第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、完形填空(每小题1分,满分10分)
As I get older, I become more nostalgic(怀旧的) for my hometown. As times change, people ____1____ and move on with their lives. It's hard not to miss the happier days when we were children. However, when I returned to the town, it was sad to see ____2____ different my hometown has become since the nuclear accident(核事故).
I ____3____ there's no sense living in the past, but whenever I think about how wonderful it used to be, my eyes would fill with tears.
As a kid I used to love walking downtown; back then the place was busy, full of many kinds of stores, ____4____ faces and fun things to do. But these days the town is mostly quiet and lonely with few people walking in a hurry.
I knew the name of every kid on my block when I was young. We ____5____ spend our summer days biking around the neighbourhood together or playing down by the pond. But nowadays it's ____6____ for me to even recognize(认出) the boys. Most of them have gone bald(秃头), or put on some weight, or had their faces and hands ____7____ in thick scars(伤疤). Whenever you run into people on the street, it seems like they don't ____8____ or say hello like they used to. I've changed a lot too. I went off to college, got married, and even had two kids of my own.
Of course, once the food and water have been ____9____ by the nuclear accident, everything would not stay the same. I knew that. But I still felt sad because it happened in my town.
Honestly, I wonder sometimes why I go back home at all. Why do I waste so much of my time missing a place that has gone away? After all, our lives are ____10____, but the half - life of uranium - 233(铀 - 233) is very, very long.
( )1. A. grow up B. pull up C. dress up D. hurry up
( )2. A. where B. what C. why D. how
( )3. A. feel B. agree C. realize D. worry
( )4. A. lonely B. friendly C. beautiful D. tired
( )5. A. had to B. tried to C. used to D. went to
( )6. A. interesting B. boring C. easy D. hard
( )7. A. noticed B. found C. covered D. seen
( )8. A. talk B. laugh C. stop D. smile
( )9. A. wasted B. hit C. taken D. polluted
( )10. A. short B. real C. important D. happy
As I get older, I become more nostalgic(怀旧的) for my hometown. As times change, people ____1____ and move on with their lives. It's hard not to miss the happier days when we were children. However, when I returned to the town, it was sad to see ____2____ different my hometown has become since the nuclear accident(核事故).
I ____3____ there's no sense living in the past, but whenever I think about how wonderful it used to be, my eyes would fill with tears.
As a kid I used to love walking downtown; back then the place was busy, full of many kinds of stores, ____4____ faces and fun things to do. But these days the town is mostly quiet and lonely with few people walking in a hurry.
I knew the name of every kid on my block when I was young. We ____5____ spend our summer days biking around the neighbourhood together or playing down by the pond. But nowadays it's ____6____ for me to even recognize(认出) the boys. Most of them have gone bald(秃头), or put on some weight, or had their faces and hands ____7____ in thick scars(伤疤). Whenever you run into people on the street, it seems like they don't ____8____ or say hello like they used to. I've changed a lot too. I went off to college, got married, and even had two kids of my own.
Of course, once the food and water have been ____9____ by the nuclear accident, everything would not stay the same. I knew that. But I still felt sad because it happened in my town.
Honestly, I wonder sometimes why I go back home at all. Why do I waste so much of my time missing a place that has gone away? After all, our lives are ____10____, but the half - life of uranium - 233(铀 - 233) is very, very long.
