第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
B
With the development of China-Russia relations, more and more Chinese students begin to study Russian to prepare for going to study in Russia, or prepare for future work on China-Russia trade and tourism(旅游业).
Tanya, who comes from Russia, is working in China. She teaches Russian at a high school in Jilin, China. During the past year, Tanya and her students have become good friends. To her surprise, she got many different gifts on Chinese Teachers’ Day. It was her first time to have such an interesting experience in the country.
“There are many people who can speak Russian in China and they are kind to me. I like them and I feel happy to live here,” Tanya says. She also enjoys Chinese food and is interested in using mobile payment for online shopping.
As Tanya often posts pictures of her life on the Internet, her friends in Russia often ask her different kinds of questions about China. “For many Russians, China is a great country. So I often invite them to visit it,” Tanya says. Tanya thinks of herself as a bridge to connect China and Russia. However, she thinks that she is only a little bridge and more big bridges need to be set up.
71. Why do many Chinese students choose to study Russian?
A. Russia has a rich culture and history.
B. They want to travel in Russia.
C. It does good to their future life.
72. How did Tanya feel about getting gifts on Teachers’ Day?
A. Surprised.
B. Crazy.
C. Proud.
73. Paragraph 3 is mainly about
A. Tanya’s job in China
B. the reasons why she loves China
C. the relationship between Tanya and her students
74. Tanya does many things as a bridge between the two countries EXCEPT
A. teaching Russian at a high school
B. sharing pictures of her life in Russia online
C. answering her Russian friends’ questions about China
75. From the last sentence of the passage, what does Tanya hope?
A. More Russian people will visit China in the future.
B. Chinese and Russian workers can work together to build more bridges.
C. China and Russia can develop relations in different areas.
With the development of China-Russia relations, more and more Chinese students begin to study Russian to prepare for going to study in Russia, or prepare for future work on China-Russia trade and tourism(旅游业).
Tanya, who comes from Russia, is working in China. She teaches Russian at a high school in Jilin, China. During the past year, Tanya and her students have become good friends. To her surprise, she got many different gifts on Chinese Teachers’ Day. It was her first time to have such an interesting experience in the country.
“There are many people who can speak Russian in China and they are kind to me. I like them and I feel happy to live here,” Tanya says. She also enjoys Chinese food and is interested in using mobile payment for online shopping.
As Tanya often posts pictures of her life on the Internet, her friends in Russia often ask her different kinds of questions about China. “For many Russians, China is a great country. So I often invite them to visit it,” Tanya says. Tanya thinks of herself as a bridge to connect China and Russia. However, she thinks that she is only a little bridge and more big bridges need to be set up.
71. Why do many Chinese students choose to study Russian?
A. Russia has a rich culture and history.
B. They want to travel in Russia.
C. It does good to their future life.
72. How did Tanya feel about getting gifts on Teachers’ Day?
A. Surprised.
B. Crazy.
C. Proud.
73. Paragraph 3 is mainly about
B
.A. Tanya’s job in China
B. the reasons why she loves China
C. the relationship between Tanya and her students
74. Tanya does many things as a bridge between the two countries EXCEPT
B
.A. teaching Russian at a high school
B. sharing pictures of her life in Russia online
C. answering her Russian friends’ questions about China
75. From the last sentence of the passage, what does Tanya hope?
A. More Russian people will visit China in the future.
B. Chinese and Russian workers can work together to build more bridges.
C. China and Russia can develop relations in different areas.
答案:
71.C [解析]信息推断题。根据第一段“…more and more Chinese students begin to study Russian to prepare for going to study in Russia, or prepare for future work on China-Russia trade and tourism(旅游业).”可知,越来越多的中国学生开始学习俄语,为赴俄罗斯留学或将来从事中俄之间的贸易和旅游业工作做准备。由此可推知,许多中国学生选择学习俄语是因为这对他们未来的生活有益。
72.A [解析]细节信息题。根据第二段第四句“To her surprise, she got many different gifts on Chinese Teachers’Day.”可知,Tanya对在中国的教师节这天收到礼物感到惊讶。
73.B [解析]段落大意题。根据第三段内容可知,Tanya表示:“中国有很多人会讲俄语,而且他们都对我很友好。我喜欢他们,也很开心在这里生活。”她还很喜欢中国美食,并对使用移动支付进行网购很感兴趣。由此可推知,第三段主要介绍了Tanya喜欢中国的原因。
74.B [解析]细节信息题。根据第二段第一句“Tanya, who comes from Russia, is working in China.”和第四段第一句“As Tanya often posts pictures of her life on the Internet....”可知,Tanya如今在中国工作,她常常在互联网上分享自己在中国的生活照片。B项“在网上分享她在俄罗斯的生活照片”不符合原文。
