第29页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
Friday/Week 4
n the afternoon of January 10, Mr Zhang and his friend Mr Li were driving back home. Before driving home, they 1 the snow scenery (风景) in the Daba Mountains of Chongqing. They found a truck driver 2 help.
The driver, who's surname (姓) is Li, was going back to Shandong. However, guided by the navigation system (导航系统), he found himself on the 3 and snowy mountain road. What's worse, he didn't notice it was snowing until he 4 halfway up the mountain.
The driver told Zhang that he once drove small cars and only recently changed to drive trucks. The cliff (悬崖) and icy road made him feel 5 as he has little experience driving in such conditions (条件).
After learning Li's worry, Zhang asked Li to take their 6 , and he jumped in Li's truck, tried to 7 it around and finally drove down the mountain safely. Although Li wanted to show his thanks by treating Zhang and his friend to dinner, the two 8 refused.
"I'm happy to give a helping 9 to people in need," he said. Back in 2008, when Zhang was working in Fujian, he 10 a girl from drowning (溺水).
1 A. found
B. made
C. drew
D. enjoyed
2 A. asking for
B. looking for
C. waiting for
D. caring for
3 A. icy
B. sunny
C. dry
D. warm
4 A. walked
B. drove
C. ran
D. flew
5 A. moved
B. scared
C. excited
D. bored
6 A. car
B. way
C. place
D. bike
7 A. pull
B. change
C. turn
D. stop
8 A. angrily
B. politely
C. loudly
D. quickly
9 A. head
B. foot
C. hand
D. arm
10 A. saw
B. knew
C. taught
D. saved

题型:完形填空
主题:志愿服务
语篇类型:记叙文
词数:201
难度:
建议用时:8分钟

n the afternoon of January 10, Mr Zhang and his friend Mr Li were driving back home. Before driving home, they 1 the snow scenery (风景) in the Daba Mountains of Chongqing. They found a truck driver 2 help.
The driver, who's surname (姓) is Li, was going back to Shandong. However, guided by the navigation system (导航系统), he found himself on the 3 and snowy mountain road. What's worse, he didn't notice it was snowing until he 4 halfway up the mountain.
The driver told Zhang that he once drove small cars and only recently changed to drive trucks. The cliff (悬崖) and icy road made him feel 5 as he has little experience driving in such conditions (条件).
After learning Li's worry, Zhang asked Li to take their 6 , and he jumped in Li's truck, tried to 7 it around and finally drove down the mountain safely. Although Li wanted to show his thanks by treating Zhang and his friend to dinner, the two 8 refused.
"I'm happy to give a helping 9 to people in need," he said. Back in 2008, when Zhang was working in Fujian, he 10 a girl from drowning (溺水).
1 A. found
B. made
C. drew
D. enjoyed
2 A. asking for
B. looking for
C. waiting for
D. caring for
3 A. icy
B. sunny
C. dry
D. warm
4 A. walked
B. drove
C. ran
D. flew
5 A. moved
B. scared
C. excited
D. bored
6 A. car
B. way
C. place
D. bike
7 A. pull
B. change
C. turn
D. stop
8 A. angrily
B. politely
C. loudly
D. quickly
9 A. head
B. foot
C. hand
D. arm
10 A. saw
B. knew
C. taught
D. saved
题型:完形填空
主题:志愿服务
语篇类型:记叙文
词数:201
难度:
建议用时:8分钟
答案:
1. D 句意:在开车回家之前,他们欣赏了重庆大巴山的雪景。enjoy 意为“欣赏”,符合语境。
2. A 由第三段可知,这名司机缺乏在冰雪覆盖的山路上开车的经验。由此推出,本句对应表示:他们发现了一名正在求助的卡车司机。ask for help 意为“求助”,符合语境。
3. A 句意:……他发现自己开到了冰雪覆盖的山路上。and 连接意义并列的词,四个选项中 icy 与 snowy 最为对称。
4. B 上文提及这名司机姓李,正要回山东。本句对应表示:更糟糕的是,直到车开到半山腰,他才注意到正在下雪。
5. B 下文提及他缺乏在这种条件下开车的经验,上文对应表示:悬崖和结冰的道路让他感到害怕。
6. A 第一段提及张先生和他的朋友在重庆大巴山欣赏完雪景后开车回家。本句对应表示:了解到李师傅的担忧后,张先生让李师傅坐他们的车。
7. C 由上文“张先生自己则跳上李师傅的卡车”可知,下文对应表示:他设法掉头,最终安全地开下了山。
8. B 上文提及李师傅想请张先生和他的朋友吃饭以示感谢,下文对应表示:两个人礼貌地拒绝了。politely 意为“礼貌地”,符合语境。
9. C 全文讲述张先生乐于助人的故事,本句对应表示:我很乐意向有需要的人伸出援手。give a helping hand 意为“伸出援手”,符合语境。
10. D 由上下文语境可知,此处表示:张先生在福建工作时,就曾救过一名溺水的女孩。
2. A 由第三段可知,这名司机缺乏在冰雪覆盖的山路上开车的经验。由此推出,本句对应表示:他们发现了一名正在求助的卡车司机。ask for help 意为“求助”,符合语境。
3. A 句意:……他发现自己开到了冰雪覆盖的山路上。and 连接意义并列的词,四个选项中 icy 与 snowy 最为对称。
4. B 上文提及这名司机姓李,正要回山东。本句对应表示:更糟糕的是,直到车开到半山腰,他才注意到正在下雪。
5. B 下文提及他缺乏在这种条件下开车的经验,上文对应表示:悬崖和结冰的道路让他感到害怕。
6. A 第一段提及张先生和他的朋友在重庆大巴山欣赏完雪景后开车回家。本句对应表示:了解到李师傅的担忧后,张先生让李师傅坐他们的车。
7. C 由上文“张先生自己则跳上李师傅的卡车”可知,下文对应表示:他设法掉头,最终安全地开下了山。
8. B 上文提及李师傅想请张先生和他的朋友吃饭以示感谢,下文对应表示:两个人礼貌地拒绝了。politely 意为“礼貌地”,符合语境。
9. C 全文讲述张先生乐于助人的故事,本句对应表示:我很乐意向有需要的人伸出援手。give a helping hand 意为“伸出援手”,符合语境。
10. D 由上下文语境可知,此处表示:张先生在福建工作时,就曾救过一名溺水的女孩。
查看更多完整答案,请扫码查看