2025年快捷英语时文阅读理解七年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解七年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解七年级》

历史发展 Monday/Week 9
Denmark
Post stops letters

Post Nord, Denmark's postal service, will stop delivering (递送) letters by the end of 2025. Since 2000, letter deliveries have dropped by 90%. But it will still deliver parcels (包裹). There are 1,500 post boxes in Denmark. They will start to be taken down in June.
Rome, Italy
Museum offers a walk back in time
Last month, a new museum opened near the Colosseum. At the Museum of the Forma Urbis, visitors can see old remains and old things. There's an 1,800-year-old stone map of Rome under a glass floor. People can walk on it to explore the neighborhoods (街区) of ancient Rome.

Belize
New banknote designs replace (取代) Queen's picture

On January 23, new banknote designs were shown in Belize (a country in Central America). Now, banknotes have Queen Elizabeth II's picture. *But the new ones picture people who fought for Belize's independence.
Thessaloniki, Greece
Thrown statue rescued

On January 22, Greek police got a statue from a rubbish bag. It's from the Hellenistic period, over 2,000 years old. The statue has no head or arms. Experts think it could be a goddess (女神). Discoveries of ancient things are common in Greece.
题型:阅读理解
主题:社会变迁
文章音频
语篇类型:新闻报道
词数:198
难度:
建议用时:6分钟
1 Why will Post Nord take down post boxes?
A. Because few people send letters.
B. Because they want to save money.
C. Because the post boxes are too old.
D. Because there are too many parcels.
2 Where can people walk on an old map?
A. In Italy.
B. In Belize.
C. In Greece.
D. In Denmark.
3 What picture is on new Belize banknotes?
A. Stone maps.
B. Ancient statues.
C. Queen Elizabeth II.
D. Independence fighters.
4 Which of the following are from ancient times?
① Parcels in Denmark.
② The statue in Greece.
③ The stone map in Rome.
④ New banknotes in Belize.
A. ①②
B. ②③
C. ①③
D. ②④
5 In which part of a magazine can we read this passage?
A. Sports and Health.
B. History and Culture.
C. School and Education.
D. Science and Technology.
答案: 1.A 推理判断题。由第一则新闻的Since 2000, letter deliveries have dropped by 90%。可知,自2000年以来,信件投递量已经下降了90%。故推断A项“因为很少有人寄信。”符合语境。
2.A 细节理解题。由第二则新闻的There's an 1,800-year-old stone map of Rome under a glass floor. People can walk on it...可知,人们在意大利可以在旧地图上行走。
3.D 细节理解题。由第三则新闻的But the new ones picture people who fought for Belize's independence.可知,伯利兹新纸币上有为独立而奋斗的人物的图片。
4.B 细节理解题。由第四则新闻的Greek police got a statue from a rubbish bag. It's from the Hellenistic period, over 2,000 years old.与第二则新闻的There's an 1,800-year-old stone map of Rome...可知,希腊的雕像与罗马的石质地图出自古代。
5.B 主旨大意题。四则新闻分别介绍了丹麦邮递业务的情况、罗马新博物馆的情况、伯利兹新纸币的情况以及希腊的一尊古雕像的情况。故推断,本文最有可能出现在杂志的历史与文化专栏。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