第107页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
四、阅读表达(共10小题;计10分)
A. 补全短文 根据短文内容,从短文后的A—F选项中,选出5个适当的选项补全短文。(共5小题;每小题1分,计5分)
In recent years, artificial intelligence (AI) has been developing rapidly and changing our lives. Among all AI tools, DeepSeek stands out and is greatly changing the AI world.

DeepSeek is a very smart AI model. It has a strong ability to understand and process information. When you ask it a question, it can quickly give a detailed and clear answer. 1
One of the most important changes DeepSeek brings is in education. 2
DeepSeek also changes how businesses work. 3
4
DeepSeek plays an important role in changing the AI world. It makes our lives more convenient, helps us learn better, and pushes industry development. 5

A. It's used for customer service.
B. It works like a smart study helper.
C. It helps store large amounts of information safely.
D. Creative industry also benefits from DeepSeek.
E. It will bring more good changes to our lives if we use it properly.
F. It has learned from many books and websites about different subjects.
A. 补全短文 根据短文内容,从短文后的A—F选项中,选出5个适当的选项补全短文。(共5小题;每小题1分,计5分)
In recent years, artificial intelligence (AI) has been developing rapidly and changing our lives. Among all AI tools, DeepSeek stands out and is greatly changing the AI world.
DeepSeek is a very smart AI model. It has a strong ability to understand and process information. When you ask it a question, it can quickly give a detailed and clear answer. 1
F
So, it can provide users with enough and useful information.One of the most important changes DeepSeek brings is in education. 2
B
For example, if you can't solve a math problem, tell DeepSeek about it. It will not only show the solution but also explain the steps clearly. This helps students learn more quickly and independently.DeepSeek also changes how businesses work. 3
A
It can answer people's questions day and night without waiting. For example, an online shop can use it to deal with customers' questions about products, shipping (送货) time, and returns. This makes service faster and customers happier.4
D
Writers, artists, and designers can use it when they need fresh ideas or different opinions. By asking DeepSeek for suggestions, they can overcome creative blocks and discover new solutions to their projects.DeepSeek plays an important role in changing the AI world. It makes our lives more convenient, helps us learn better, and pushes industry development. 5
E
Let's look forward to what more DeepSeek can do!A. It's used for customer service.
B. It works like a smart study helper.
C. It helps store large amounts of information safely.
D. Creative industry also benefits from DeepSeek.
E. It will bring more good changes to our lives if we use it properly.
F. It has learned from many books and websites about different subjects.
答案:
1. F [解析]根据上文“When you ask it a question,it can quickly give a detailed and clear answer.”可知,当你问它问题时,它能快速给出详细且清晰的回答。由此可知,此处应介绍其能快速给出详细且清晰的回答的原因。F项“它从许多书籍和网站上学习了不同学科(的知识)”符合语境。
2. B [解析]根据上文“One of the most important changes DeepSeek brings is in education.”可知,DeepSeek带来的最重要的变化之一是在教育领域。由此可知,此处应介绍其在教育中的作用。B项“它就像一个智能学习助手”符合语境。
3. A [解析]根据上文“DeepSeek also changes how businesses work.”可知,DeepSeek也改变了企业的运作方式。由此可知,此处应介绍其在商业中的具体应用。A项“它被用于客户服务”符合语境。
4. D[解析]根据下文“Writers,artists,and designers can use it when they need fresh ideas...”可知,作家、艺术家和设计师在需要新想法时可以使用它。由此可知,此处应介绍DeepSeek在创意领域的应用。D项“创意产业也从DeepSeek中受益”符合语境。
5. E[解析]根据下文“Let's look forward to what more DeepSeek can do!”可知,让我们期待DeepSeek还能做些更多的什么事情吧!E项“如果我们正确使用它,它将给我们的生活带来更多好的变化”符合语境。
2. B [解析]根据上文“One of the most important changes DeepSeek brings is in education.”可知,DeepSeek带来的最重要的变化之一是在教育领域。由此可知,此处应介绍其在教育中的作用。B项“它就像一个智能学习助手”符合语境。
3. A [解析]根据上文“DeepSeek also changes how businesses work.”可知,DeepSeek也改变了企业的运作方式。由此可知,此处应介绍其在商业中的具体应用。A项“它被用于客户服务”符合语境。
4. D[解析]根据下文“Writers,artists,and designers can use it when they need fresh ideas...”可知,作家、艺术家和设计师在需要新想法时可以使用它。由此可知,此处应介绍DeepSeek在创意领域的应用。D项“创意产业也从DeepSeek中受益”符合语境。
5. E[解析]根据下文“Let's look forward to what more DeepSeek can do!”可知,让我们期待DeepSeek还能做些更多的什么事情吧!E项“如果我们正确使用它,它将给我们的生活带来更多好的变化”符合语境。
B. 完成图表 根据短文内容,完成图表中所缺信息。(共5小题;每小题1分,计5分)
Many foods that we like, including chips, cookies and ice-cream, are over-processed (过度加工的). More seriously, you're addicted (上瘾的) to them, according to a study in the British Medical Journal.
