's enthusiasm(热情) for the project. That evening, I listened as she asked the woman on the other line about her day and what she had eaten for dinner. When she finished the call, I said, “Why do you care whether she had cookies or rice puddings for dessert?” My mother said, “I'm the only person she talked to today.”
It took me more than thirty years to fully understand the meaning of that statement(声明). Now, as my mother is nearing eighty, I find myself thinking about those nightly calls she used to make. I am often the only person who telephones my mother, and sometimes I'm the only person she speaks to all day. I ask her what she cooked for dinner, but mostly I just listen as she describes a walk she took, or how her dog Lucky stole foods from the refrigerator. I realized that my mother's calls were life lines, which ensured housebound(足不出户的) seniors to keep in touch with the world. Without her, their world would have been empty.
( )14. What is the mother's purpose of calling the seniors?
A. To improve their living conditions. B. To know what they eat for dinner.
C. To make them feel less lonely. D. To teach them how to make meals.
( )15. What does the underlined sentence in Paragraph 2 probably mean?
A. They will talk all the time on the phone.
B. They will blame others' improper behaviours.
C. They will be tired of listening to others.
D. They will make you feel really satisfied.
( )16. Why did the author change the attitude towards his/her mother's calls?
A. Because the author is becoming older.
B. Because the author's mother is becoming older.
C. Because the author started to do the same thing.
D. Because the author realized the value of his/her mother's efforts.
( )17. What is the suitable title for the passage?
A. Call Your Parents Often B. Mother's Evenings
C. Mother's New Project D. Nightly Calls, Life Line Calls
C
By using the “Culture and Tourism e - Village” programme which can be found on WeChat, visitors now can enjoy the sightseeing of 1, 594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.
The programme is made up of different parts, such as memories of the village, countryside tourism, e - business of cultural tourism and voluntary service.
For visitors, it gives introductions, pictures and travel guidance of many villages. It allows visitors to check villages by using VR technology, learn about local histories and attractions there, and book village hotels. For example, Qingdun Village of Hai'an City has used VR technology to present the whole village on the programme. Travellers who are interested in Qingdun can learn about it by simply clicking on the screen.
For farmers, it allows them to advertise their hometown, attend online training and take part in more cultural and tourism activities. “I sell more grapes and strawberries by using the programme,” said Zhang Feng, a villager from Baitu Town, Zhenjiang City. “I have confidence in the quality(质量) of my products(产品), but I had trouble selling them. Our town has been known to more people since it appeared on the programme and our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous,” he said happily.
To attract(吸引) more users, the programme also holds different kinds of online activities, including short video competitions, cultural product designs and photography competitions. According to the Jiangsu Cultural Centre, the programme will work together with more key tourism villages in Jiangsu to develop the province's countryside tourism.
( )18. The “Culture and Tourism e - Village” programme can be used for _______.
A. self learning B. WeChat service C. online teaching D. online sightseeing
( )19. By using the “Culture and Tourism e - Village” programme, visitors can do the following things _______.
a. book village hotels b. check villages by using VR technology
c. study Chinese history d. get travel guidance of many villages
A. abc B. abd C. acd D. bcd
( )20. The local farmers are happy about the programme because _______.
A. they have confidence in the quality of their products
B. they can offer online activities
C. their product sales have grown
D. their product quality has improved
( )21. What is the best title for this passage?
A. WeChat Introduces the Beauty of Jiangsu B. VR Technology Makes Travelling Faster
C. Online Competitions Help Villages Sell D. Programme Helps Countryside Tourism
D
Age may be just a number, but it's a number that often carries unwanted side effects, from fragile(易损的) bones and weaker muscles to increased risks of heart disease and cancer. Now, scientists at the Salk Institute have shown that they can safely and effectively reverse the aging process in middle - aged and elderly mice by partially resetting their cells to more youthful states.
As living creatures age, it is not just their outward appearances and health that change; every cell in their bodies causes a molecular clock(分子钟) that records the passage of time. Cells from older people or animals have different patterns of chemicals along their DNA, called epigenetic markers(表观遗传标志物), compared to younger people or animals. Scientists know that adding a mixture of four reprogramming molecules—also known as “Yamanaka factors”—to cells can reset these epigenetic markers to their original patterns. This approach is how researchers can dial back adult cells, developmentally speaking, into stem cells(干细胞).
