第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
O n January 14, 2025, a "Hello" on RedNote (小红书) connected Rong's family from Shanghai with Brecken's family from Mississippi. After talking with Brecken on RedNote, they added each other on WeChat (微信). At Rong's suggestion, Brecken's wife also started using WeChat. Now the four of them, including Rong's husband, have a WeChat group chat called "World Family".

The four of them are interested in their group chat. They share breakfast ideas for their babies, daily parenting experiences and work meals. They also compare the money they spend living in their own countries and share stories about their pets.
"We're around the same age, and we have a lot in common to talk about. It really feels like we're good friends," Rong said.
"*It feels amazing because it shows that so many of us truly want to enjoy this short life on the Earth together with our families and kids," Brecken told reporters. It is great to create new friendships that no one ever thought were possible, Brecken said.
On Wednesday morning, Brecken shared a photo of his family's flight tickets to Shanghai, showing his excitement by saying he would see Rong and her family soon. As excited as Brecken, Rong said she knew that the two families would meet one day.

题型:阅读理解
主题:热点话题
语篇类型:记叙文
词数:212
难度:
建议用时:7分钟
1 What connected Rong's family and Brecken's family at first?
A. A social media post.
B. A WeChat invitation.
C. A "Hello" on RedNote.
D. A shared flight ticket.
2 Why do Rong and Brecken feel like good friends?
A. They meet each other many times.
B. They live in the same country.
C. They come from the same country.
D. They are around the same age and share similar interests.
3 Which is the correct order of the following events?
① Rong and Brecken added each other on WeChat.
② Brecken's wife started using WeChat.
③ Brecken shared a photo of flight tickets.
④ Rong talked with Brecken on RedNote.
A. ④①②③
B. ①④②③
C. ③①②④
D. ①③④②
4 What would the two families do next?
A. They would travel together.
B. They would meet each other.
C. They would share a big breakfast.
D. They would have a WeChat group.
5 In which part of a magazine can we read this passage?
A. Sports.
B. Business.
C. Education.
D. Life.
The four of them are interested in their group chat. They share breakfast ideas for their babies, daily parenting experiences and work meals. They also compare the money they spend living in their own countries and share stories about their pets.
"We're around the same age, and we have a lot in common to talk about. It really feels like we're good friends," Rong said.
"*It feels amazing because it shows that so many of us truly want to enjoy this short life on the Earth together with our families and kids," Brecken told reporters. It is great to create new friendships that no one ever thought were possible, Brecken said.
On Wednesday morning, Brecken shared a photo of his family's flight tickets to Shanghai, showing his excitement by saying he would see Rong and her family soon. As excited as Brecken, Rong said she knew that the two families would meet one day.
题型:阅读理解
主题:热点话题
语篇类型:记叙文
词数:212
难度:
建议用时:7分钟
1 What connected Rong's family and Brecken's family at first?
A. A social media post.
B. A WeChat invitation.
C. A "Hello" on RedNote.
D. A shared flight ticket.
2 Why do Rong and Brecken feel like good friends?
A. They meet each other many times.
B. They live in the same country.
C. They come from the same country.
D. They are around the same age and share similar interests.
3 Which is the correct order of the following events?
① Rong and Brecken added each other on WeChat.
② Brecken's wife started using WeChat.
③ Brecken shared a photo of flight tickets.
④ Rong talked with Brecken on RedNote.
A. ④①②③
B. ①④②③
C. ③①②④
D. ①③④②
4 What would the two families do next?
A. They would travel together.
B. They would meet each other.
C. They would share a big breakfast.
D. They would have a WeChat group.
5 In which part of a magazine can we read this passage?
A. Sports.
B. Business.
C. Education.
D. Life.
答案:
1. C 细节理解题。由第一段的 On January 14, 2025 a “Hello” on RedNote connected Rong’s family from Shanghai with Brecken’s family... 可知,荣和布雷肯两家最开始以在“小红书”平台上的一声“你好”建立了联系。
2. D 细节理解题。由第三段的 We’re around the same age, and we have a lot in common to talk about. It really feels like we’re good friends... 可知,荣和布雷肯觉得彼此像好朋友是因为他们的年龄和兴趣很相似。
3. A 细节理解题。由第一段中的 a “Hello” on RedNote connected Rong’s family from Shanghai with Brecken’s family from Mississippi, they added each other on WeChat 和 Brecken’s wife also started using WeChat,以及最后一段中的 Brecken shared a photo of his family’s flight tickets 可知,故事情节发展的顺序为④①②③。
4. B 细节理解题。由最后一段的第一句可知,接下来两个家庭将见面。
5. D 推理判断题。本文讲述了来自中国上海的荣一家与来自美国密西西比州的布雷肯一家通过“小红书”结识、再通过微信群聊建立跨国友谊的故事。结合常理可推知,这样的文章最有可能出现在杂志的“生活”专栏。
2. D 细节理解题。由第三段的 We’re around the same age, and we have a lot in common to talk about. It really feels like we’re good friends... 可知,荣和布雷肯觉得彼此像好朋友是因为他们的年龄和兴趣很相似。
3. A 细节理解题。由第一段中的 a “Hello” on RedNote connected Rong’s family from Shanghai with Brecken’s family from Mississippi, they added each other on WeChat 和 Brecken’s wife also started using WeChat,以及最后一段中的 Brecken shared a photo of his family’s flight tickets 可知,故事情节发展的顺序为④①②③。
4. B 细节理解题。由最后一段的第一句可知,接下来两个家庭将见面。
5. D 推理判断题。本文讲述了来自中国上海的荣一家与来自美国密西西比州的布雷肯一家通过“小红书”结识、再通过微信群聊建立跨国友谊的故事。结合常理可推知,这样的文章最有可能出现在杂志的“生活”专栏。
查看更多完整答案,请扫码查看