第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|给予他人让人更快乐|说明文|313|★★★★|7分钟|____分钟|____/4|
Money can't buy you happiness? Well, what if it could? Not by making it or spending it, but by giving it away.
In an experiment(实验) in Switzerland, researchers gave each of the 50 volunteers 20 yuan every week for four weeks and asked half of the volunteers to spend the money on themselves and write down how they spent the money. But researchers asked the other half to spend the money on another person.
After that, all 50 volunteers did the same task in a laboratory(实验室). They needed to think of a person who they would like to give money to. Then they had to decide how much money, from 3 yuan to 20 yuan, they wanted to give away. While the volunteers thought about this, researchers studied their brain activity using an MRI machine.
The results showed two things. First, the 25 volunteers who gave their money to others during the four weeks were more generous and chose to give more money to others in the laboratory task. Second, those same people were much happier than the people who once spent the money on themselves. In the experiment, the volunteers must give away money.
But would you like to do this in your daily life? Can you really make yourself happy by giving? The answer is yes, but remember to start small. You can start by giving £1 to a homeless person. Little by little, you can try to change your habits so you save money to give away. For example, stop buying something that you don't really need. Then you can save some money and give it to people in need.
Learning to give away money is all about changing the way you behave. It's about living with less money and being more generous. And this will make you happy.
( )1. What did the researchers ask the volunteers to decide in the laboratory?
A. Who did the same task in a laboratory.
B. How they wanted to spend their money.
C. If they wanted to join the experiment.
D. How much money they would like to give away.
( )2. What does the underlined word “this” in Paragraph 5 refer to?
A. Being volunteers. B. Giving away money.
C. Changing your habits. D. Making yourself happy.
( )3. Which of the following shows the structure(结构) of the passage?
A. ①②/③④⑤⑥ B. ①/②③④/⑤⑥
C. ①②/③④⑤/⑥ D. ①/②③/④⑤⑥
( )4. What's the best title for the passage?
A. “Buy” happiness? B. “Sell” happiness?
C. How to save money? D. How to be a generous person?
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|给予他人让人更快乐|说明文|313|★★★★|7分钟|____分钟|____/4|
In an experiment(实验) in Switzerland, researchers gave each of the 50 volunteers 20 yuan every week for four weeks and asked half of the volunteers to spend the money on themselves and write down how they spent the money. But researchers asked the other half to spend the money on another person.
After that, all 50 volunteers did the same task in a laboratory(实验室). They needed to think of a person who they would like to give money to. Then they had to decide how much money, from 3 yuan to 20 yuan, they wanted to give away. While the volunteers thought about this, researchers studied their brain activity using an MRI machine.
The results showed two things. First, the 25 volunteers who gave their money to others during the four weeks were more generous and chose to give more money to others in the laboratory task. Second, those same people were much happier than the people who once spent the money on themselves. In the experiment, the volunteers must give away money.
But would you like to do this in your daily life? Can you really make yourself happy by giving? The answer is yes, but remember to start small. You can start by giving £1 to a homeless person. Little by little, you can try to change your habits so you save money to give away. For example, stop buying something that you don't really need. Then you can save some money and give it to people in need.
Learning to give away money is all about changing the way you behave. It's about living with less money and being more generous. And this will make you happy.
( )1. What did the researchers ask the volunteers to decide in the laboratory?
A. Who did the same task in a laboratory.
B. How they wanted to spend their money.
C. If they wanted to join the experiment.
D. How much money they would like to give away.
( )2. What does the underlined word “this” in Paragraph 5 refer to?
A. Being volunteers. B. Giving away money.
C. Changing your habits. D. Making yourself happy.
( )3. Which of the following shows the structure(结构) of the passage?
A. ①②/③④⑤⑥ B. ①/②③④/⑤⑥
C. ①②/③④⑤/⑥ D. ①/②③/④⑤⑥
( )4. What's the best title for the passage?
A. “Buy” happiness? B. “Sell” happiness?
C. How to save money? D. How to be a generous person?
答案:
答案速递 阅读理解1~4DBBA
[文章大意]本文是一篇说明文,主要通过阐述瑞士的一项实验,表明给予他人可以让人更慷慨、更快乐。
1. D 细节理解题。根据第三段“they had to decide how much money, from 3 yuan to 20 yuan, they wanted to give away”可知,研究者让志愿者们决定捐多少钱给别人,故选D。
2. B 代词指代题。根据第四段“the volunteers must give away money”可知,指示代词“this”指代前文提到的捐钱的事情,故选B。
3. B 篇章结构题。根据开头第一段“Money can't buy you happiness? Well, what if it could? Not by making it or spending it, but by giving it away.”可知,作者采用设问法导入文章主题;二、三、四段主要介绍了一项实验;根据第五段“But would you like to do this in your daily life? Can you really make yourself happy by giving? The answer is yes, but remember to start small.”和第六段“Learning to give away money is all about changing the way you behave ...”可知,第五段和第六段主要是总结出的结论,从而与开头文章主题相呼应,因此文章的结构应是①/②③④/⑤⑥,故选B。
4. A 标题归纳题。根据第一段“Money can't buy you happiness? Well, what if it could? Not by making it or spending it, but by giving it away.”可知,文章主要的主题是金钱能够“买”来快乐,即给予他人让人感到快乐,故选A。
[文章大意]本文是一篇说明文,主要通过阐述瑞士的一项实验,表明给予他人可以让人更慷慨、更快乐。
1. D 细节理解题。根据第三段“they had to decide how much money, from 3 yuan to 20 yuan, they wanted to give away”可知,研究者让志愿者们决定捐多少钱给别人,故选D。
2. B 代词指代题。根据第四段“the volunteers must give away money”可知,指示代词“this”指代前文提到的捐钱的事情,故选B。
3. B 篇章结构题。根据开头第一段“Money can't buy you happiness? Well, what if it could? Not by making it or spending it, but by giving it away.”可知,作者采用设问法导入文章主题;二、三、四段主要介绍了一项实验;根据第五段“But would you like to do this in your daily life? Can you really make yourself happy by giving? The answer is yes, but remember to start small.”和第六段“Learning to give away money is all about changing the way you behave ...”可知,第五段和第六段主要是总结出的结论,从而与开头文章主题相呼应,因此文章的结构应是①/②③④/⑤⑥,故选B。
4. A 标题归纳题。根据第一段“Money can't buy you happiness? Well, what if it could? Not by making it or spending it, but by giving it away.”可知,文章主要的主题是金钱能够“买”来快乐,即给予他人让人感到快乐,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看