第126页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、阅读理解
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|善意的传递|记叙文|293|★★★★|9分钟|____分钟|____/4|
Evelyn Topper was leaving a coffee shop with her granddaughter Mikayla Gounard when she dropped her wallet. She did not realize it until she got home. Topper went into a panic as soon as she saw her wallet was gone. She had cash as well as all of her credit(信用) and medical cards in it.
The next day, Topper received a phone call that saved her confidence in the world.
Sean Curry, a homeless man, found the wallet in a dustbin(垃圾箱) behind the coffee shop. The cash was gone, but all the other things were in it. Though Curry had been homeless for years, he still didn’t want to take the wallet for himself. He tried to return it.
Topper praised Curry for what he had done, but he didn’t think he had done anything unusual. He told NBC he gave the wallet back because he had always been taught that way at home.
Curry wasn’t expecting anything for this, but Topper’s granddaughter Mikayla Gounard had other ideas. She’d already planned a party for her upcoming 12th birthday. And instead of presents, she’d asked for donations that would be given to a charity. Gounard hadn’t chosen a charity yet. However, when she learned what Curry had done, she knew exactly where she wanted her donations to go.
On the day of her party, Gounard placed a collection box next to a photo of Curry. By the time the party was over, she’d raised several hundred dollars.
When Gounard and her mother met up with Curry the next day to give him the money, he couldn’t believe what the girl had done for him. Gounard explained she’d simply done the right thing like Curry.
( )1. What does the underlined word “panic” probably mean?
A. Anger. B. Surprise. C. Fear. D. Doubt.
( )2. Which words can best describe Curry?
A. Brave and honest. B. Poor but kind.
C. Friendly and hard - working. D. Serious but patient.
( )3. What’s the RIGHT order according to the passage?
a. Gounard and her mother gave the money to Curry.
b. Topper praised Curry for what he had done.
c. Curry gave Topper a phone call.
d. Topper lost her wallet in the coffee shop.
e. Gounard held her 12th birthday party.
A. d—c—b—a—e B. d—c—b—e—a C. e—d—c—b—a D. e—d—c—a—b
( )4. What can we learn from this passage?
A. All that ends well is well. B. Actions speak louder than words.
C. Kindness comes full circle. D. Behind bad luck comes good luck.
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|善意的传递|记叙文|293|★★★★|9分钟|____分钟|____/4|
Evelyn Topper was leaving a coffee shop with her granddaughter Mikayla Gounard when she dropped her wallet. She did not realize it until she got home. Topper went into a panic as soon as she saw her wallet was gone. She had cash as well as all of her credit(信用) and medical cards in it.
The next day, Topper received a phone call that saved her confidence in the world.
Sean Curry, a homeless man, found the wallet in a dustbin(垃圾箱) behind the coffee shop. The cash was gone, but all the other things were in it. Though Curry had been homeless for years, he still didn’t want to take the wallet for himself. He tried to return it.
Topper praised Curry for what he had done, but he didn’t think he had done anything unusual. He told NBC he gave the wallet back because he had always been taught that way at home.
Curry wasn’t expecting anything for this, but Topper’s granddaughter Mikayla Gounard had other ideas. She’d already planned a party for her upcoming 12th birthday. And instead of presents, she’d asked for donations that would be given to a charity. Gounard hadn’t chosen a charity yet. However, when she learned what Curry had done, she knew exactly where she wanted her donations to go.
On the day of her party, Gounard placed a collection box next to a photo of Curry. By the time the party was over, she’d raised several hundred dollars.
When Gounard and her mother met up with Curry the next day to give him the money, he couldn’t believe what the girl had done for him. Gounard explained she’d simply done the right thing like Curry.
( )1. What does the underlined word “panic” probably mean?
A. Anger. B. Surprise. C. Fear. D. Doubt.
( )2. Which words can best describe Curry?
A. Brave and honest. B. Poor but kind.
C. Friendly and hard - working. D. Serious but patient.
( )3. What’s the RIGHT order according to the passage?
a. Gounard and her mother gave the money to Curry.
b. Topper praised Curry for what he had done.
c. Curry gave Topper a phone call.
d. Topper lost her wallet in the coffee shop.
e. Gounard held her 12th birthday party.