In the new study, Izpisua Belmonte, a professor in Salk's Gene Expression Laboratory, and his colleagues tested variations of the approach in healthy animals as they aged. The first group of mice received the Yamanaka factors from the time they were 15 months old until 22 months, approximately equal to age 50 through 70 in humans. Another group was treated from 12 through 22 months, approximately age 35 to 70 in humans. And a third group was treated for just one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.
“What we really wanted to establish was that using this approach for a longer time is safe,” says Belmonte. “Indeed, we did not see any negative effects on the health, behaviour or body weight of these animals.” Compared to control animals, there were no blood cell changes in the mice that had received the Yamanaka factors. Moreover, the team found no cancers in any of the groups of animals.
( )22. What does the underlined word “reverse” in Paragraph 1 probably mean?
A. Maintain. B. Start. C. Change. D. Quicken.
( )23. How many months have the mice with the longest experimental time been treated?
A. 1 month. B. 4 months. C. 5 months. D. 10 months.
( )24. What is Paragraph 3 mainly about?
A. The purpose of the study. B. The procedure of the study.
C. The background of the study. D. The significance of the study.
( )25. What is the purpose of the passage?
A. To report the result of a cancer study.
B. To introduce a cure for aging diseases.
C. To inform readers of a breakthrough in gene research.
D. To explain the process of keeping mice young.
A
Mr and Mrs Smith are in the living room with their children, 8 - year - old Ada and 11 - year - old Amy.
Ada: I can't wait for our trip to the National Park this weekend!
Mr Smith: Yeah. Let's have a look at the park map. There are several trails(路线). Which one do you like better, honey?
Mrs Smith: Look! One trail goes to a hot spring. I like hot springs. How long is that trail?
Mr Smith: It's about five kilometres.
Mrs Smith: Not bad. Let's pick it!
Ada: Are there restrooms along the trail?
Amy: There is one at the trail entrance.
Ada: What's the shadowed(阴影的) area on the map?
Mr Smith: It means the public cannot go into that area.
Mrs Smith: By the way, we still have the coupon(优惠券) for 30% off all the tickets!
( )11. Where is the waterfall in the park map?
A. In the south. B. In the west. C. In the south - west. D. In the north - east.
( )12. How much do the Smith family need to pay for the trip?
A. $18. B. $30. C. $42. D. $60.
( )13. Which trail will the Smith family take?
A. Green Mountain Trail. B. East Bend Trail.
C. Spirit Trail. D. Green River Trail.
B
In my childhood, my mother spent her evening hours doing something for someone else. Sometimes she knitted(编织) hats for babies, and at other times, she cooked chicken soup for sick neighbours. Therefore, I wasn't surprised when one evening my mother announced(宣布) she had undertaken a new project.
“I am going to telephone seniors(老年人),” said my mother. “Every night? But you don't even know these people.” “It doesn't matter,” she said. “What's important is that I listen.” I was sixteen years old and couldn't understand why my mother was willing to spend her evenings talking to strangers. She had friends and my two older sisters to call if she felt lonely. “They will talk your ear off. Some people didn't even stop to catch breath,” I said.
My attitude(态度) didn't stop my mother's enthusiasm(热情) for the project. That evening, I listened as she asked the woman on the other line about her day and what she had eaten for dinner. When she finished the call, I said, “Why do you care whether she had cookies or rice puddings for dessert?” My mother said, “I'm the only person she talked to today.”
It took me more than thirty years to fully understand the meaning of that statement(声明). Now, as my mother is nearing eighty, I find myself thinking about those nightly calls she used to make. I am often the only person who telephones my mother, and sometimes I'm the only person she speaks to all day. I ask her what she cooked for dinner, but mostly I just listen as she describes a walk she took, or how her dog Lucky stole foods from the refrigerator. I realized that my mother's calls were life lines, which ensured housebound(足不出户的) seniors to keep in touch with the world. Without her, their world would have been empty.
( )14. What is the mother's purpose of calling the seniors?
A. To improve their living conditions. B. To know what they eat for dinner.
C. To make them feel less lonely. D. To teach them how to make meals.
( )15. What does the underlined sentence in Paragraph 2 probably mean?
A. They will talk all the time on the phone.
B. They will blame others' improper behaviours.
C. They will be tired of listening to others.
D. They will make you feel really satisfied.
( )16. Why did the author change the attitude towards his/her mother's calls?
A. Because the author is becoming older.
B. Because the author's mother is becoming older.
C. Because the author started to do the same thing.
D. Because the author realized the value of his/her mother's efforts.
( )17. What is the suitable title for the passage?
