第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、完形填空
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|生活不只是玫瑰花|夹叙夹议文|323|★★★|7分钟|____分钟|____/10|
I used to feel hopeless and frustrated(沮丧的). Last year my mother was seriously ill and had an operation(手术) on her brain. I felt my whole world turn upside down and I had no idea 1 do to help her feel less painful. My eyes were filled with tears whenever I was alone.
Last month, I lost a watch, which was a 2 for my 18th birthday from my father. I could not fall asleep for a couple of nights and I felt very upset.
There have been many 3 things like these in my life. I could never know how to deal with such hard things 4 I read If You Have a Lemon, Make Lemonade(柠檬汁).
“When the wise man is handed a lemon, he says, ‘What 5 can I get from this? How can I improve my situation? How can I turn this lemon into lemonade?’” the author wrote.
I suddenly 6 that life is full of ups and downs, so we need to stay positive(积极的) all the time. Now when I think of my past, I wish I could do with things 7 . When my mother was fighting against her illness, I should hold her hands in mine, telling her things would get better 8 hiding and crying.
Several weeks ago, I took part in a school singing competition. I didn’t 9 a prize. If I had not read this article, I would certainly have felt disappointed again. But instead, I smiled after the competition. I was happy that 10 I had got some stage(舞台) experience.
Life is not just a bed of roses. There are thorns(刺) too, but these thorns help us become brave and strong. When life gives us a lemon, let’s try to make lemonade.
( )1. A. how I am B. what I am C. how I could D. what I could
( )2. A. letter B. wish C. card D. gift
( )3. A. better B. good C. worse D. bad
( )4. A. when B. until C. after D. since
( )5. A. lesson B. chance C. decision D. knowledge
( )6. A. wondered B. realized C. dreamed D. remembered
( )7. A. silently B. differently C. easily D. suddenly
( )8. A. because of B. ahead of C. instead of D. out of
( )9. A. expect B. miss C. win D. lose
( )10. A. at once B. at least C. at first D. at most
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|生活不只是玫瑰花|夹叙夹议文|323|★★★|7分钟|____分钟|____/10|
Last month, I lost a watch, which was a 2 for my 18th birthday from my father. I could not fall asleep for a couple of nights and I felt very upset.
There have been many 3 things like these in my life. I could never know how to deal with such hard things 4 I read If You Have a Lemon, Make Lemonade(柠檬汁).
“When the wise man is handed a lemon, he says, ‘What 5 can I get from this? How can I improve my situation? How can I turn this lemon into lemonade?’” the author wrote.
I suddenly 6 that life is full of ups and downs, so we need to stay positive(积极的) all the time. Now when I think of my past, I wish I could do with things 7 . When my mother was fighting against her illness, I should hold her hands in mine, telling her things would get better 8 hiding and crying.
Several weeks ago, I took part in a school singing competition. I didn’t 9 a prize. If I had not read this article, I would certainly have felt disappointed again. But instead, I smiled after the competition. I was happy that 10 I had got some stage(舞台) experience.
Life is not just a bed of roses. There are thorns(刺) too, but these thorns help us become brave and strong. When life gives us a lemon, let’s try to make lemonade.
( )1. A. how I am B. what I am C. how I could D. what I could
( )2. A. letter B. wish C. card D. gift
( )3. A. better B. good C. worse D. bad
( )4. A. when B. until C. after D. since
( )5. A. lesson B. chance C. decision D. knowledge
( )6. A. wondered B. realized C. dreamed D. remembered
( )7. A. silently B. differently C. easily D. suddenly
( )8. A. because of B. ahead of C. instead of D. out of
( )9. A. expect B. miss C. win D. lose
( )10. A. at once B. at least C. at first D. at most
答案:
答案速递:完形填空1~5DDDBA6~10BBCCB
[文章大意]本文是一篇夹叙夹议文,通过对生活中不如意的事情的描述,告诉我们生活不只是玫瑰花,也有刺,但这些刺帮助我们成为勇敢且强大的人。
1.D根据“to do to help her feel less painful”可知,是指做什么来帮她减少痛苦,结合“I had no idea”可知,该句是一般过去时。故选D。
2.D 根据“for my 18th birthday from my father”可知,是一个生日礼物。故选D。
3.D 根据“Last year my mother...alone”和“Last month, I lost a watch...I could not fall asleep for a couple of nights and I felt very upset.”可知,指的是发生的坏事。故选D。
4.B 根据“I could never know how to deal with such hard things”可知,直到“我”读了这本书,才知道如何处理这类难事。故选B。
5.A根据“When the wise man is handed a lemon”可判断,是指智者拿到柠檬想的是能从中学到什么经验,get lessons from“从……吸取经验”。故选A。
6.B 根据“that life is full of ups and downs”可知,应是突然意识到生活充满了起起落落。故选B。
7.B 根据“When my mother was fighting against her illness, I should hold her hands in mine”可知,后文提到了自己应该如何做,而不是像之前那样哭泣,因此是希望自己用不同的方式应对。故选B。
8.C 根据“telling her things would get better”以及“hiding and crying”可知,应是指“而不是”躲起来哭泣。故选C。
9.C 根据“If I had not read this...I would certainly have felt disappointed again.”可知,应是指没有赢得奖项。故选C。
10.B at once立刻;at least至少;at first起初;at most最多。根据“I didn't...a prize.”以及“I had got some stage experience”可知,应是指至少能获得经验。故选B。
[文章大意]本文是一篇夹叙夹议文,通过对生活中不如意的事情的描述,告诉我们生活不只是玫瑰花,也有刺,但这些刺帮助我们成为勇敢且强大的人。
1.D根据“to do to help her feel less painful”可知,是指做什么来帮她减少痛苦,结合“I had no idea”可知,该句是一般过去时。故选D。
2.D 根据“for my 18th birthday from my father”可知,是一个生日礼物。故选D。
3.D 根据“Last year my mother...alone”和“Last month, I lost a watch...I could not fall asleep for a couple of nights and I felt very upset.”可知,指的是发生的坏事。故选D。
4.B 根据“I could never know how to deal with such hard things”可知,直到“我”读了这本书,才知道如何处理这类难事。故选B。
5.A根据“When the wise man is handed a lemon”可判断,是指智者拿到柠檬想的是能从中学到什么经验,get lessons from“从……吸取经验”。故选A。
6.B 根据“that life is full of ups and downs”可知,应是突然意识到生活充满了起起落落。故选B。
7.B 根据“When my mother was fighting against her illness, I should hold her hands in mine”可知,后文提到了自己应该如何做,而不是像之前那样哭泣,因此是希望自己用不同的方式应对。故选B。
8.C 根据“telling her things would get better”以及“hiding and crying”可知,应是指“而不是”躲起来哭泣。故选C。
9.C 根据“If I had not read this...I would certainly have felt disappointed again.”可知,应是指没有赢得奖项。故选C。
10.B at once立刻;at least至少;at first起初;at most最多。根据“I didn't...a prize.”以及“I had got some stage experience”可知,应是指至少能获得经验。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看