第94页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
八、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的填“A”,错误的填“B”。(共5小题;每小题2分,计10分)

With more elderly population in China, silver - haired tourism train services have begun to rise.
These special trains are preferred by the old because they are developed especially for them. They provide wider beds, comfortable seats and emergency call buttons. The trains also have medical staff on board to make sure the safety of the passengers.
The routes(路线) of silver - haired tourism trains are carefully planned. The trains often pass through beautiful natural areas, allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey.
Moreover, the trains offer different activities on the way. There may be cultural shows, dancing classes, or even simple games. This not only makes the travel experience colorful but also helps the old make new friends.
In fact, the rise of silver - haired tourism trains is a win - win situation. It not only satisfies the travel needs of the old but also achieves the development of the tourism industry.
(
(
(
(
(
With more elderly population in China, silver - haired tourism train services have begun to rise.
These special trains are preferred by the old because they are developed especially for them. They provide wider beds, comfortable seats and emergency call buttons. The trains also have medical staff on board to make sure the safety of the passengers.
The routes(路线) of silver - haired tourism trains are carefully planned. The trains often pass through beautiful natural areas, allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey.
Moreover, the trains offer different activities on the way. There may be cultural shows, dancing classes, or even simple games. This not only makes the travel experience colorful but also helps the old make new friends.
In fact, the rise of silver - haired tourism trains is a win - win situation. It not only satisfies the travel needs of the old but also achieves the development of the tourism industry.
(
A
)61. Traveling by silver - haired train is getting popular with old people.(
B
)62. For the health of the old people, there is a small hospital on the train.(
B
)63. The old people can decide the route of the trains according to their likes.(
A
)64. The trains offer activities to prevent the old people from being lonely or bored.(
A
)65. The writer thinks the rise of silver - haired trains meets the needs of the society.
答案:
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章阐述了中国银发旅游专列服务的兴起,分析了其深受老年人青睐的原因,并介绍了其精心规划的路线、贯穿行程的多样活动,以及带来的双赢局面。
61.A 【解析】细节信息题。根据第一段“With more elderly population in China, silver - haired tourism train services have begun to rise.”和第二段第一句“These special trains are preferred by the old ...”可知,乘坐银发列车旅行在老年人中越来越受欢迎。本句表述正确。
62.B 【解析】细节信息题。根据第二段最后一句“The trains also have medical staff on board to make sure the safety of the passengers.”可知,列车上配有医护人员保障乘客安全,而非有小医院。本句表述错误。
63.B 【解析】细节信息题。根据第三段“The routes(路线) of silver - haired tourism trains are carefully planned. The trains often pass through beautiful natural areas ...”可知,银发旅游专列的路线经过精心规划。这些列车通常会途经风景优美的自然区域……文章未提及老年人可以根据自己的喜好决定路线。本句表述错误。
64.A 【解析】细节信息题。根据第四段“Moreover, the trains offer different activities on the way ... This not only makes the travel experience colorful but also helps the old make new friends.”可知,银发旅游专列提供的活动可防止老年人孤独或烦闷。本句表述正确。
65.A 【解析】细节信息题。根据最后一段“In fact, the rise of silver - haired tourism trains is a win - win situation. It not only satisfies the travel needs of the old but also achieves the development of the tourism industry.”可知,银发旅游专列的兴起既满足了老年人的旅行需求,也促进了旅游业发展,符合社会需求。本句表述正确。
词汇积累
provide v.提供 emergency adj.紧急的 satisfy v.满足
a win - win situation一个双赢的局面
亮点句积累
The trains often pass through beautiful natural areas, allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey.(第三段最后一句)
分析allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey是现在分词短语作结果状语
译文这些列车通常会途经风景优美的自然区域,(从而)让老年人能够在旅途中下车欣赏景色。
61.A 【解析】细节信息题。根据第一段“With more elderly population in China, silver - haired tourism train services have begun to rise.”和第二段第一句“These special trains are preferred by the old ...”可知,乘坐银发列车旅行在老年人中越来越受欢迎。本句表述正确。
62.B 【解析】细节信息题。根据第二段最后一句“The trains also have medical staff on board to make sure the safety of the passengers.”可知,列车上配有医护人员保障乘客安全,而非有小医院。本句表述错误。
63.B 【解析】细节信息题。根据第三段“The routes(路线) of silver - haired tourism trains are carefully planned. The trains often pass through beautiful natural areas ...”可知,银发旅游专列的路线经过精心规划。这些列车通常会途经风景优美的自然区域……文章未提及老年人可以根据自己的喜好决定路线。本句表述错误。
64.A 【解析】细节信息题。根据第四段“Moreover, the trains offer different activities on the way ... This not only makes the travel experience colorful but also helps the old make new friends.”可知,银发旅游专列提供的活动可防止老年人孤独或烦闷。本句表述正确。
65.A 【解析】细节信息题。根据最后一段“In fact, the rise of silver - haired tourism trains is a win - win situation. It not only satisfies the travel needs of the old but also achieves the development of the tourism industry.”可知,银发旅游专列的兴起既满足了老年人的旅行需求,也促进了旅游业发展,符合社会需求。本句表述正确。
词汇积累
provide v.提供 emergency adj.紧急的 satisfy v.满足
a win - win situation一个双赢的局面
亮点句积累
The trains often pass through beautiful natural areas, allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey.(第三段最后一句)
分析allowing the old to get off the train and enjoy the views during the journey是现在分词短语作结果状语
译文这些列车通常会途经风景优美的自然区域,(从而)让老年人能够在旅途中下车欣赏景色。
查看更多完整答案,请扫码查看