A. Call Your Parents Often B. Mother's Evenings
C. Mother's New Project D. Nightly Calls, Life Line Calls
C
By using the “Culture and Tourism e - Village” programme which can be found on WeChat, visitors now can enjoy the sightseeing of 1, 594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.
The programme is made up of different parts, such as memories of the village, countryside tourism, e - business of cultural tourism and voluntary service.
For visitors, it gives introductions, pictures and travel guidance of many villages. It allows visitors to check villages by using VR technology, learn about local histories and attractions there, and book village hotels. For example, Qingdun Village of Hai'an City has used VR technology to present the whole village on the programme. Travellers who are interested in Qingdun can learn about it by simply clicking on the screen.
For farmers, it allows them to advertise their hometown, attend online training and take part in more cultural and tourism activities. “I sell more grapes and strawberries by using the programme,” said Zhang Feng, a villager from Baitu Town, Zhenjiang City. “I have confidence in the quality(质量) of my products(产品), but I had trouble selling them. Our town has been known to more people since it appeared on the programme and our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous,” he said happily.
To attract(吸引) more users, the programme also holds different kinds of online activities, including short video competitions, cultural product designs and photography competitions. According to the Jiangsu Cultural Centre, the programme will work together with more key tourism villages in Jiangsu to develop the province's countryside tourism.
( )18. The “Culture and Tourism e - Village” programme can be used for _______.
A. self learning B. WeChat service C. online teaching D. online sightseeing
( )19. By using the “Culture and Tourism e - Village” programme, visitors can do the following things _______.
a. book village hotels b. check villages by using VR technology
c. study Chinese history d. get travel guidance of many villages
A. abc B. abd C. acd D. bcd
( )20. The local farmers are happy about the programme because _______.
A. they have confidence in the quality of their products
B. they can offer online activities
C. their product sales have grown
D. their product quality has improved
( )21. What is the best title for this passage?
A. WeChat Introduces the Beauty of Jiangsu B. VR Technology Makes Travelling Faster
C. Online Competitions Help Villages Sell D. Programme Helps Countryside Tourism
D
Age may be just a number, but it's a number that often carries unwanted side effects, from fragile(易损的) bones and weaker muscles to increased risks of heart disease and cancer. Now, scientists at the Salk Institute have shown that they can safely and effectively reverse the aging process in middle - aged and elderly mice by partially resetting their cells to more youthful states.
As living creatures age, it is not just their outward appearances and health that change; every cell in their bodies causes a molecular clock(分子钟) that records the passage of time. Cells from older people or animals have different patterns of chemicals along their DNA, called epigenetic markers(表观遗传标志物), compared to younger people or animals. Scientists know that adding a mixture of four reprogramming molecules—also known as “Yamanaka factors”—to cells can reset these epigenetic markers to their original patterns. This approach is how researchers can dial back adult cells, developmentally speaking, into stem cells(干细胞).
In the new study, Izpisua Belmonte, a professor in Salk's Gene Expression Laboratory, and his colleagues tested variations of the approach in healthy animals as they aged. The first group of mice received the Yamanaka factors from the time they were 15 months old until 22 months, approximately equal to age 50 through 70 in humans. Another group was treated from 12 through 22 months, approximately age 35 to 70 in humans. And a third group was treated for just one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.
“What we really wanted to establish was that using this approach for a longer time is safe,” says Belmonte. “Indeed, we did not see any negative effects on the health, behaviour or body weight of these animals.” Compared to control animals, there were no blood cell changes in the mice that had received the Yamanaka factors. Moreover, the team found no cancers in any of the groups of animals.
( )22. What does the underlined word “reverse” in Paragraph 1 probably mean?
A. Maintain. B. Start. C. Change. D. Quicken.
( )23. How many months have the mice with the longest experimental time been treated?
A. 1 month. B. 4 months. C. 5 months. D. 10 months.
( )24. What is Paragraph 3 mainly about?
A. The purpose of the study. B. The procedure of the study.
C. The background of the study. D. The significance of the study.
( )25. What is the purpose of the passage?