What are over-processed foods? In short, you can't recreate them in your kitchen. They are usually made in factories, with long lists of additives (添加剂) inside.
The study looked into 281 other studies from 36 countries and regions. It found that over-processed food lovers may be strongly thirsty for such food. If they stop eating it, they can feel sad.
Why is such food addictive? Usually, natural foods are either high in carbohydrates (碳水化合物) or high in fat. Over-processed foods, however, are high in both. So, they have more calories (卡路里) than natural foods.
Such foods also bring carbohydrates and fat to the gut (肠道) faster. Our body breaks down such chemicals from natural foods slowly. However, the body breaks down those from over-processed foods as soon as they reach the stomach. This makes the brain create a special chemical. It makes you feel happier and want to eat more.
About 14 percent of adults and 12 percent of children are addicted to over-processed foods, said the study. They cause problems to people's health around the world. Scientists are now calling for more attention to the over-processed foods.
Then how can governments stop people eating so many over-processed foods? Here are some ideas.
To begin with, about 103 countries and regions put taxes (税) on drinks with sugar. That makes the drinks more expensive, so fewer people will buy them. It's the same idea with over-processed foods.
Then, there are nutrition labels (营养成分标签) on foods in supermarkets. But they seldom have over-processed food labels, so many people may not know the dangers of them.
Lastly, governments can ask factories to cut some additives in over-processed foods by setting rules. This makes the foods healthier.
Definition:
Foods that are processed in factories 6
They receive great 7
Situation → Reasons
Over-processed foods
• They are high in both carbohydrates and fat and have more calories than natural foods.
• They break down at a higher 8
Advice ← 9
• Raise their 10
• Remind people of their dangers with nutrition labels.
• Set rules to cut the additives in them.
They have led to health problems worldwide.
Many foods that we like, including chips, cookies and ice-cream, are over-processed (过度加工的). More seriously, you're addicted (上瘾的) to them, according to a study in the British Medical Journal.
What are over-processed foods? In short, you can't recreate them in your kitchen. They are usually made in factories, with long lists of additives (添加剂) inside.
The study looked into 281 other studies from 36 countries and regions. It found that over-processed food lovers may be strongly thirsty for such food. If they stop eating it, they can feel sad.
Why is such food addictive? Usually, natural foods are either high in carbohydrates (碳水化合物) or high in fat. Over-processed foods, however, are high in both. So, they have more calories (卡路里) than natural foods.
Such foods also bring carbohydrates and fat to the gut (肠道) faster. Our body breaks down such chemicals from natural foods slowly. However, the body breaks down those from over-processed foods as soon as they reach the stomach. This makes the brain create a special chemical. It makes you feel happier and want to eat more.
About 14 percent of adults and 12 percent of children are addicted to over-processed foods, said the study. They cause problems to people's health around the world. Scientists are now calling for more attention to the over-processed foods.
Then how can governments stop people eating so many over-processed foods? Here are some ideas.
To begin with, about 103 countries and regions put taxes (税) on drinks with sugar. That makes the drinks more expensive, so fewer people will buy them. It's the same idea with over-processed foods.
Then, there are nutrition labels (营养成分标签) on foods in supermarkets. But they seldom have over-processed food labels, so many people may not know the dangers of them.
Lastly, governments can ask factories to cut some additives in over-processed foods by setting rules. This makes the foods healthier.
Definition:
Foods that are processed in factories 6
instead of
in kitchens, with many additives.They receive great 7
popularity
among people from different countries and regions.Situation → Reasons
Over-processed foods
• They are high in both carbohydrates and fat and have more calories than natural foods.
• They break down at a higher 8
speed
than natural foods and make people feel happier and want to eat more.Advice ← 9
Influence
• Raise their 10
prices
by putting taxes on them.• Remind people of their dangers with nutrition labels.
• Set rules to cut the additives in them.
They have led to health problems worldwide.
答案:
6. instead of/rather than 7. popularity 8. speed 9. Influence
10. prices
评分标准:每小题1分;意义正确0.5分,形式正确0.5分。意义错误不给分。
10. prices
评分标准:每小题1分;意义正确0.5分,形式正确0.5分。意义错误不给分。
查看更多完整答案,请扫码查看