第9页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
教育学习
Monday/Week 2
|Youth cultural event|
|Youths from Fujian and Taiwan write the Chinese character fu together during a Fujian-Taiwan youth baseball exchange (交流) event. It started in Fuzhou, Fujian Province, on February 7, 2025. The students also drew pictures, and made bookmarks and tea.|

|China's 2035 education plan|
|Recently, China made a plan to turn itself into a leading country in education by 2035. According to the plan, junior and senior high schools should have enough teachers in physics, chemistry, biology, geography and information science and technology.|

|Virtual "Confucius" in the classroom|
|In a fourth-grade classroom at Xinyilu Primary School in Qinhuangdao, Hebei, a student asked a question to a virtual figure on the screen. The digital (数字的) "Confucius" was wearing traditional clothes. It nodded softly and said, "Yes. When you go over what you have learned, you can get new ideas."|

|School to start at younger age|

|*The Swedish government decided that children will soon begin school at age 6, a year earlier than they do now. Six-year-old children usually go to preschool, but starting in 2028, they will stay in elementary school for one more year overall. However, some say young children get more benefit from play.|
◈题型:阅读理解
◈主题:热点新闻
文章音频 ◈语篇类型:新闻报道
◈词数:201
◈难度:▇▇▇▇
◈建议用时:7分钟
1 Where did the youth cultural event start?
A. In China.
B. In Brazil.
C. In Sweden.
D. In England.
2 If China's plan works, schools will have ______.
A. more books
B. more teachers
C. more games
D. more sports
3 What did the "Confucius" figure's words mean on the screen?
A. Learn by doing.
B. Practice makes perfect.
C. A good teacher helps students.
D. Go over the old to know the new.
4 When do kids start school in Sweden now?
A. At age 5.
B. At age 6.
C. At age 7.
D. At age 8.
5 In which part of a magazine can you read the passage?
A. Food and health.
B. Sports and health.
C. Culture and art.
D. Culture and education.
Monday/Week 2
|Youth cultural event|
|Youths from Fujian and Taiwan write the Chinese character fu together during a Fujian-Taiwan youth baseball exchange (交流) event. It started in Fuzhou, Fujian Province, on February 7, 2025. The students also drew pictures, and made bookmarks and tea.|
|China's 2035 education plan|
|Recently, China made a plan to turn itself into a leading country in education by 2035. According to the plan, junior and senior high schools should have enough teachers in physics, chemistry, biology, geography and information science and technology.|
|Virtual "Confucius" in the classroom|
|In a fourth-grade classroom at Xinyilu Primary School in Qinhuangdao, Hebei, a student asked a question to a virtual figure on the screen. The digital (数字的) "Confucius" was wearing traditional clothes. It nodded softly and said, "Yes. When you go over what you have learned, you can get new ideas."|
|School to start at younger age|
|*The Swedish government decided that children will soon begin school at age 6, a year earlier than they do now. Six-year-old children usually go to preschool, but starting in 2028, they will stay in elementary school for one more year overall. However, some say young children get more benefit from play.|
◈题型:阅读理解
◈主题:热点新闻
文章音频 ◈语篇类型:新闻报道
◈词数:201
◈难度:▇▇▇▇
◈建议用时:7分钟
1 Where did the youth cultural event start?
A. In China.
B. In Brazil.
C. In Sweden.
D. In England.
2 If China's plan works, schools will have ______.
A. more books
B. more teachers
C. more games
D. more sports
3 What did the "Confucius" figure's words mean on the screen?
A. Learn by doing.
B. Practice makes perfect.
C. A good teacher helps students.
D. Go over the old to know the new.
4 When do kids start school in Sweden now?
A. At age 5.
B. At age 6.
C. At age 7.
D. At age 8.
5 In which part of a magazine can you read the passage?
A. Food and health.
B. Sports and health.
C. Culture and art.
D. Culture and education.
答案:
1.A 细节理解题。由第一则新闻的Youth cultural event... It started in Fuzhou, Fujian Province...可知,该青年文化活动在中国开始。
2.B 推理判断题。由第二则新闻的According to the plan, junior and senior high schools should have enough teachers...可知,如果中国的计划起作用了,学校会有更多老师。
3.D 细节理解题。由第三则新闻的When you go over what you have learned, you can get new ideas.可知,虚拟“孔子”说“当你回顾你所学到的东西时,你就可以得到新的想法”,即温故而知新。
4.C 推理判断题。第四则新闻首句提及“瑞典政府决定,儿童不久后将从6岁开始上学,比现在提前一年”。由此可知,目前瑞典儿童7岁入学。
5.D 推理判断题。由闽台青年文化活动、中国2035教育计划、虚拟“孔子”走进教室以及瑞典提前入学年龄这四则资讯的内容可知,本文最有可能出现在杂志的文化与教育版块。
2.B 推理判断题。由第二则新闻的According to the plan, junior and senior high schools should have enough teachers...可知,如果中国的计划起作用了,学校会有更多老师。
3.D 细节理解题。由第三则新闻的When you go over what you have learned, you can get new ideas.可知,虚拟“孔子”说“当你回顾你所学到的东西时,你就可以得到新的想法”,即温故而知新。
4.C 推理判断题。第四则新闻首句提及“瑞典政府决定,儿童不久后将从6岁开始上学,比现在提前一年”。由此可知,目前瑞典儿童7岁入学。
5.D 推理判断题。由闽台青年文化活动、中国2035教育计划、虚拟“孔子”走进教室以及瑞典提前入学年龄这四则资讯的内容可知,本文最有可能出现在杂志的文化与教育版块。
查看更多完整答案,请扫码查看