第88页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
二、单项选择 ( ) 1. —Timmy, we are working the whole afternoon. Let's have a rest. —Good idea. To get relaxed, ______ is better than playing basketball. A. nothing B. something C. everything D. anything
答案:
A
解析:“nothing is better than...”(没有什么比……更好),表示打篮球是放松的最佳方式,故选A。
解析:“nothing is better than...”(没有什么比……更好),表示打篮球是放松的最佳方式,故选A。
( ) 2. —Ne Zha 2 is so popular these day. Do you like it? —______ amazing the film is! I love it. A. What an B. What a C. What D. How
答案:
D
解析:感叹句中心词是形容词amazing,用“How + adj. + 主语+谓语!”结构,故选D。
解析:感叹句中心词是形容词amazing,用“How + adj. + 主语+谓语!”结构,故选D。
( ) 3. Sunshine Park is a good place to have fun and ______ people go cycling there. A. thousand B. thousands C. two thousand of D. thousands of
答案:
D
解析:“thousands of”(成千上万的),表示不确定数量,符合句意“很多人去那里骑自行车”,故选D。
解析:“thousands of”(成千上万的),表示不确定数量,符合句意“很多人去那里骑自行车”,故选D。
( ) 4. —How many girls are there in your school? —About ______ of the students. A. one three B. two-third C. two-thirds D. third-five
答案:
C
解析:分数表达“分子用基数词,分母用序数词,分子大于1分母加s”,“三分之二”是two-thirds,故选C。
解析:分数表达“分子用基数词,分母用序数词,分子大于1分母加s”,“三分之二”是two-thirds,故选C。
( ) 5. There was ______ heavy fog that we can't see the street. A. so B. such a C. very D. too
答案:
B
解析:“such a + adj. + 可数名词单数 + that...”(如此……以至于……),fog是可数名词(一场雾),故选B。
解析:“such a + adj. + 可数名词单数 + that...”(如此……以至于……),fog是可数名词(一场雾),故选B。
( ) 6. —If you have any problem, my door is ______ open to you. —It's very kind of you. A. seldom B. sometimes C. always D. never
答案:
C
解析:“always open”(总是开着的),符合句意“我的门永远为你敞开”,故选C。
解析:“always open”(总是开着的),符合句意“我的门永远为你敞开”,故选C。
( ) 7. —______? —He is very tall and has a big nose. A. Why do you like your PE teacher B. What does your PE teacher look like C. Who is your PE teacher D. Where is your PE teacher from
答案:
B
解析:答语描述外貌,用“What does...look like?”(……长什么样?)提问,故选B。
解析:答语描述外貌,用“What does...look like?”(……长什么样?)提问,故选B。
( ) 8. —Morning, Johnson. Juice or coffee? —Coffee, please. It can get me ______ and ready to start my day. A. busy B. lazy C. clean D. fresh
答案:
D
解析:咖啡让人“精神焕发”,fresh(精神饱满的)符合句意,故选D。
解析:咖啡让人“精神焕发”,fresh(精神饱满的)符合句意,故选D。
( ) 9. Look, there is ______ in the room. Let's close the door now. A. somebody B. nobody C. everybody D. anybody
答案:
B
解析:由“Let's close the door”可知房间里“没人”,nobody(没人)符合,故选B。
解析:由“Let's close the door”可知房间里“没人”,nobody(没人)符合,故选B。
( ) 10. In summer, it is good for you to sleep ______ your windows open. A. for B. and C. with D. but
答案:
C
解析:“with + 宾语 + 形容词”(with复合结构),表示伴随状态“窗户开着睡觉”,故选C。
解析:“with + 宾语 + 形容词”(with复合结构),表示伴随状态“窗户开着睡觉”,故选C。
三、阅读理解 Every year, a lot of visitors around the world go to Xizang. The best time to visit Xizang is from April to October. Summer in Xizang is cool. It's not so hot or cold but there's much sunshine. If you go there, you have to take a pair of sunglasses. In spring and autumn, it can be cold. It may be snowy at night, and it can be sunny and warm in the morning and afternoon. If you don't hate the cold weather, you will enjoy the blue sky and see the high mountain far away. But you need to bring some jackets. It's very cold and windy in winter. People there always wear warm clothes. Not many people come to visit Xizang this time because of the bad weather. In fact, most visitors would like to travel to Xizang in summer. It's a good place for people to be away from the high temperature. ( ) 1. The best time to visit Xizang is ______. A. February B. March C. June D. December
答案:
C
解析:由第一段“The best time to visit Xizang is from April to October.”可知四月到十月是最佳时间,June(六月)在此范围内,故选C。
解析:由第一段“The best time to visit Xizang is from April to October.”可知四月到十月是最佳时间,June(六月)在此范围内,故选C。
( ) 2. If you go to Xizang in spring and autumn, you should take ______. A. sunglasses B. umbrellas C. shorts D. jackets
答案:
D
解析:由第二段“In spring and autumn...But you need to bring some jackets.”可知需带夹克,故选D。
解析:由第二段“In spring and autumn...But you need to bring some jackets.”可知需带夹克,故选D。
( ) 3. The passage is mainly about ______. A. when to visit Xizang B. what to do in Xizang C. how to get to Xizang D. where to live in Xizang
答案:
A
解析:文章主要介绍了西藏不同季节的天气及最佳旅游时间,即“何时去西藏旅游”,故选A。
解析:文章主要介绍了西藏不同季节的天气及最佳旅游时间,即“何时去西藏旅游”,故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看