( )1. A. grow up B. pull up C. dress up D. hurry up
( )2. A. where B. what C. why D. how
( )3. A. feel B. agree C. realize D. worry
( )4. A. lonely B. friendly C. beautiful D. tired
( )5. A. had to B. tried to C. used to D. went to
( )6. A. interesting B. boring C. easy D. hard
( )7. A. noticed B. found C. covered D. seen
( )8. A. talk B. laugh C. stop D. smile
( )9. A. wasted B. hit C. taken D. polluted
( )10. A. short B. real C. important D. happy
答案:
答案速递
完形填空 1~5 ADCBC 6~10 DCDDA
一、完形填空
[文章大意]本文是一篇记叙文,作者回忆了核事故发生以前的家乡,感受到了今昔鲜明的对比。
1. A 根据上文“As times change”及常识可知,随着时代的变化,人们逐渐长大,grow up长大,故选A。
2. D 分析句子结构可知,此处应用副词how修饰形容词different,表示“很难过看到家乡变得多么不同”,故选D。
3. C 此处是说作者意识到活在过去没有意义,realize意识到,故选C。
4. B 根据下文“But these days the town is mostly quiet and lonely with few people walking in a hurry.”可知,此处是说儿时的故乡人们都有着友好的脸庞,friendly友好的,故选B。
5. C 根据上文“when I was young”可知,此处说的是作者和儿时的玩伴们过去常常做的事,used to do sth“过去常常做某事”,故选C。
6. D 根据“We 5 spend ... But nowadays it's 6 for me to even recognize the boys.”可知,此处是过去与现在的对比,如今对作者来说很难认出那些男孩,hard难的,故选D。
7. C 此处是说他们的手上满是伤疤,也就是手被伤疤盖住了,covered覆盖,故选C。
8. D 根据后半句中的“say hello”可知,现在的人不像作者小时候那样友好——大家见面时会相互微笑或打招呼,smile微笑,故选D。
9. D 根据空格后面的“the nuclear accident”可知,食物和水受到核事故的污染,polluted污染,故选D。
10. A 此处是与后句“but the half - life ... very long”对比,指的是我们的生命很短暂,short短暂的,故选A。
完形填空 1~5 ADCBC 6~10 DCDDA
一、完形填空
[文章大意]本文是一篇记叙文,作者回忆了核事故发生以前的家乡,感受到了今昔鲜明的对比。
1. A 根据上文“As times change”及常识可知,随着时代的变化,人们逐渐长大,grow up长大,故选A。
2. D 分析句子结构可知,此处应用副词how修饰形容词different,表示“很难过看到家乡变得多么不同”,故选D。
3. C 此处是说作者意识到活在过去没有意义,realize意识到,故选C。
4. B 根据下文“But these days the town is mostly quiet and lonely with few people walking in a hurry.”可知,此处是说儿时的故乡人们都有着友好的脸庞,friendly友好的,故选B。
5. C 根据上文“when I was young”可知,此处说的是作者和儿时的玩伴们过去常常做的事,used to do sth“过去常常做某事”,故选C。
6. D 根据“We 5 spend ... But nowadays it's 6 for me to even recognize the boys.”可知,此处是过去与现在的对比,如今对作者来说很难认出那些男孩,hard难的,故选D。
7. C 此处是说他们的手上满是伤疤,也就是手被伤疤盖住了,covered覆盖,故选C。
8. D 根据后半句中的“say hello”可知,现在的人不像作者小时候那样友好——大家见面时会相互微笑或打招呼,smile微笑,故选D。
9. D 根据空格后面的“the nuclear accident”可知,食物和水受到核事故的污染,polluted污染,故选D。
10. A 此处是与后句“but the half - life ... very long”对比,指的是我们的生命很短暂,short短暂的,故选A。
二、阅读理解(每小题2分,满分30分)
A
Four World Cultural Heritage Sites(世界文化遗产) in China
There have been 59 World Cultural Heritage Sites in China so far. The UNESCO congratulated China on its contribution. The table below will tell you four of the World Cultural Heritage Sites in China.
( )11. Which of the following was added earliest onto the World Cultural Heritage List?
A. Classical Gardens of Suzhou B. Taishan Mountain.
C. The Grand Canal. D. The Summer Palace.
( )12. What do the four sites have in common according to the passage?
A. All of them are made by humans.
B. All of them are natural landscapes.
C. All of them are in the same province.
D. All of them have natural and cultural value.
( )13. What does the passage mainly tell us?
A. The meanings of the four World Cultural Heritage Sites.
B. The tips for travelling to the four World Cultural Heritage Sites.
C. The reasons for being added onto the World Cultural Heritage List.
D. The general information about the four World Cultural Heritage Sites.
B
Many of us now live in gated communities(封闭式社区). Only people who live there can go freely inside, and only their cars can pass through the gates. But are you hoping for a more open and convenient environment? When gates and walls are gone, everyone can enjoy a city with better traffic, bigger green areas for picnics and more cafes and bookstores to meet your friends.
