2025年快捷英语时文阅读理解七年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解七年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解七年级》

T he high school division (分部) of the Yinchuan Foreign Language Experimental School held an award meeting on Monday. A student was praised for his brave action in the first moments of an earthquake evacuation (地震疏散).

"Praising the child will encourage more children to be kind people," said the school's headmaster, during the award meeting.

At 4:43 pm on Thursday, a serious earthquake hit Yinchuan. In the critical (紧要的) moments of the evacuation, Guo Qing, a second-year high school student, showed great bravery. When noticing a classmate with mobility problems (行动不便), Guo carried the classmate on his back to a safe place.
The school's surveillance (监控) cameras took videos of the boy's brave action. The video quickly became popular after Guo's head teacher shared it online.
" ▲ when the earthquake happened. But at that time, my primary instinct (本能) was to never leave my classmate behind," Guo said. "Everyone was safe, and that's what matters."
Guo was named as an "Extraordinary Student" and received a prize of 9,000 yuan. He has also been awarded a scholarship (奖学金) to further his studies in Germany.
题型:阅读理解
主题:社会责任
文章音频
词数:189
难度:
建议用时:6分钟
1 Which of the following may be the headmaster's opinion?
A. Don't be afraid of earthquakes.
B. We should stay away from earthquakes.
C. Students should study harder for exams.
D. We should encourage kindness in children.
2 What did Guo Qing do during the earthquake?
A. He ran away alone.
B. He hid under a desk.
C. He carried a classmate to a safe place.
D. He called the police for help.
3 What happened after Guo's head teacher shared the video?
A. It made the teacher popular.
B. It caused problems.
C. It appeared in a movie.
D. It became popular online.
4 Which of the following can be put in " ▲ " in Paragraph 5?
A. I was scared too
B. I was so surprised
C. I was busy reading
D. I was talking with him
5 What is the best title for this story?
A. A teacher's heroic story
B. A student's scholarship journey
C. A brave act during an earthquake
D. A headmaster's praise to a student
答案: 1.D 推理判断题。由第二段可知,该校校长说:“表扬这个孩子会鼓励更多孩子成为善良的人。”由此推出,D项“我们应该鼓励孩子们善良。”与这位校长的观点一致。
2.C 细节理解题。由第三段的When noticing a classmate with mobility problems, Guo carried the classmate on his back to a safe place.可知,当发生地震时,郭庆把一位行动不便的同学背到了一个安全的地方。
3.D 细节理解题。由第四段的The video quickly became popular after Guo's head teacher shared it online.可知,在郭庆的班主任在网上分享了这段视频之后,这段视频迅速走红。
4.A 推理判断题。下文表示转折“但在当时,我的本能反应是绝不能丢下我的同学。”,上文对应表示:地震发生时,我也感到害怕。
5.C 主旨大意题。本文报道了银川外国语实验学校表彰在地震中背起同学脱离险境的高二学生郭庆的事迹。由此可知,C项最适合作标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