第96页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
三、阅读理解
The Great Barrier Reef is the world's largest coral reef system. It is located in the Coral Sea, off the coast of Queensland, Australia. The reef is made up of thousands of small coral polyps. These polyps build a hard skeleton over time, which forms the coral reef.
The Great Barrier Reef is home to a huge variety of marine life, including many different types of fish, sharks, turtles and dolphins. It is also an important place for tourism. However, the reef is facing many threats. Climate change, pollution and overfishing are all causing damage to the reef.
We need to take action to protect the Great Barrier Reef. We can reduce our carbon footprint to slow down climate change. We can also avoid polluting the ocean and support sustainable fishing practices.
( )1. Where is the Great Barrier Reef located?
A. In the Indian Ocean.
B. In the Pacific Ocean.
C. In the Coral Sea.
D. In the Atlantic Ocean.
The Great Barrier Reef is the world's largest coral reef system. It is located in the Coral Sea, off the coast of Queensland, Australia. The reef is made up of thousands of small coral polyps. These polyps build a hard skeleton over time, which forms the coral reef.
The Great Barrier Reef is home to a huge variety of marine life, including many different types of fish, sharks, turtles and dolphins. It is also an important place for tourism. However, the reef is facing many threats. Climate change, pollution and overfishing are all causing damage to the reef.
We need to take action to protect the Great Barrier Reef. We can reduce our carbon footprint to slow down climate change. We can also avoid polluting the ocean and support sustainable fishing practices.
( )1. Where is the Great Barrier Reef located?
A. In the Indian Ocean.
B. In the Pacific Ocean.
C. In the Coral Sea.
D. In the Atlantic Ocean.
答案:
C
解析:根据“It is located in the Coral Sea, off the coast of Queensland, Australia.”可知大堡礁位于珊瑚海,故选C。
解析:根据“It is located in the Coral Sea, off the coast of Queensland, Australia.”可知大堡礁位于珊瑚海,故选C。
( )2. What is the Great Barrier Reef made up of?
A. Thousands of small fish.
B. Thousands of small coral polyps.
C. Thousands of big sharks.
D. Thousands of big turtles.
A. Thousands of small fish.
B. Thousands of small coral polyps.
C. Thousands of big sharks.
D. Thousands of big turtles.
答案:
B
解析:根据“The reef is made up of thousands of small coral polyps.”可知由珊瑚虫组成,故选B。
解析:根据“The reef is made up of thousands of small coral polyps.”可知由珊瑚虫组成,故选B。
( )3. What is causing damage to the Great Barrier Reef?
A. Climate change, pollution and overfishing.
B. Only climate change.
C. Only pollution.
D. Only overfishing.
A. Climate change, pollution and overfishing.
B. Only climate change.
C. Only pollution.
D. Only overfishing.
答案:
A
解析:根据“Climate change, pollution and overfishing are all causing damage to the reef.”可知威胁包括气候变化、污染和过度捕捞,故选A。
解析:根据“Climate change, pollution and overfishing are all causing damage to the reef.”可知威胁包括气候变化、污染和过度捕捞,故选A。
( )4. What can we do to protect the Great Barrier Reef?
A. Increase our carbon footprint.
B. Pollute the ocean.
C. Support unsustainable fishing practices.
D. Reduce our carbon footprint and avoid polluting the ocean.
A. Increase our carbon footprint.
B. Pollute the ocean.
C. Support unsustainable fishing practices.
D. Reduce our carbon footprint and avoid polluting the ocean.
答案:
D
解析:根据“We can reduce our carbon footprint... We can also avoid polluting the ocean...”可知保护措施包括减少碳足迹和避免污染海洋,故选D。
解析:根据“We can reduce our carbon footprint... We can also avoid polluting the ocean...”可知保护措施包括减少碳足迹和避免污染海洋,故选D。
四、阅读与回答问题
Different landscapes have different features. Mountains are usually high and have rocks and snow. Some people like climbing mountains because it's a great challenge.
Oceans are huge and deep. There are many beautiful corals and fish in the oceans. But we should protect the oceans because there is a lot of pollution now. We should stop polluting the oceans.
Deserts are dry and hot. It's very difficult to live in deserts. But some plants and animals can still survive there. They have special ways to store water and adapt to the hot and dry environment.
Forests are home to many animals and plants. We should not cut down too many trees in the forests.
Rivers are important to us. We can get water from rivers. But some rivers are polluted too.
Plains are wide and flat. Many people live on plains and grow crops there.
Different landscapes have different features. Mountains are usually high and have rocks and snow. Some people like climbing mountains because it's a great challenge.
Oceans are huge and deep. There are many beautiful corals and fish in the oceans. But we should protect the oceans because there is a lot of pollution now. We should stop polluting the oceans.
Deserts are dry and hot. It's very difficult to live in deserts. But some plants and animals can still survive there. They have special ways to store water and adapt to the hot and dry environment.
Forests are home to many animals and plants. We should not cut down too many trees in the forests.
Rivers are important to us. We can get water from rivers. But some rivers are polluted too.
Plains are wide and flat. Many people live on plains and grow crops there.
答案:
(问题见第97页)
查看更多完整答案,请扫码查看