Turning gated communities into blocks is one way to achieve this, according to the Chinese government. Open communities have already become popular in many cities in other countries, like Paris, France, and New York City, the USA. There, the roads, shops and green areas are for everyone.
“Humans need communication and sharing. A good city needs to offer people enough space to do this,” said Wang Weiqiang, an urban planning expert from Tongji University.
Another good change blocks may bring is better traffic in cities. There will be more roads open to the public. And more people may choose to walk rather than drive cars because they don't need to take a long way to get around gated communities.
However, not everyone likes the idea of open communities. Quite a lot of people say they have spent money on the roads inside the communities, and they worry about safety problems when communities are open.
The Chinese government explained that the opening would be carried out step by step and more detailed(详细的) plans would come out in the future. Also, there have been testing blocks in some areas in Chengdu, Sichuan, and so far it has been working well.
( )14. What are open communities like?
A. There is better traffic and bigger green areas.
B. Only people who live there can go freely inside.
C. Everyone can go shopping for free there.
D. More cafes and bookstores open for free.
( )15. What advantages(优点) can open communities bring?
a. People will have more space for activities.
b. People can enjoy better traffic.
c. People will feel safer than living in gated communities.
d. People can live a greener life.
A. abc B. abd C. acd D. bcd
( )16. Why are some people against the idea of open communities?
A. They're happy with what they have now.
B. They like to share space with others.
C. They worry about safety problems.
D. They don't like to communicate with others.
( )17. What can we infer from the passage?
A. There will be more open communities in China.
B. Gated communities are better than open communities.
C. China is going to develop into a gated and shared society.
D. The communities in Chengdu are all open communities.
C
The Horsetail Fall(瀑布) is one of Yosemite National Park's most amazing views. Around the second week of February, the setting sun hits the Horsetail Fall at just the right angle(角度) to light the upper parts of the waterfall. And when conditions are right, the Horsetail Fall becomes orange and red at sunset. It is like red - hot lava(熔岩) pouring down from the top of the El Capitan. So, it got the name “firefall”.
The firefall is a perfect match of the weather, the fall, the time and the watching place. It usually appears on dry, warm and cloudless days. There must be enough flowing water to make a firefall too. So there must be enough snow on the mountain top, and it turns into water on warm afternoons.
The sun goes to the best place before the fall in late February. And the best time to watch the fall is 5 to 15 minutes before the sunset. Only at this time can visitors see the firefall. The El Capitan Picnic Area is the best place to watch, because it is close to the fall and is perfect to set up cameras and tents.
Every year in February, thousands of photographers come to watch the firefall. Although the view may appear just minutes before sunset, many of them have to come hours earlier to get a right place to set their cameras in time. “I'm just saying that the Yosemite Firefall is something you don't want to miss during the winter,” says Kate Moore, a traveller and the lead content creator for ParkedInParadise.com.
( )18. Paragraph 1 mainly tells us .
A. how the firefall got its name
B. why it's easy to see the firefall
C. who was the first to find the firefall
D. on which day we can visit the firefall
( )19. What can we know about the firefall?
A. It lasts for half an hour before the sunset.
B. It usually appears on wet, warm and cloudy days.
C. Rivers provide enough flowing water to make a fall.
D. Its best watching place is the El Capitan Picnic Area.
( )20. From the words of Kate Moore, we can infer(推断) that .
A. the firefall is worth(值得) seeing
B. the firefall appears on dry, warm and cloudless days
C. the firefall brings little surprise
D. you can see the firefall through ParkedInParadise.com
( )21. What's the theme of the passage?
A. Art. B. Nature. C. Technology. D. History.
D
Technology is such a big part of our lives today that it is helping in ways we couldn't have imagined a few years ago. Recently, some new technologies have helped us collect information about wild animals' behaviour(行为) and movements. In turn, this can help save some kinds of animals from dying out.
