2026年天利38套中考试题精选英语成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题精选英语成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年天利38套中考试题精选英语成都专版》

八、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的填“A”,错误的填“B”。(共5小题;每小题2分,计10分)
A Survey on Sports in Chengdu
by Class 1, Grade 9
Q:What are Chengdu people's favorite sports?
Walking is No.1 favorite. Another four most popular sports are running, ping-pong, swimming and badminton. Greenways and parks near their homes are green gifts for Chengduers to do sports conveniently.
Q:Do Chengdu people do sports just to lose weight?
Not really. Physical shape doesn't matter that much. The chart on the right shows the reasons for exercise.
Q:Do Chengdu people use much technology when doing sports?
Yes. Technology, such as smart watches, sports apps or smart gyms, is used to record exercise habits, provide suggestions, give reports on health and even remind people to do sports.
(
B
)61.The top three popular sports in Chengdu are .
(
A
)62.Places for sports are easy to find in Chengdu.
(
B
)63.The chart shows that about a quarter of Chengduers exercise to spend time with family.
(
A
)64.We can learn that hobby is more important than fashion for Chengduers to do sports.
(
B
)65.Technology is smart but hardly used in daily exercise.
答案: 61—65 BABAB
九、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。(共10小题;每小题2分,计20分)

A
Host: As we know, the British have been sending cards since the 19th century. They spend about 1 700 000 000 pounds on cards every year. However, the number of people sending cards and letters is falling. More than 30 percent of UK children have never sent or received a handwritten letter. Should the tradition of sending cards and letters be stopped?
Group A:
We live in a fast-developing world and using snail mail is unnecessary. Making paper uses lots of energy and some cards are hard to recycle. It's bad for the environment. What's more, cards are expensive to buy and so is posting. Nowadays, we usually use our phones and computers because they are quick, easy and free. Traditional cards and letters are out of date. They are not young people's cup of tea. It's no surprise that most of them end up as litter.
Group B:
The tradition has been around for hundreds of years and should stay. Sending a handwritten letter or carefully chosen card shows that you care. Phone messages and emails are quick and easy, but they seem to carry less feeling. Sending letters is good for children because it is a chance to practice writing skills. Also, it's fun! Receiving post makes you feel special and it's important if someone lives far away or is lonely—just imagine a birthday without cards!
66.What's the discussion mainly about?
A. When the British send cards and letters.
B. Whether the British should keep the tradition.
C. Why the British like sending cards and letters.
67.Who thinks it's necessary to keep the tradition?
A. The host. B. Group A. C. Group B.
68. Which picture can show the meaning of the underlined word “snail”?

A B C
69.What does Group A think of sending cards?
A. Free but slow. B. Fast but expensive. C. Wasteful and expensive.
70.Which of the following facts directly caused the discussion?
A. People have different opinions.
B. Fewer British people send cards and letters.
C. The British spend too much money on cards and letters.
答案: 66—70 BCACB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