2025年快捷英语时文阅读理解七年级


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解七年级 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解七年级》

N e Zha 2 is an animated (动画的) film about a boy who fights against demons (恶魔) with his magical powers. It has become China's highest-grossing film ever. Chinese people are proud of it.
Ne Zha 2 comes from a Chinese mythological (神话的) character. It made more than 10 billion yuan during the week-long Lunar New Year holiday. Now, Ne Zha 2's box office has passed 15.3 billion yuan. It's now 5th in global film history in the world. What's more, the box office still keeps growing.

Ne Zha 2 is regarded as a symbol of the progress of Chinese films. Although China has a huge market, Chinese films have long fallen behind Hollywood films. After achieving great success in China, Ne Zha 2 has been shown in over 30 countries, including the United States, Canada, Australia, and many European nations.
To Chinese people, Ne Zha 2 shows how locally-made films are becoming popular in the world. "It not only shows the strong power of Chinese animation after its rise, but also proves the great possibilities of traditional Chinese mythology in the modern world," one netizen (网民) wrote online.
Some hope it can make more money and do better than the world's highest-grossing film of all time, 2009's Avatar. Ne Zha 2 is still screening overseas (在海外). "Now it's up to the Chinese people overseas," another netizen wrote.
题型:阅读理解
主题:文化热点

语篇类型:新闻报道
词数:237
难度:
建议用时:8分钟
1 What makes Chinese people proud?
A. Ne Zha 2.
B. A boy called Ne Zha.
C. A Hollywood film.
D. A mythological character.
2 Why is Ne Zha 2 seen as a symbol of Chinese film growth?
A. Because it uses a mythological character.
B. Because it is the world's most popular cartoon.
C. Because it makes more money than all foreign films.
D. Because it helps Chinese films get closer to Hollywood films.
3 What can we guess from Paragraph 4?
A. Mythology is not popular.
B. Ne Zha 2 is the best film.
C. Animation is easy to make.
D. Chinese films are on the rise.
4 What is the passage mainly about?
A. The surprise in the Spring Festival.
B. The success of Ne Zha 2.
C. A bright future for Chinese films.
D. An animated film made in the US.
答案: 1. A 细节理解题。由第一段Ne Zha 2... has become China's highest-grossing film ever. Chinese people are proud of it. 可知,it指代Ne Zha 2,即中国人为《哪吒2》感到自豪。
2. D 推理判断题。由第三段的Chinese films have long fallen behind Hollywood films. After achieving great success in China, Ne Zha 2 has been shown in over 30 countries... 可推知,《哪吒2》被视为中国电影发展的象征是因为它帮助中国电影更接近好莱坞电影。
3. D 推理判断题。由第四段的It not only shows the strong power of Chinese animation after its rise, but also proves the great possibilities of traditional Chinese mythology in the modern world... 可推知,中国电影正在崛起。
4. B 主旨大意题。本文报道了动画电影《哪吒2》的相关情况,主要谈及《哪吒2》的成功。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