第54页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
|题目|体裁|字数|难度|建议用时|实际用时|正确率|
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|瑞典|说明文|248|★★★|8分钟|____分钟|____/4|
Sweden is Northern Europe's largest country. Known for its natural beauty, Sweden is also home to Stockholm, the capital city made up of 14 islands. Here are several interesting facts about this Land of the Midnight Sun.

People in Sweden can enjoy only a few hours of light in winter. Or if people live above the Arctic Circle, none at all. To keep safe in the dark, Swedes have different ways of seeing and being seen. Many places are lighted with high - powered spotlights, and kids wear reflectors sewn onto their clothes. Drivers keep their eyes open because they know children will be outside in the dark.
Being close to the Arctic Circle also means months of ice. Ice is especially good for sparking, which is both a form of transportation and a fun choice for walking. “Spark” means “kick” in Swedish, which is what a person does—kicks the spark along the ice while holding onto the back of the little seat and standing on one blade(冰刀).
When it comes to waste management, Sweden is ahead of its time. Swedes recycle nearly 50% of what they throw away. What about the other half? This is what makes Sweden different from the rest of the world:the waste goes to a power station where it is burned and changed into energy. In 2016, Sweden even began bringing waste from other countries. In this way, Sweden gets 100 million dollars every year.
Want to know more? Head over to http://www.go - to - sweden.com.
( )1. How many aspects(方面) does the writer tell us about Sweden?
A. One.
B. Three.
C. Five.
D. Seven.
( )2. According to the passage, which of the following may be “sparking”?
A.![img id=1]
B.![img id=2]
C.
D.
( )3. Which information about Sweden is TRUE?
A. The Land of Midnight Sun is Stockholm.
B. People enjoy the sunshine the whole year.
C. Sweden benefits from waste management.
D. Drivers wear special clothes to be seen well.
( )4. The main purpose of this passage is to ______.
A. encourage people to visit Sweden
B. tell Swedish ways of recycling waste
C. show the writer's love for Sweden
D. share something special about Sweden
| ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- | ---- |
|瑞典|说明文|248|★★★|8分钟|____分钟|____/4|
Sweden is Northern Europe's largest country. Known for its natural beauty, Sweden is also home to Stockholm, the capital city made up of 14 islands. Here are several interesting facts about this Land of the Midnight Sun.
People in Sweden can enjoy only a few hours of light in winter. Or if people live above the Arctic Circle, none at all. To keep safe in the dark, Swedes have different ways of seeing and being seen. Many places are lighted with high - powered spotlights, and kids wear reflectors sewn onto their clothes. Drivers keep their eyes open because they know children will be outside in the dark.
Being close to the Arctic Circle also means months of ice. Ice is especially good for sparking, which is both a form of transportation and a fun choice for walking. “Spark” means “kick” in Swedish, which is what a person does—kicks the spark along the ice while holding onto the back of the little seat and standing on one blade(冰刀).
When it comes to waste management, Sweden is ahead of its time. Swedes recycle nearly 50% of what they throw away. What about the other half? This is what makes Sweden different from the rest of the world:the waste goes to a power station where it is burned and changed into energy. In 2016, Sweden even began bringing waste from other countries. In this way, Sweden gets 100 million dollars every year.
Want to know more? Head over to http://www.go - to - sweden.com.
( )1. How many aspects(方面) does the writer tell us about Sweden?
A. One.
B. Three.
C. Five.
D. Seven.
( )2. According to the passage, which of the following may be “sparking”?
A.![img id=1]
B.![img id=2]
C.
D.
( )3. Which information about Sweden is TRUE?
A. The Land of Midnight Sun is Stockholm.
B. People enjoy the sunshine the whole year.
C. Sweden benefits from waste management.
D. Drivers wear special clothes to be seen well.
( )4. The main purpose of this passage is to ______.
A. encourage people to visit Sweden
B. tell Swedish ways of recycling waste
C. show the writer's love for Sweden
D. share something special about Sweden
答案:
[文章大意]本文是一篇说明文,主要介绍了瑞典这个国家的相关情况,从它的日照情况、交通方式以及废物管理等方面进行了介绍。
1. B 细节理解题。根据“People in Sweden can enjoy only a few hours of light in winter.”“Ice is especially good for sparking, which is both a form of transportation and a fun choice for walking.”“When it comes to waste management, Sweden is ahead of its time. Swedes recycle nearly 50% of what they throw away.”可知,本文从日照情况、交通方式以及废物管理这三个方面介绍了瑞典,故选 B。
2. A 推理判断题。根据“‘Spark’ means ‘kick’ in Swedish, which is what a person does—kicks the spark along the ice while holding onto the back of the little seat and standing on one blade.”可知,抓住小座椅的靠背,站在一个刀片上,沿着冰上踢火花,图片 A 符合,故选 A。
3. C 判断正误题。根据“the waste goes to a power station where it is burned and changed into energy”及“In this way, Sweden gets 100 million dollars every year.”可知,C 选项“瑞典受益于废物管理”表述正确,故选 C。
4. D 写作意图题。根据“Here are several interesting facts about this Land of the Midnight Sun.”及全文的介绍可知,本文的主要目的是分享瑞典的一些特别之处,故选 D。
1. B 细节理解题。根据“People in Sweden can enjoy only a few hours of light in winter.”“Ice is especially good for sparking, which is both a form of transportation and a fun choice for walking.”“When it comes to waste management, Sweden is ahead of its time. Swedes recycle nearly 50% of what they throw away.”可知,本文从日照情况、交通方式以及废物管理这三个方面介绍了瑞典,故选 B。
2. A 推理判断题。根据“‘Spark’ means ‘kick’ in Swedish, which is what a person does—kicks the spark along the ice while holding onto the back of the little seat and standing on one blade.”可知,抓住小座椅的靠背,站在一个刀片上,沿着冰上踢火花,图片 A 符合,故选 A。
3. C 判断正误题。根据“the waste goes to a power station where it is burned and changed into energy”及“In this way, Sweden gets 100 million dollars every year.”可知,C 选项“瑞典受益于废物管理”表述正确,故选 C。
4. D 写作意图题。根据“Here are several interesting facts about this Land of the Midnight Sun.”及全文的介绍可知,本文的主要目的是分享瑞典的一些特别之处,故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看