第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
1 What is LiDAR used for?
A. Flying planes.
B. Making 3D maps.
C. Looking for pyramids.
D. Studying Mayan culture.
2 What does the underlined word "advanced" mean in Paragraph 3?
A. 简单的
B. 先进的
C. 隐藏的
D. 临时的
3 People didn't find Valeriana earlier because ______.
A. the jungle hid it
B. it was too small
C. maps were wrong
D. no one searched there
4 What can we guess from Luke's words?
① The Mayan were friendly.
② Research is difficult.
③ Forests are being lost.
④ Maybe more historical sites are there.
A. ①②
B. ③④
C. ②④
D. ①③
5 What is the main topic of the passage?
A. The history of Mexican jungles.
B. The way LiDAR technology works.
C. Modern Mayan cultural practices.
D. The discovery of an ancient Mayan city.
A. Flying planes.
B. Making 3D maps.
C. Looking for pyramids.
D. Studying Mayan culture.
B
2 What does the underlined word "advanced" mean in Paragraph 3?
A. 简单的
B. 先进的
C. 隐藏的
D. 临时的
B
3 People didn't find Valeriana earlier because ______.
A. the jungle hid it
B. it was too small
C. maps were wrong
D. no one searched there
A
4 What can we guess from Luke's words?
① The Mayan were friendly.
② Research is difficult.
③ Forests are being lost.
④ Maybe more historical sites are there.
A. ①②
B. ③④
C. ②④
D. ①③
C
5 What is the main topic of the passage?
A. The history of Mexican jungles.
B. The way LiDAR technology works.
C. Modern Mayan cultural practices.
D. The discovery of an ancient Mayan city.
D
答案:
1. B 细节理解题。由第二段The researchers found it when they studied the information from LiDAR technology...The information helps the researchers make a 3D map.可知,激光雷达技术用于制作3D地图。
2. B 词义猜测题。由上文“他们在墨西哥和中美洲生活了约4 000年。”可知,下文对应表示:古代玛雅文化非常有智慧且先进。
3. A 细节理解题。由第四段的The jungle covered it, so people didn't see it before.可知,人们以前没有发现瓦莱里安娜城是因为丛林把它隐藏起来了。
4. C 推理判断题。由最后一段...there are probably more historical sites... He added, “There are too many for us to study all of them.”可知,还有很多历史遗迹,且研究很不容易。
5. D 主旨大意题。本文介绍了研究人员用激光雷达技术在墨西哥坎佩切州的丛林中发现了一座古代失落的玛雅城市遗迹。
2. B 词义猜测题。由上文“他们在墨西哥和中美洲生活了约4 000年。”可知,下文对应表示:古代玛雅文化非常有智慧且先进。
3. A 细节理解题。由第四段的The jungle covered it, so people didn't see it before.可知,人们以前没有发现瓦莱里安娜城是因为丛林把它隐藏起来了。
4. C 推理判断题。由最后一段...there are probably more historical sites... He added, “There are too many for us to study all of them.”可知,还有很多历史遗迹,且研究很不容易。
5. D 主旨大意题。本文介绍了研究人员用激光雷达技术在墨西哥坎佩切州的丛林中发现了一座古代失落的玛雅城市遗迹。
查看更多完整答案,请扫码查看