The African elephant is the world's largest land animal and there used to be as many as 5 million, but now there are only about 415,000 left. African elephants have to travel a long way to find food. This can cause problems for farmers, who are killing the elephants because they need to protect their land. However, researchers now work with farmers to search elephants closely using a special tool called “smart collar”. It can provide information about where the elephants are. So far, it has helped save farmers' land as well as elephants.
Like elephants, the number of tigers in the wild is fewer than 4,000 and this number is dropping rapidly because hunters are killing them. Researchers are hoping that they can change the situation. Camera traps with special cameras take videos of tigers as they walk past. All tigers have a different and special form of stripes—a bit like human fingerprints. Live videos of tigers' movements allow researchers to find each tiger so that they can follow them for years and protect the places where they live. This lets the tigers live safely without hunters killing them.
Besides these, more and more people are sharing pictures and information about illegal(违法的) activities online. It is also helping us keep an eye on them and protect endangered animals.
( )22. What does the underlined word “this” in Paragraph 1 refer to?
A. Using technology in people's daily lives.
B. Learning about animals' living places.
C. Collecting information with technology.
D. Sharing videos of wild animals online.
( )23. What can we know about “smart collar” from the passage?
A. It helps animals to find food.
B. It helps researchers follow animals.
C. It controls animals' movements.
D. It makes the number of animals drop.
( )24. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. There are only about 415,000 tigers left in the wild.
B. Elephants are disappearing without enough food to eat.
C. Camera traps stopped farmers and tigers from fighting.
D. The Internet also plays a role in protecting wild animals.
( )25. What is the text mainly about?
A. The useful ways to stop illegal activities.
B. The great danger wild animals are facing.
C. The importance of technology in our lives.
D. The use of technology in animal protection.
A
Four World Cultural Heritage Sites(世界文化遗产) in China
There have been 59 World Cultural Heritage Sites in China so far. The UNESCO congratulated China on its contribution. The table below will tell you four of the World Cultural Heritage Sites in China.
( )11. Which of the following was added earliest onto the World Cultural Heritage List?
A. Classical Gardens of Suzhou B. Taishan Mountain.
C. The Grand Canal. D. The Summer Palace.
( )12. What do the four sites have in common according to the passage?
A. All of them are made by humans.
B. All of them are natural landscapes.
C. All of them are in the same province.
D. All of them have natural and cultural value.
( )13. What does the passage mainly tell us?
A. The meanings of the four World Cultural Heritage Sites.
B. The tips for travelling to the four World Cultural Heritage Sites.
C. The reasons for being added onto the World Cultural Heritage List.
D. The general information about the four World Cultural Heritage Sites.
B
Many of us now live in gated communities(封闭式社区). Only people who live there can go freely inside, and only their cars can pass through the gates. But are you hoping for a more open and convenient environment? When gates and walls are gone, everyone can enjoy a city with better traffic, bigger green areas for picnics and more cafes and bookstores to meet your friends.
Turning gated communities into blocks is one way to achieve this, according to the Chinese government. Open communities have already become popular in many cities in other countries, like Paris, France, and New York City, the USA. There, the roads, shops and green areas are for everyone.
“Humans need communication and sharing. A good city needs to offer people enough space to do this,” said Wang Weiqiang, an urban planning expert from Tongji University.
Another good change blocks may bring is better traffic in cities. There will be more roads open to the public. And more people may choose to walk rather than drive cars because they don't need to take a long way to get around gated communities.
However, not everyone likes the idea of open communities. Quite a lot of people say they have spent money on the roads inside the communities, and they worry about safety problems when communities are open.
The Chinese government explained that the opening would be carried out step by step and more detailed(详细的) plans would come out in the future. Also, there have been testing blocks in some areas in Chengdu, Sichuan, and so far it has been working well.
( )14. What are open communities like?
A. There is better traffic and bigger green areas.
B. Only people who live there can go freely inside.
C. Everyone can go shopping for free there.
D. More cafes and bookstores open for free.
( )15. What advantages(优点) can open communities bring?
a. People will have more space for activities.
b. People can enjoy better traffic.
c. People will feel safer than living in gated communities.
d. People can live a greener life.