75.C [解析]信息推断题。根据最后一段最后一句“...she thinks that she is only a little bridge and more big bridges need to be set up.”并结合前文中俄交流的背景可推知,Tanya希望中国和俄罗斯能够在不同的领域加强关系。
72.A [解析]细节信息题。根据第二段第四句“To her surprise, she got many different gifts on Chinese Teachers’Day.”可知,Tanya对在中国的教师节这天收到礼物感到惊讶。
73.B [解析]段落大意题。根据第三段内容可知,Tanya表示:“中国有很多人会讲俄语,而且他们都对我很友好。我喜欢他们,也很开心在这里生活。”她还很喜欢中国美食,并对使用移动支付进行网购很感兴趣。由此可推知,第三段主要介绍了Tanya喜欢中国的原因。
74.B [解析]细节信息题。根据第二段第一句“Tanya, who comes from Russia, is working in China.”和第四段第一句“As Tanya often posts pictures of her life on the Internet....”可知,Tanya如今在中国工作,她常常在互联网上分享自己在中国的生活照片。B项“在网上分享她在俄罗斯的生活照片”不符合原文。
75.C [解析]信息推断题。根据最后一段最后一句“...she thinks that she is only a little bridge and more big bridges need to be set up.”并结合前文中俄交流的背景可推知,Tanya希望中国和俄罗斯能够在不同的领域加强关系。
一、补全单词 根据首字母及句意写出完整单词。(共5小题;每小题1分,计5分)
1. Bees’ s
2. Teamwork doesn’t happen n
3. If salt is s
4. The past can never be changed and it’s useless to worry about the future. Why not value the p
5. A baby hippo in Thailand becomes famous, who has an official song and video in s
1. Bees’ s
sense
of “smell” can recognize chemical smells of cancer.2. Teamwork doesn’t happen n
naturally
in schools. It needs training.3. If salt is s
spread
onto the ice, the freezing temperature will be lower than 0 ℃.4. The past can never be changed and it’s useless to worry about the future. Why not value the p
present
?5. A baby hippo in Thailand becomes famous, who has an official song and video in s
several
languages for her fans worldwide.
答案:
1.sense 2.naturally 3.spread 4.present 5.several
评分标准:以上每小题1分;意思正确给0.5分,形式正确再加0.5分。
评分标准:以上每小题1分;意思正确给0.5分,形式正确再加0.5分。
二、完成对话 在空格中填上适当的单词,使对话完整正确。一空一词(含缩写词)。(共10小题;每小题1分,计10分)
(G: Georgie N: Neil)
G: Would you like a cup of tea?
N: Oh yes, thanks, Georgie. With three sugars, please.
G: Three sugars? Aren't you 1
N: Yes, but I can't say no to sugar. Research shows nearly 45% of people who drink Earl Grey tea and English breakfast tea sweeten their tea with sugar. Sugar gives us an instant hit of the chemical hormone dopamine(多巴胺), 2
G: Umm. That causes obesity(肥胖), tooth problems and diseases like diabetes(糖尿病) in the long run. Here is your tea. I just put one sugar.
N: Thanks. I'll give it a try. Do you know 3
G: I only know sugar cane grows in Asia, Africa and the Americas.
N: That's true. In the 11th century, sugar cane first came to England and only kings, queens and the rich could 4
G: Oh, yes. Queen Elizabeth I loved eating sugar so much that her 5
N: For 400 years, sugar cane, along with coffee, was 6
G: In the 20th century, people began to realise the health problems of sugar. Maybe the demand for sugar reduced.
N: Companies needed new ways to sell their products. For example, sugar was used in bread and yogurt which had contained no sugar before.
G: That still doesn't mean people will buy them.
N: So the eating 9
(G: Georgie N: Neil)
G: Would you like a cup of tea?
N: Oh yes, thanks, Georgie. With three sugars, please.
G: Three sugars? Aren't you 1
worried
about your weight?N: Yes, but I can't say no to sugar. Research shows nearly 45% of people who drink Earl Grey tea and English breakfast tea sweeten their tea with sugar. Sugar gives us an instant hit of the chemical hormone dopamine(多巴胺), 2
making
us feel good.G: Umm. That causes obesity(肥胖), tooth problems and diseases like diabetes(糖尿病) in the long run. Here is your tea. I just put one sugar.
N: Thanks. I'll give it a try. Do you know 3
when
sugar cane(甘蔗) first came to England?G: I only know sugar cane grows in Asia, Africa and the Americas.
N: That's true. In the 11th century, sugar cane first came to England and only kings, queens and the rich could 4
afford
to buy this expensive thing.G: Oh, yes. Queen Elizabeth I loved eating sugar so much that her 5
teeth
turned black.N: For 400 years, sugar cane, along with coffee, was 6
planted/grown
in slavery plantations(奴隶制种植园) and shipped 7 across
the Atlantic Ocean to Europe. By the time slavery was ended in 1834, the demand for sugar in Europe and the United States was at its 8 highest
.G: In the 20th century, people began to realise the health problems of sugar. Maybe the demand for sugar reduced.
N: Companies needed new ways to sell their products. For example, sugar was used in bread and yogurt which had contained no sugar before.
G: That still doesn't mean people will buy them.
N: So the eating 9
habits
of people had to change. Until the early 19th century, people had a few spoons of sugar per week, 10 while/but
today people start eating kilos in many countries.
答案:
1.worried 2.making 3.when 4.afford 5.teeth
6.planted/grown 7.across 8.highest 9.habits 10.while/but
评分标准:以上每小题1分;意思正确给0.5分,形式正确再加0.5分。
6.planted/grown 7.across 8.highest 9.habits 10.while/but
评分标准:以上每小题1分;意思正确给0.5分,形式正确再加0.5分。
查看更多完整答案,请扫码查看