2026年天利38套中考试题精选英语成都专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年天利38套中考试题精选英语成都专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年天利38套中考试题精选英语成都专版》

八、阅读下面短文,根据短文内容判断句子正误。正确的填“A”,错误的填“B”。(共5小题;每小题2分,计10分)
Once there was a naughty boy. He picked two same acorns from the same tree and planted them in two different places. He planted the first in the middle of a forest and the other on a hill by itself.
Do you know what happened later? The acorn planted in the forest lived happily. It enjoyed the sunshine and rich soil. It wasn't afraid of strong wind and heavy rain at all because there were so many trees standing around it. It was protected well by them. It grew fast. It looked strong but in fact it became weak because it didn't spread its roots(根) for support. At last, it was easily blown down in a storm. What about the acorn standing on a hillside? It had to face every storm and wind by itself. As a result, its roots went deep into the earth and spread in every direction, even wrapping(包裹) themselves around large stones. At times, it seemed the tree wasn't growing fast enough but the growth was happening underground. It knew it must make itself strong enough to protect itself from the threats(恐吓) of winds and storms. Year by year, it stood straight there all the time no matter how bad the weather would be.
So don't be afraid of adversity(困境)! Welcome it, please! It is necessary for us to meet it because it is the way to every success.

61.(
B
)The boy picked two same acorns from two trees and planted them in two different places.
62.(
A
)The acorn planted in the forest looked strong but in fact weak because it didn't spread its roots for support.
63.(
B
)The acorn standing on a hillside was deep into the earth and grew very fast.
64.(
B
)At last, the acorn standing on a hillside was blown down in a storm.
65.(
A
)We should think of the adversity as part of our life. Without it we can hardly achieve success.
答案: 61.B 62.A 63.B 64.B 65.A
九、阅读下面两篇短文,根据短文内容选择最佳选项。(共10小题;每小题2分,计20分)
A
In March 2025, China's Ministry of Education(教育部) announced that all high schools should start giving students two full days off on weekends from the fall of 2025. This news caused a big discussion online.
Some people support the rule. They think high school students are often short of sleep and under great stress. The two-day weekend can help teachers and students rest and let students better manage their studies and stay healthy. However, some people worry. They are afraid that without school guidance, some students may waste their weekends. Also, they think it may lead to educational unfairness as families with more money can hire tutors(家教).
For incoming high school students, there are good ways to use weekends well. On the one hand, planning study time is important. Make a schedule on Friday evening. Use Saturdays for homework and review, and Sundays for preparing new lessons and improving weak subjects. On the other hand, reading books, taking online courses and correcting mistakes are useful study methods.
For relaxation and health, students should get enough sleep, exercise daily and spend time on creative activities at the weekend. They can also learn life skills at home and gain real-world experience by doing volunteer work or trying out related jobs.

66.Who is the rule for?
A. High school students.
B. Primary school students.
C. All the school students.
67.When will the rule work?
A. In March of 2025.
B. In autumn of 2025.
C. After autumn of 2025.
68.Why do some people disagree with the rule?
A. It will bring education unfairness.
B. Their children will have no class to attend.
C. Their children won't have a successful future.
69.What is the main idea of Paragraph 3?
A. Importance of having a two-day weekend.
B. Preparations for becoming a high school student.
C. Some advice to incoming high school students.
70.What is the best title of this passage?
A. A New Studying Method
B. New Family Education
C. A New Rule, a Free Weekend
答案: 66.A 67.B 68.A 69.C 70.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