2026年天利38套中考试题精选英语成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题精选英语成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年天利38套中考试题精选英语成都专版》

九、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。(共10小题;每小题2分,计20分)
A
Welcome to the Chengdu Natural History Museum! Before buying the ticket, please notice:
* Opening Time: 9:00 - 17:00 from Tuesday to Sunday
Opening Time during Chinese New Year (Jan. 30 - Feb. 12, 2025): 9:00 - 18:30
* Price of the ticket: 20 RMB
※Free tickets
★Children under 6.
★Disabled visitors.
★The old over 60 years old.
★Soldiers in service, model workers and special-grade teachers.
※Half-price tickets
★The kids or students over 6 and under 23 years old (including 23).
Attention:
◆Tourists should show their own ID cards or electronic admission voucher(电子入场券) on Trip.com to go into the museum.
◆You can't go into the museum after 16:30 on the date of use.
The latest admission time is 18:00 during Chinese New Year (Jan. 30 - Feb. 12, 2025).
◆This booking can be canceled(取消) for free at any time if you have not used it.
If you need to change the date, please cancel the booking and then rebook.
Only 1 ticket can be booked with the same ID for the same date of use.
Address: No. 88, Shilidian Road, Chenghua Avenue, Chenghua District, Chengdu, Sichuan
Call us: (028)608×××00
66. What's the latest time to enter the museum on February 4, 2025?
A. 6:00 p.m.
B. 5:00 p.m.
C. 4:30 p.m.
67. How much should Mr. Wang aged 36 and his son aged 5 pay to visit the museum?
A. 10 RMB.
B. 20 RMB.
C. 30 RMB.
68. From the passage, who can go into the museum for free?
①model workers ②the disabled ③the old ④special-grade teachers
A. ①②③
B. ②③④
C. ①②④
69. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. Ann canceled her booked ticket for free because she had no time to go.
B. Lisa used her ID to book five tickets for her whole family.
C. Jim couldn't enter the museum without his ID card.
70. What is the purpose of this passage?
A. To sell tickets online.
B. To show a ticketing notice
C. To teach how to book tickets.
答案: 66.A [解析]细节信息题。根据Attention部分第二点中的最后一句“The latest admission time is 18:00 during Chinese New Year(Jan. 30 - Feb. 12, 2025).”可知,2025年2月4日属于春节活动期间,最晚入场时间为下午6点。
67.B [解析]细节信息题。根据“Price of the ticket:20 RMB”和Free tickets部分第一点“Children under 6.”可知,36岁的Wang先生需购全价票,票价20元,他5岁的儿子免票。因此,Wang先生一共需要支付20元。
68.C [解析]组合选择题。根据Free tickets部分第二点“Disabled visitors.”和第四点“Soldiers in service, model workers and special-grade teachers.”可知,残障访客、现役军人、劳动模范和特级教师均在免票范围内。故①②④符合题意。
69.A [解析]细节信息题。根据Attention部分第三点第一句“This booking can be canceled(取消)for free at any time if you have not used it.”可知,未使用的门票可随时免费取消。由此可知,A项“Ann免费取消了她预订的票,因为她没有时间去”是正确的。
70.B [解析]写作意图题。全文围绕成都自然历史博物馆的开放时间、票价及优惠政策、注意事项、地址及联系方式的内容展开。由此可知,本文旨在向游客展示票务通知。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