A. abc B. abd C. acd D. bcd
( )16. Why are some people against the idea of open communities?
A. They're happy with what they have now.
B. They like to share space with others.
C. They worry about safety problems.
D. They don't like to communicate with others.
( )17. What can we infer from the passage?
A. There will be more open communities in China.
B. Gated communities are better than open communities.
C. China is going to develop into a gated and shared society.
D. The communities in Chengdu are all open communities.
C
The Horsetail Fall(瀑布) is one of Yosemite National Park's most amazing views. Around the second week of February, the setting sun hits the Horsetail Fall at just the right angle(角度) to light the upper parts of the waterfall. And when conditions are right, the Horsetail Fall becomes orange and red at sunset. It is like red - hot lava(熔岩) pouring down from the top of the El Capitan. So, it got the name “firefall”.
The firefall is a perfect match of the weather, the fall, the time and the watching place. It usually appears on dry, warm and cloudless days. There must be enough flowing water to make a firefall too. So there must be enough snow on the mountain top, and it turns into water on warm afternoons.
The sun goes to the best place before the fall in late February. And the best time to watch the fall is 5 to 15 minutes before the sunset. Only at this time can visitors see the firefall. The El Capitan Picnic Area is the best place to watch, because it is close to the fall and is perfect to set up cameras and tents.
Every year in February, thousands of photographers come to watch the firefall. Although the view may appear just minutes before sunset, many of them have to come hours earlier to get a right place to set their cameras in time. “I'm just saying that the Yosemite Firefall is something you don't want to miss during the winter,” says Kate Moore, a traveller and the lead content creator for ParkedInParadise.com.
( )18. Paragraph 1 mainly tells us .
A. how the firefall got its name
B. why it's easy to see the firefall
C. who was the first to find the firefall
D. on which day we can visit the firefall
( )19. What can we know about the firefall?
A. It lasts for half an hour before the sunset.
B. It usually appears on wet, warm and cloudy days.
C. Rivers provide enough flowing water to make a fall.
D. Its best watching place is the El Capitan Picnic Area.
( )20. From the words of Kate Moore, we can infer(推断) that .
A. the firefall is worth(值得) seeing
B. the firefall appears on dry, warm and cloudless days
C. the firefall brings little surprise
D. you can see the firefall through ParkedInParadise.com
( )21. What's the theme of the passage?
A. Art. B. Nature. C. Technology. D. History.
D
Technology is such a big part of our lives today that it is helping in ways we couldn't have imagined a few years ago. Recently, some new technologies have helped us collect information about wild animals' behaviour(行为) and movements. In turn, this can help save some kinds of animals from dying out.
The African elephant is the world's largest land animal and there used to be as many as 5 million, but now there are only about 415,000 left. African elephants have to travel a long way to find food. This can cause problems for farmers, who are killing the elephants because they need to protect their land. However, researchers now work with farmers to search elephants closely using a special tool called “smart collar”. It can provide information about where the elephants are. So far, it has helped save farmers' land as well as elephants.
Like elephants, the number of tigers in the wild is fewer than 4,000 and this number is dropping rapidly because hunters are killing them. Researchers are hoping that they can change the situation. Camera traps with special cameras take videos of tigers as they walk past. All tigers have a different and special form of stripes—a bit like human fingerprints. Live videos of tigers' movements allow researchers to find each tiger so that they can follow them for years and protect the places where they live. This lets the tigers live safely without hunters killing them.
Besides these, more and more people are sharing pictures and information about illegal(违法的) activities online. It is also helping us keep an eye on them and protect endangered animals.
( )22. What does the underlined word “this” in Paragraph 1 refer to?
A. Using technology in people's daily lives.
B. Learning about animals' living places.
C. Collecting information with technology.
D. Sharing videos of wild animals online.
( )23. What can we know about “smart collar” from the passage?
A. It helps animals to find food.
B. It helps researchers follow animals.
C. It controls animals' movements.
D. It makes the number of animals drop.
( )24. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. There are only about 415,000 tigers left in the wild.
