第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
1. How long is the history of Chinese calligraphy?
2. What do we need to pay attention to when we practise calligraphy?
3. What does the underlined word “they” in paragraph 2 refer to?
4. When did Picasso fall in love with Chinese calligraphy?
5. Why do Chinese people of all ages practise calligraphy often?
2. What do we need to pay attention to when we practise calligraphy?
3. What does the underlined word “they” in paragraph 2 refer to?
4. When did Picasso fall in love with Chinese calligraphy?
5. Why do Chinese people of all ages practise calligraphy often?
答案:
1. It has a history of 4,000 to 5,000 years.
解析:根据第一段“It has a history of 4,000 to 5,000 years.”可知。
2. The changes of the strokes and the spaces between characters.
解析:根据第一段“it is important to pay attention to the changes of the strokes and the spaces between characters.”可知。
3. Many people (who take lessons to learn calligraphy).
解析:根据第二段“many people take lessons to learn it. During the lessons, they can learn...”可知,“they”指代“many people (who take lessons to learn calligraphy)”。
4. As soon as he saw Zhang Daqian's works.
解析:根据第一段“He fell in love with Chinese calligraphy as soon as he saw Zhang Daqian's works.”可知。
5. To enjoy the peaceful mind.
解析:根据最后一段“not to be a calligrapher, but to enjoy the peaceful mind.”可知。
解析:根据第一段“It has a history of 4,000 to 5,000 years.”可知。
2. The changes of the strokes and the spaces between characters.
解析:根据第一段“it is important to pay attention to the changes of the strokes and the spaces between characters.”可知。
3. Many people (who take lessons to learn calligraphy).
解析:根据第二段“many people take lessons to learn it. During the lessons, they can learn...”可知,“they”指代“many people (who take lessons to learn calligraphy)”。
4. As soon as he saw Zhang Daqian's works.
解析:根据第一段“He fell in love with Chinese calligraphy as soon as he saw Zhang Daqian's works.”可知。
5. To enjoy the peaceful mind.
解析:根据最后一段“not to be a calligrapher, but to enjoy the peaceful mind.”可知。
四、书面表达
你们学校将举办一场中国民间艺术展,请为学校公告板写一篇70个词左右的英语介绍,欢迎同学们来参观。要点如下:
1. 中国有着大约五千年的悠久历史,出现了各种各样的民间艺术;
2. 中国剪纸不仅样式美丽还能表达我们的祝福,它们形状很多,有……;
3. 来自无锡的惠山泥人由一种黑色陶土制成,它们造型简单,颜色鲜艳,寓意美好;
4. 中式灯笼由木头、竹子、丝绸或纸制成,它们是中国传统工艺的重要组成部分;
5. 我们还有很多其他艺术品展出,如……,欢迎大家来观看。
The Chinese folk art show
你们学校将举办一场中国民间艺术展,请为学校公告板写一篇70个词左右的英语介绍,欢迎同学们来参观。要点如下:
1. 中国有着大约五千年的悠久历史,出现了各种各样的民间艺术;
2. 中国剪纸不仅样式美丽还能表达我们的祝福,它们形状很多,有……;
3. 来自无锡的惠山泥人由一种黑色陶土制成,它们造型简单,颜色鲜艳,寓意美好;
4. 中式灯笼由木头、竹子、丝绸或纸制成,它们是中国传统工艺的重要组成部分;
5. 我们还有很多其他艺术品展出,如……,欢迎大家来观看。
The Chinese folk art show
答案:
The Chinese folk art show
China has a long history of about 5,000 years, with various folk arts. Chinese paper cuttings are beautiful and express wishes, in shapes like flowers. Huishan clay figurines from Wuxi, made of black clay, are simple, colorful and meaningful. Chinese lanterns, made of wood, bamboo, silk or paper, are key in traditional crafts. Many other artworks, like kites, are on show. Welcome to visit!
China has a long history of about 5,000 years, with various folk arts. Chinese paper cuttings are beautiful and express wishes, in shapes like flowers. Huishan clay figurines from Wuxi, made of black clay, are simple, colorful and meaningful. Chinese lanterns, made of wood, bamboo, silk or paper, are key in traditional crafts. Many other artworks, like kites, are on show. Welcome to visit!
查看更多完整答案,请扫码查看