A. To report the result of a cancer study.
B. To introduce a cure for aging diseases.
C. To inform readers of a breakthrough in gene research.
D. To explain the process of keeping mice young.
答案:
阅读理解【A】11~13DCD 【B】14~17CADD 【C】18~21DBCD 【D】22~25CDBC
二、阅读理解
【A】
[文章大意]本文是一篇应用文,是关于史密斯夫妇将要带着孩子们去公园游玩的事情。
11. D 细节理解题。通过观察公园地图可知,瀑布在公园的东北角,故选D。
12. C 数学计算题。根据公园地图标识可知,在周末,成人票价20美元,儿童票价10美元。再根据文中最后一句“By the way, we still have the coupon for 30% off all the tickets!”可知,史密斯夫人有30%的优惠券,史密斯一家四口人(2个大人,2个小孩),史密斯一家周末去公园应付(20×2 + 10×2)×(1 - 30%) = 42(美元)。故选C。
13. D 细节理解题。根据文中“Mrs Smith: Look! One trail goes to a hot spring. I like hot springs ... Mrs Smith: Not bad. Let's pick it!”可知,史密斯一家选择有温泉的那条路,结合地图可知是绿河路,故选D。
【B】
[文章大意]本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲晚上会与老年人打电话,这些电话让老年人与世界保持联系、感觉不那么孤独。
14. C 推理判断题。根据第二段“‘It doesn't matter,’ she said. ‘What's important is that I listen.’”以及第三段“I'm the only person she talked to today.”可知母亲是她今天唯一与之交谈的人,由此推断老年人几乎没有交谈的人,母亲给他们打电话是为了让他们不那么孤独。故选C。
15. A 句意理解题。根据第二段“Some people didn't even stop to catch breath”可知,有些人甚至不会停下来喘口气。由此可知,有些人会一直不停地说话,所以画线句子表示“他们会在电话里一直说话。”故选A。
16. D 推理判断题。根据最后一段“I realized that my mother's calls were life lines ... their world would have been empty.”可知“我”意识到母亲的电话是确保居家老人与世界保持联系的生命线。如果没有她,他们的世界将是空的。由此推断作者意识到母亲的行为是有价值的。故选D。
17. D 标题归纳题。根据最后一段“I realized that my mother's calls were life lines, which ensured housebound seniors to keep in touch with the world.”可知“我”意识到母亲的电话是确保居家老人与世界保持联系的生命线;文章主要讲述了母亲晚上与老人通电话,这成了老人与世界保持联系的生命线,所以“夜间通话,生命线通话”最适合作为文章标题。故选D。
【C】
[文章大意]本文是一篇说明文,介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。
18. D 细节理解题。根据“By using the ‘Culture and Tourism e - Village’ programme which can be found on WeChat, visitors now can enjoy the sightseeing of 1,594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.”可知,“文化旅游电子村”可用于线上观光。故选D。
19. B 细节理解题。根据“It allows visitors to check villages by using VR technology, learn about local histories and attractions there, and book village hotels.”可知,它允许游客使用VR技术查看乡村、了解当地的历史和景点,并预订乡村酒店,没有提到研究中国历史。故选B。
20. C 推理判断题。根据“I sell more grapes and strawberries by using the programme”和“... our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous”可知,农产品吸引了更多的人,许多村民也过上了更好的生活,由此推知他们的产品销量大大增加了。故选C。
21. D 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化,选项D“小程序助力乡村旅游”符合文意。故选D。
【D】
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了科学家们可以通过重设老鼠的部分细胞逆转其衰老进程。
22. C 词义猜测题。根据“Now, scientists at the Salk Institute have shown ... reverse the aging process in middle - aged and elderly mice ... more youthful states.”可知通过重设部分细胞到更年轻的状态,可以改变中年老鼠和老年老鼠的衰老进程。因此选项C“改变”与画线单词意思相近。故选C。
23. D 细节理解题。根据“The first group of mice received the Yamanaka factors ... Another group was treated from 12 through 22 months ... one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.”可知共做了3组实验,其中最长的一组耗时10个月。故选D。
24. B 段落大意题。根据“In the new study ... variations of the approach in healthy animals as they aged. The first group of ... Another group was treated from 12 through 22 months ... just one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.”和第三段大意可知,本段主要介绍了这项研究进行的三组实验,每组实验的老鼠是不同年龄层次的,因此本段讲述的是实验过程。故选B。
25. C 推理判断题。根据文章大意和第一段“they can safely and effectively reverse the aging process in middle - aged and elderly mice ... youthful states”可知,本文旨在告诉读者科学家们可以通过重设老鼠的部分细胞逆转其衰老进程,这是一项大的基因研究的突破。故选C。