B. Elephants are disappearing without enough food to eat.
C. Camera traps stopped farmers and tigers from fighting.
D. The Internet also plays a role in protecting wild animals.
( )25. What is the text mainly about?
A. The useful ways to stop illegal activities.
B. The great danger wild animals are facing.
C. The importance of technology in our lives.
D. The use of technology in animal protection.
答案:
阅读理解 【A】11~13 BDD 【B】14~17 ABCA 【C】18~21 ADAB 【D】22~25 CBDD
二、阅读理解
A
[文章大意]本文是一篇应用文,主要介绍了中国四处世界文化遗产。
11. B 细节理解题。比较四大世界文化遗产加入《世界文化遗产名录》的时间可知,泰山最早被列入。故选B。
12. D 细节理解题。根据“They create a great harmony between man and nature, and they have high value for the study of Chinese landscape gardening and culture.”“It has a very rich culture heritage. And it is one of the most famous mountains in China.”“The canal helped improve communication between the south and the north.”和“It connects the natural landscape of hills and open water with man - made features to show the harmony between nature and humans.”可知,四处都具有自然和文化价值。故选D。
13. D 主旨大意题。根据“Four World Cultural Heritage Sites in China”可知,本文主要介绍中国四处世界文化遗产。故选D。
B
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了打开封闭式小区的原因和大家的看法。
14. A 细节理解题。根据第一段中“When gates and walls are gone, everyone can enjoy a city with better traffic, bigger green areas for picnics and more cafes and bookstores to meet your friends.”可知,开放社区是当大门和围墙消失时,每个人都可以享受一个交通更好、野餐绿地更大、有更多咖啡馆和书店与朋友见面的城市。故选A。
15. B 细节理解题。根据第三段内容“A good city needs to offer people enough space to do this”,第四段中“Another good change blocks may bring is better traffic in cities.”和第四段中“And more people may choose to walk rather than drive cars ...”可知,开放社区能带来的优势包括人们将有更多的活动空间,人们可以享受更好的交通和人们可以过上更绿色的生活。故选B。
16. C 细节理解题。根据第五段中“However, not everyone likes the idea of open communities ... they worry about safety problems when communities are open.”可知,有些人反对开放社区的想法是因为他们担心安全问题。故选C。
17. A 推理判断题。根据最后一段中“The Chinese government explained that the opening would be carried out step by step and more detailed plans would come out in the future.”可推测出,中国将会有更多的开放社区。故选A。
C
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了马尾瀑布上独特的美景及其最佳观赏时间。
18. A 主旨大意题。根据“So, it got the name ‘firefall’.”以及整段的介绍可知,第一段主要介绍了它的名字的由来,故选A。
19. D 判断正误题。根据“The El Capitan Picnic Area is the best place to watch, because it is close to the fall and is perfect to set up cameras and tents.”可知,埃尔卡皮坦野餐区是观看的最佳地点,故选D。
20. A 推理判断题。根据“I'm just saying that the Yosemite Firefall is something you don't want to miss during the winter”可推知,这个瀑布很值得一看,故选A。
21. B 推理判断题。本文主要介绍了马尾瀑布上独特的美景,属于自然范畴,故选B。
D
[文章大意]本文是一篇说明文,主要讲述了科学技术在人们生活中的应用,它不仅帮助人们生活得更加舒适,而且还帮助拯救濒危动物。
22. C 代词指代题。根据“Recently, some new technologies have helped us collect information about wild animals’ behaviour and movements.”可知,这些新技术帮助我们收集了有关野生动物行为和运动的信息,这有助于拯救一些濒临灭绝的动物。因此推测this指代上文提到的“用科技搜集信息”。故选C。
23. B 细节理解题。根据“However, researchers now work with farmers to search elephants closely using a special tool called ‘smart collar’ ... helped save farmers’ land as well as elephants.”可知,“智能项圈”帮助研究人员跟踪动物。故选B。
24. D 判断正误题。根据“Besides these, more and more people are sharing pictures and information about illegal activities online. It is also helping us keep an eye on them and protect endangered animals.”可知,互联网在保护野生动物方面也有作用。故选D。