A. d—c—b—a—e B. d—c—b—e—a C. e—d—c—b—a D. e—d—c—a—b
( )4. What can we learn from this passage?
A. All that ends well is well. B. Actions speak louder than words.
C. Kindness comes full circle. D. Behind bad luck comes good luck.
答案:
[文章大意]本文是一篇记叙文。文章讲述了多年无家可归的Curry在捡到Topper的钱包后主动归还,并没有要任何的报酬。Topper的孙女被Curry的举动所感动,于是在自己的12岁生日派对上筹款,并将款项送给了Curry。
1. C 词义猜测题。根据“... as soon as she saw her wallet was gone. She had cash as well as all of her credit and medical cards in it.”可知,Topper发现钱包不见了,感觉很害怕,因为钱包里有现金、信用卡和医疗卡,所以画线单词与fear同义。故选C。
2. B 推理判断题。根据“Though Curry had been homeless for years, he still didn't want to take the wallet for himself. He tried to return it.”可知,Curry多年无家可归,说明他很穷,在这种穷困潦倒的情况下他没有把钱包占为己有,而是无偿归还给了失主,说明他很善良。故选B。
3. B 事件排序题。根据“Evelyn Topper was leaving a coffee shop with her granddaughter Mikayla Gounard when she dropped her wallet.”可知,Topper把钱包落在了咖啡馆,故d排在第一位,排除C和D选项;根据“The next day, Topper received a phone call that saved her confidence in the world.”可知,Curry发现了钱包,所以打电话给Topper,故c排在第二位;根据“Topper praised Curry for what he had done, but he didn't think he had done anything unusual.”可知,Topper赞扬了Curry所做的一切,故b排在第三位;根据“Curry wasn't expecting anything for this, but Topper's granddaughter Mikayla Gounard had other ideas. She'd already planned a party for her upcoming 12th birthday.”可知,Gounard举办她的12岁生日派对,故e排在第四位,排除A选项;根据“When Gounard and her mother met up with Curry the next day to give him the money”可知,Gounard和妈妈把钱给了Curry,a排在最后一位。故选B。
4. C 推理判断题。通读全文可知,Curry捡到了Topper的钱包,并将它还给了Topper,Topper的孙女Gounard想到了一个主意,就是在生日派对上筹款,然后把款项都送给了Curry。Curry做了好事,别人又做了好事来帮助他,善意是可以传递且循环的。故选C。
1. C 词义猜测题。根据“... as soon as she saw her wallet was gone. She had cash as well as all of her credit and medical cards in it.”可知,Topper发现钱包不见了,感觉很害怕,因为钱包里有现金、信用卡和医疗卡,所以画线单词与fear同义。故选C。
2. B 推理判断题。根据“Though Curry had been homeless for years, he still didn't want to take the wallet for himself. He tried to return it.”可知,Curry多年无家可归,说明他很穷,在这种穷困潦倒的情况下他没有把钱包占为己有,而是无偿归还给了失主,说明他很善良。故选B。
3. B 事件排序题。根据“Evelyn Topper was leaving a coffee shop with her granddaughter Mikayla Gounard when she dropped her wallet.”可知,Topper把钱包落在了咖啡馆,故d排在第一位,排除C和D选项;根据“The next day, Topper received a phone call that saved her confidence in the world.”可知,Curry发现了钱包,所以打电话给Topper,故c排在第二位;根据“Topper praised Curry for what he had done, but he didn't think he had done anything unusual.”可知,Topper赞扬了Curry所做的一切,故b排在第三位;根据“Curry wasn't expecting anything for this, but Topper's granddaughter Mikayla Gounard had other ideas. She'd already planned a party for her upcoming 12th birthday.”可知,Gounard举办她的12岁生日派对,故e排在第四位,排除A选项;根据“When Gounard and her mother met up with Curry the next day to give him the money”可知,Gounard和妈妈把钱给了Curry,a排在最后一位。故选B。
4. C 推理判断题。通读全文可知,Curry捡到了Topper的钱包,并将它还给了Topper,Topper的孙女Gounard想到了一个主意,就是在生日派对上筹款,然后把款项都送给了Curry。Curry做了好事,别人又做了好事来帮助他,善意是可以传递且循环的。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看