第3页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
Since he was 18, Luo Xikun has taken on many jobs. Now 31, he has found his dream job—flying drones in Shenzhen. He has helped develop and test 18 drone delivery routes (无人机配送路线) for Meituan. Luo started to work as a kitchen assistant (助手), and then became a food deliveryman. While working, he kept studying.

As a child, Luo loved machines and wanted to work with them. In April 2022, Meituan offered deliverymen drone pilot (无人机操控员) positions. Luo determined to try. After more than a month of training, he passed the test and became a drone pilot.
Since then, both his work environment and life have changed. "Before, I spent 8 to 10 hours a day on roads delivering food. Now I need to think and , or I will not keep up with changes. Flying drones is not a small thing, and it allows no mistakes," he says.
With his growing experience, Luo now tests drone flights and new routes. He recently went to the Great Wall to create a new delivery route. "I never thought the first time I climbed the Great Wall would be for work," he says. For Luo, it's a challenging but exciting experience, and he's ready to face it bravely.
文章音频
精讲视频
题型:阅读理解
主题:职业倾向
语篇类型:记叙文
词数:204
难度:
建议用时:8分钟
1 What does Luo Xikun do now?
A. A cook.
B. A bus driver.
C. A drone pilot.
D. A food deliveryman.
2 What does the underlined word "determined" mean in Paragraph 2?
A. Decided.
B. Refused.
C. Stopped.
D. Called.
3 Which of the following can be put in " " in Paragraph 3?
A. get up early
B. learn new things
C. make new friends
D. deliver food on time
4 Why did Luo go to the Great Wall recently?
A. To look for a job.
B. To get experience.
C. To climb the Great Wall.
D. To make a new delivery route.
5 What is the main idea of the passage?
A. The history of drone technology in China.
B. The importance of learning for deliverymen.
C. The challenges of food delivery in Shenzhen.
D. Luo Xikun's journey to becoming a drone pilot.
As a child, Luo loved machines and wanted to work with them. In April 2022, Meituan offered deliverymen drone pilot (无人机操控员) positions. Luo determined to try. After more than a month of training, he passed the test and became a drone pilot.
Since then, both his work environment and life have changed. "Before, I spent 8 to 10 hours a day on roads delivering food. Now I need to think and , or I will not keep up with changes. Flying drones is not a small thing, and it allows no mistakes," he says.
With his growing experience, Luo now tests drone flights and new routes. He recently went to the Great Wall to create a new delivery route. "I never thought the first time I climbed the Great Wall would be for work," he says. For Luo, it's a challenging but exciting experience, and he's ready to face it bravely.
文章音频
精讲视频
题型:阅读理解
主题:职业倾向
语篇类型:记叙文
词数:204
难度:
建议用时:8分钟
1 What does Luo Xikun do now?
A. A cook.
B. A bus driver.
C. A drone pilot.
D. A food deliveryman.
2 What does the underlined word "determined" mean in Paragraph 2?
A. Decided.
B. Refused.
C. Stopped.
D. Called.
3 Which of the following can be put in " " in Paragraph 3?
A. get up early
B. learn new things
C. make new friends
D. deliver food on time
4 Why did Luo go to the Great Wall recently?
A. To look for a job.
B. To get experience.
C. To climb the Great Wall.
D. To make a new delivery route.
5 What is the main idea of the passage?
A. The history of drone technology in China.
B. The importance of learning for deliverymen.
C. The challenges of food delivery in Shenzhen.
D. Luo Xikun's journey to becoming a drone pilot.
答案:
1.C 细节理解题。由第一段的Now 31, he has found his dream job—flying drones in Shenzhen.可知,罗锡坤如今是无人机操控员。
2.A 词义猜测题。由下文“经过一个多月的培训,他通过了考核,成为一名无人机操控员。”可知,上文对应表示:罗锡坤决定试一试。
3.B 推理判断题。下文提及“否则我就跟不上变化”,上文对应表示:现在我需要思考和学习新事物。
4.D 细节理解题。由最后一段的He recently went to the Great Wall to create a new delivery route.可知,罗锡坤去长城是为了开辟一条新的配送路线。
5.D 主旨大意题。本文讲述了罗锡坤通过不断学习,实现从外卖送餐员到无人机操控员的职业转型。由此可推知,D项最能概括文章的主旨大意。
2.A 词义猜测题。由下文“经过一个多月的培训,他通过了考核,成为一名无人机操控员。”可知,上文对应表示:罗锡坤决定试一试。
3.B 推理判断题。下文提及“否则我就跟不上变化”,上文对应表示:现在我需要思考和学习新事物。
4.D 细节理解题。由最后一段的He recently went to the Great Wall to create a new delivery route.可知,罗锡坤去长城是为了开辟一条新的配送路线。
5.D 主旨大意题。本文讲述了罗锡坤通过不断学习,实现从外卖送餐员到无人机操控员的职业转型。由此可推知,D项最能概括文章的主旨大意。
查看更多完整答案,请扫码查看