25. D 主旨大意题。根据“Technology is such a big part of our lives today that it is helping in ways we couldn't have imagined a few years ago.”和全文内容可知,本文主要讲的是科技在动物保护上的运用。故选D。
二、阅读理解
A
[文章大意]本文是一篇应用文,主要介绍了中国四处世界文化遗产。
11. B 细节理解题。比较四大世界文化遗产加入《世界文化遗产名录》的时间可知,泰山最早被列入。故选B。
12. D 细节理解题。根据“They create a great harmony between man and nature, and they have high value for the study of Chinese landscape gardening and culture.”“It has a very rich culture heritage. And it is one of the most famous mountains in China.”“The canal helped improve communication between the south and the north.”和“It connects the natural landscape of hills and open water with man - made features to show the harmony between nature and humans.”可知,四处都具有自然和文化价值。故选D。
13. D 主旨大意题。根据“Four World Cultural Heritage Sites in China”可知,本文主要介绍中国四处世界文化遗产。故选D。
B
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了打开封闭式小区的原因和大家的看法。
14. A 细节理解题。根据第一段中“When gates and walls are gone, everyone can enjoy a city with better traffic, bigger green areas for picnics and more cafes and bookstores to meet your friends.”可知,开放社区是当大门和围墙消失时,每个人都可以享受一个交通更好、野餐绿地更大、有更多咖啡馆和书店与朋友见面的城市。故选A。
15. B 细节理解题。根据第三段内容“A good city needs to offer people enough space to do this”,第四段中“Another good change blocks may bring is better traffic in cities.”和第四段中“And more people may choose to walk rather than drive cars ...”可知,开放社区能带来的优势包括人们将有更多的活动空间,人们可以享受更好的交通和人们可以过上更绿色的生活。故选B。
16. C 细节理解题。根据第五段中“However, not everyone likes the idea of open communities ... they worry about safety problems when communities are open.”可知,有些人反对开放社区的想法是因为他们担心安全问题。故选C。
17. A 推理判断题。根据最后一段中“The Chinese government explained that the opening would be carried out step by step and more detailed plans would come out in the future.”可推测出,中国将会有更多的开放社区。故选A。
C
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了马尾瀑布上独特的美景及其最佳观赏时间。
18. A 主旨大意题。根据“So, it got the name ‘firefall’.”以及整段的介绍可知,第一段主要介绍了它的名字的由来,故选A。
19. D 判断正误题。根据“The El Capitan Picnic Area is the best place to watch, because it is close to the fall and is perfect to set up cameras and tents.”可知,埃尔卡皮坦野餐区是观看的最佳地点,故选D。
20. A 推理判断题。根据“I'm just saying that the Yosemite Firefall is something you don't want to miss during the winter”可推知,这个瀑布很值得一看,故选A。
21. B 推理判断题。本文主要介绍了马尾瀑布上独特的美景,属于自然范畴,故选B。
D
[文章大意]本文是一篇说明文,主要讲述了科学技术在人们生活中的应用,它不仅帮助人们生活得更加舒适,而且还帮助拯救濒危动物。
22. C 代词指代题。根据“Recently, some new technologies have helped us collect information about wild animals’ behaviour and movements.”可知,这些新技术帮助我们收集了有关野生动物行为和运动的信息,这有助于拯救一些濒临灭绝的动物。因此推测this指代上文提到的“用科技搜集信息”。故选C。
23. B 细节理解题。根据“However, researchers now work with farmers to search elephants closely using a special tool called ‘smart collar’ ... helped save farmers’ land as well as elephants.”可知,“智能项圈”帮助研究人员跟踪动物。故选B。
24. D 判断正误题。根据“Besides these, more and more people are sharing pictures and information about illegal activities online. It is also helping us keep an eye on them and protect endangered animals.”可知,互联网在保护野生动物方面也有作用。故选D。
25. D 主旨大意题。根据“Technology is such a big part of our lives today that it is helping in ways we couldn't have imagined a few years ago.”和全文内容可知,本文主要讲的是科技在动物保护上的运用。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看