2025年快捷英语时文阅读理解七年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解七年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解七年级》

社会热点 Monday/Week 5
T he 9th Asian Winter Games officially ended in Harbin on February 14, 2025. This great event marked another important ice and snow celebration in China following the Beijing 2022 Winter Olympics. The Games have improved the friendly relations among Asian countries.


According to the Games' report, 34 countries and areas, along with 1,275 players, took part in the event this year. The number set a record for the highest number of participants in the history of the event. Cambodia and Saudi Arabia made their first appearance in the Asian Winter Games.
The Games also saw breakthrough (突破) moments for Asian players. On February 8, Chinese cross-country skier Li Lei did her best in the women's sprint event, marking China's 100th gold medal in the history of the Asian Winter Games. As for Thailand, a man player won the first medal in Thailand's history at the Games.
The ice and snow sports brought together countries in Asia, showing the friendship and hope of Asia. *Although the Games have come to an end and the ice and snow in Harbin will finally melt (融化), the flame (火焰) of hope lit in the event will continue to shine brightly over Asia for a long time.
文章音频
题型:阅读理解
主题:热点话题
语篇类型:新闻报道
词数:205
难度:
建议用时:7分钟
1 How does the writer begin the text?
A. By giving an example.
B. By reporting an event.
C. By making a suggestion.
D. By answering a question.
2 What does the underlined word "participants" mean?
A. Players.
B. Coaches.
C. Reporters.
D. Volunteers.
3 What can we guess from the breakthroughs?
A. Ice-snow sports are easy.
B. Asian sports are developing.
C. Players from rich countries did best.
D. Only China and Thailand improved.
4 What does the passage mainly talk about?
A. The end of the Asian Winter Games.
B. Players from different countries.
C. China's gold medals in the Games.
D. The success of the Asian Winter Games.
答案: 1. B 行文方式题。由第一段首句The 9th Asian Winter Games officially ended in Harbin on February 14, 2025.可知,短文以报道事件开头。
2. A 词义猜测题。上文提及“根据赛事报道,今年有34个国家和地区的1 275名运动员参加了此次盛会。”,下文对应表示:这一参赛人数创下了该赛事历史上的新高。participants指代上文中提到的players。
3. B 推理判断题。第三段提及中国获得第100枚金牌、泰国获得首枚奖牌。由这些突破可推知,亚洲运动员在冰雪项目上取得了进步,即亚洲体育正在发展。
4. D 主旨大意题。本文介绍了第九届亚冬会的相关情况,提及亚冬会的重要意义、参与国家数量创纪录、各国运动员取得突破等。由此可推知,本文主要报道了亚冬会的圆满成功。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