二、阅读理解
【A】
[文章大意]本文是一篇应用文,是关于史密斯夫妇将要带着孩子们去公园游玩的事情。
11. D 细节理解题。通过观察公园地图可知,瀑布在公园的东北角,故选D。
12. C 数学计算题。根据公园地图标识可知,在周末,成人票价20美元,儿童票价10美元。再根据文中最后一句“By the way, we still have the coupon for 30% off all the tickets!”可知,史密斯夫人有30%的优惠券,史密斯一家四口人(2个大人,2个小孩),史密斯一家周末去公园应付(20×2 + 10×2)×(1 - 30%) = 42(美元)。故选C。
13. D 细节理解题。根据文中“Mrs Smith: Look! One trail goes to a hot spring. I like hot springs ... Mrs Smith: Not bad. Let's pick it!”可知,史密斯一家选择有温泉的那条路,结合地图可知是绿河路,故选D。
【B】
[文章大意]本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲晚上会与老年人打电话,这些电话让老年人与世界保持联系、感觉不那么孤独。
14. C 推理判断题。根据第二段“‘It doesn't matter,’ she said. ‘What's important is that I listen.’”以及第三段“I'm the only person she talked to today.”可知母亲是她今天唯一与之交谈的人,由此推断老年人几乎没有交谈的人,母亲给他们打电话是为了让他们不那么孤独。故选C。
15. A 句意理解题。根据第二段“Some people didn't even stop to catch breath”可知,有些人甚至不会停下来喘口气。由此可知,有些人会一直不停地说话,所以画线句子表示“他们会在电话里一直说话。”故选A。
16. D 推理判断题。根据最后一段“I realized that my mother's calls were life lines ... their world would have been empty.”可知“我”意识到母亲的电话是确保居家老人与世界保持联系的生命线。如果没有她,他们的世界将是空的。由此推断作者意识到母亲的行为是有价值的。故选D。
17. D 标题归纳题。根据最后一段“I realized that my mother's calls were life lines, which ensured housebound seniors to keep in touch with the world.”可知“我”意识到母亲的电话是确保居家老人与世界保持联系的生命线;文章主要讲述了母亲晚上与老人通电话,这成了老人与世界保持联系的生命线,所以“夜间通话,生命线通话”最适合作为文章标题。故选D。
【C】
[文章大意]本文是一篇说明文,介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化。
18. D 细节理解题。根据“By using the ‘Culture and Tourism e - Village’ programme which can be found on WeChat, visitors now can enjoy the sightseeing of 1,594 villages and 877 towns in East China's Jiangsu Province on their phones.”可知,“文化旅游电子村”可用于线上观光。故选D。
19. B 细节理解题。根据“It allows visitors to check villages by using VR technology, learn about local histories and attractions there, and book village hotels.”可知,它允许游客使用VR技术查看乡村、了解当地的历史和景点,并预订乡村酒店,没有提到研究中国历史。故选B。
20. C 推理判断题。根据“I sell more grapes and strawberries by using the programme”和“... our products have drawn more attention. Many villagers have enjoyed a better life with Baitu Town becoming famous”可知,农产品吸引了更多的人,许多村民也过上了更好的生活,由此推知他们的产品销量大大增加了。故选C。
21. D 标题归纳题。通读全文可知,本文介绍了“文化旅游电子村”这个小程序以及它给乡村带来的变化,选项D“小程序助力乡村旅游”符合文意。故选D。
【D】
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了科学家们可以通过重设老鼠的部分细胞逆转其衰老进程。
22. C 词义猜测题。根据“Now, scientists at the Salk Institute have shown ... reverse the aging process in middle - aged and elderly mice ... more youthful states.”可知通过重设部分细胞到更年轻的状态,可以改变中年老鼠和老年老鼠的衰老进程。因此选项C“改变”与画线单词意思相近。故选C。
23. D 细节理解题。根据“The first group of mice received the Yamanaka factors ... Another group was treated from 12 through 22 months ... one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.”可知共做了3组实验,其中最长的一组耗时10个月。故选D。
24. B 段落大意题。根据“In the new study ... variations of the approach in healthy animals as they aged. The first group of ... Another group was treated from 12 through 22 months ... just one month at age 25 months, similar to age 80 in humans.”和第三段大意可知,本段主要介绍了这项研究进行的三组实验,每组实验的老鼠是不同年龄层次的,因此本段讲述的是实验过程。故选B。
25. C 推理判断题。根据文章大意和第一段“they can safely and effectively reverse the aging process in middle - aged and elderly mice ... youthful states”可知,本文旨在告诉读者科学家们可以通过重设老鼠的部分细胞逆转其衰老进程,这是一项大的基因研究的突破。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看