第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
Friday/Week 2
n February 2, a fruit market in northern China was busy as trucks with fruit came in, sellers called out prices and customers negotiated (协商) the best deals. But there was a very 1 scene in a small police station at the end of the market.
Inside, a group of children aged from 4 to 13 2 for the day. They were there because their parents were too busy to 3 them.
Understanding the difficulties these 4 families faced, local police officers at a fruit market in Tangshan turned their station into a day care center. They 5 a "baby storage" service — a safe place to "deposit (寄存)" their children.
Officer Zhang Caijie first noticed the need for such a 6 . "One winter day, I saw a little girl sitting in a chair next to a fruit 7 , trying to do her homework," he said. "Her fingers were cracked (有裂纹的) from the cold. It broke my 8 ."
Zhang and other officers went to the market's management and made a 9 . They cleared out a section of the police station, 10 desks and chairs, and brought in books, toys and snacks. Volunteers joined in, turning the small room into a center of activity.

1 A. common
B. similar
C. different
D. simple
2 A. stayed
B. slept
C. studied
D. worked
3 A. look like
B. look after
C. look for
D. look up
4 A. welcoming
B. interesting
C. understanding
D. hard-working
5 A. offered
B. showed
C. pointed
D. threw
6 A. person
B. time
C. place
D. reason
7 A. farm
B. tree
C. factory
D. shop
8 A. mouth
B. heart
C. nose
D. leg
9 A. plan
B. speech
C. mistake
D. noise
10 A. made
B. colored
C. drew
D. prepared
·题型:完形填空
·主题:公益事业
·语篇类型:记叙文
·词数:210
·难度:
·建议用时:8分钟

n February 2, a fruit market in northern China was busy as trucks with fruit came in, sellers called out prices and customers negotiated (协商) the best deals. But there was a very 1 scene in a small police station at the end of the market.
Inside, a group of children aged from 4 to 13 2 for the day. They were there because their parents were too busy to 3 them.
Understanding the difficulties these 4 families faced, local police officers at a fruit market in Tangshan turned their station into a day care center. They 5 a "baby storage" service — a safe place to "deposit (寄存)" their children.
Officer Zhang Caijie first noticed the need for such a 6 . "One winter day, I saw a little girl sitting in a chair next to a fruit 7 , trying to do her homework," he said. "Her fingers were cracked (有裂纹的) from the cold. It broke my 8 ."
Zhang and other officers went to the market's management and made a 9 . They cleared out a section of the police station, 10 desks and chairs, and brought in books, toys and snacks. Volunteers joined in, turning the small room into a center of activity.
1 A. common
B. similar
C. different
D. simple
2 A. stayed
B. slept
C. studied
D. worked
3 A. look like
B. look after
C. look for
D. look up
4 A. welcoming
B. interesting
C. understanding
D. hard-working
5 A. offered
B. showed
C. pointed
D. threw
6 A. person
B. time
C. place
D. reason
7 A. farm
B. tree
C. factory
D. shop
8 A. mouth
B. heart
C. nose
D. leg
9 A. plan
B. speech
C. mistake
D. noise
10 A. made
B. colored
C. drew
D. prepared
·题型:完形填空
·主题:公益事业
·语篇类型:记叙文
·词数:210
·难度:
·建议用时:8分钟
答案:
1. C 上文描述了中国北方的一个水果市场一片繁忙的景象,本句表示转折:但在市场尽头的一个小警务室里,却是另一番景象。
2. A 由下一段“他们……‘寄存宝贝’服务——一个可以‘寄存’孩子的安全地方。”可知,本句对应表示:一群 4 到 13 岁的孩子在警务室里待了一整天。stay 意为“停留;待”,符合语境。
3. B 由“他们在这儿是因为父母太忙”可知,下文对应表示:无暇照顾他们。look after 意为“照顾”,符合语境。
4. D 由上下文可推知,此处指当地民警了解到这些勤劳家庭所面临的困难。hard-working 意为“勤奋的;勤劳的”,符合语境。
5. A 由上文“将他们的警务室变成了日托中心”和破折号后的“一个可以‘寄存’孩子的安全地方”可知,此处对应表示:他们提供了“寄存宝贝”服务。
6. C 由下文民警张彩杰描述的小女孩写作业的情形可知,上文对应表示:他最先注意到了这样一个场所的需求。
7. D 第一段第一句提及“中国北方的一个水果市场一片繁忙”,此处对应指“一个水果店”。
8. B 上文提及“她的手指冻得有裂纹了”,下文顺承表示:这让我很心疼。据常理可知,心理感觉与 heart 相关。
9. A 由下文“他们清理出警务室的一部分区域……”可知,上文对应表示:张彩杰和其他民警与市场管理方沟通并制订了一个计划。
10. D 上文提及“他们清理出警务室的一部分区域”,下文顺承表示:准备了桌椅,还带来了书籍、玩具和零食。prepare 意为“准备”,符合语境。
2. A 由下一段“他们……‘寄存宝贝’服务——一个可以‘寄存’孩子的安全地方。”可知,本句对应表示:一群 4 到 13 岁的孩子在警务室里待了一整天。stay 意为“停留;待”,符合语境。
3. B 由“他们在这儿是因为父母太忙”可知,下文对应表示:无暇照顾他们。look after 意为“照顾”,符合语境。
4. D 由上下文可推知,此处指当地民警了解到这些勤劳家庭所面临的困难。hard-working 意为“勤奋的;勤劳的”,符合语境。
5. A 由上文“将他们的警务室变成了日托中心”和破折号后的“一个可以‘寄存’孩子的安全地方”可知,此处对应表示:他们提供了“寄存宝贝”服务。
6. C 由下文民警张彩杰描述的小女孩写作业的情形可知,上文对应表示:他最先注意到了这样一个场所的需求。
7. D 第一段第一句提及“中国北方的一个水果市场一片繁忙”,此处对应指“一个水果店”。
8. B 上文提及“她的手指冻得有裂纹了”,下文顺承表示:这让我很心疼。据常理可知,心理感觉与 heart 相关。
9. A 由下文“他们清理出警务室的一部分区域……”可知,上文对应表示:张彩杰和其他民警与市场管理方沟通并制订了一个计划。
10. D 上文提及“他们清理出警务室的一部分区域”,下文顺承表示:准备了桌椅,还带来了书籍、玩具和零食。prepare 意为“准备”,符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看