第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
四、阅读理解
I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China because it is too small. The air here is fresh. There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school there is a playground. I often play basketball with my classmates in it. There is a little garden behind our school. And we can grow beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds sing everywhere. There is a pool not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, Maths and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
( )1. The writer lives ______.
A. in a small town
B. in the city of Guilin
C. in Xing'an
D. in a tall building
( )2. There is ______ in the front of our school.
A. a pool
B. an orange orchard
C. a playground
D. a garden
( )3. How many students are there in the school?
A. 4,025.
B. 425.
C. 245.
D. 400.
( )4. Which of the following is TRUE?
A. There are many tall buildings in the town.
B. Behind the school there is a garden.
C. There is a pool in the school.
D. People can hear students sing everywhere.
( )5. What's the best title(标题) for the passage?
A. The garden
B. A small town
C. Our school
D. The best building
I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China because it is too small. The air here is fresh. There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school there is a playground. I often play basketball with my classmates in it. There is a little garden behind our school. And we can grow beautiful flowers and plant trees there. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds sing everywhere. There is a pool not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, Maths and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
( )1. The writer lives ______.
A. in a small town
B. in the city of Guilin
C. in Xing'an
D. in a tall building
( )2. There is ______ in the front of our school.
A. a pool
B. an orange orchard
C. a playground
D. a garden
( )3. How many students are there in the school?
A. 4,025.
B. 425.
C. 245.
D. 400.
( )4. Which of the following is TRUE?
A. There are many tall buildings in the town.
B. Behind the school there is a garden.
C. There is a pool in the school.
D. People can hear students sing everywhere.
( )5. What's the best title(标题) for the passage?
A. The garden
B. A small town
C. Our school
D. The best building
答案:
1. A
解析:根据“I live in a small town near Xing'an in Guilin”可知,作者住在一个小镇,故选A。
2. C
解析:根据“In the front of the school there is a playground”可知,学校前面有一个操场,故选C。
3. D
解析:根据“There are four hundred students”可知,学校有400名学生,故选D。
4. B
解析:A. 小镇有很多高楼(原文说“not many tall buildings”,错);B. 学校后面有一个花园(原文“There is a little garden behind our school”,对);C. 学校里有一个池塘(原文“not far from our school”,错);D. 到处能听到学生唱歌(原文“hear birds sing”,错),故选B。
5. C
解析:全文主要介绍作者的学校,包括建筑、师生、活动等,最佳标题为“Our school”,故选C。
解析:根据“I live in a small town near Xing'an in Guilin”可知,作者住在一个小镇,故选A。
2. C
解析:根据“In the front of the school there is a playground”可知,学校前面有一个操场,故选C。
3. D
解析:根据“There are four hundred students”可知,学校有400名学生,故选D。
4. B
解析:A. 小镇有很多高楼(原文说“not many tall buildings”,错);B. 学校后面有一个花园(原文“There is a little garden behind our school”,对);C. 学校里有一个池塘(原文“not far from our school”,错);D. 到处能听到学生唱歌(原文“hear birds sing”,错),故选B。
5. C
解析:全文主要介绍作者的学校,包括建筑、师生、活动等,最佳标题为“Our school”,故选C。
一、词汇运用
A. 用方框中所给单词或词组的正确形式填空。
zero ninety-nine hundred a few feet more than twenty square thousands of million have an area of
1. The garden ______ 200 square metres.
2. Most of us think he is brave enough to live on ______ floor.
3. There are three ______ in the number 168,000.
4. She makes nine ______ yuan a week after school to collect money for her cost of education.
5. ______ people gather in Tian'anmen Square to watch the raising of the national flag. How amazing!
6. It's said that about six ______ foreigners a year visit our city. I'm so proud!
7. What a pity! The woman with a baby is just ______ from me. I nearly catch her.
8. Look, there is a ______ table. It is just suitable for our big family.
9. ______ 60,000 people visit the old town because of its calm and beauty.
10. My pet cat's birthday is on ______ of June.
A. 用方框中所给单词或词组的正确形式填空。
zero ninety-nine hundred a few feet more than twenty square thousands of million have an area of
1. The garden ______ 200 square metres.
2. Most of us think he is brave enough to live on ______ floor.
3. There are three ______ in the number 168,000.
4. She makes nine ______ yuan a week after school to collect money for her cost of education.
5. ______ people gather in Tian'anmen Square to watch the raising of the national flag. How amazing!
6. It's said that about six ______ foreigners a year visit our city. I'm so proud!
7. What a pity! The woman with a baby is just ______ from me. I nearly catch her.
8. Look, there is a ______ table. It is just suitable for our big family.
9. ______ 60,000 people visit the old town because of its calm and beauty.
10. My pet cat's birthday is on ______ of June.
答案:
1. has an area of
解析:句意:这个花园面积为200平方米。“have an area of+面积”表示“面积为……”,主语为第三人称单数,用has an area of。
2. the ninety-ninth
解析:句意:我们大多数人认为他足够勇敢住在第九十九层。表示“第九十九层”用序数词the ninety-ninth。
3. zeros
解析:句意:数字168,000中有三个零。zero的复数为zeros,three后接复数。
4. hundred
解析:句意:她每周放学后挣九百元来筹集学费。“九百”用nine hundred。
5. Thousands of
解析:句意:成千上万的人聚集在天安门广场观看升旗仪式。“成千上万的”用thousands of,句首首字母大写。
6. million
解析:句意:据说每年大约有六百万外国人参观我们的城市。“六百万”用six million。
7. a few feet away
解析:句意:真遗憾!那个带婴儿的女人离我只有几英尺远。我差点抓住她。“几英尺远”用a few feet away。
8. square
解析:句意:看,有一张方桌。它正好适合我们大家庭。“方的”用square。
9. More than
解析:句意:超过6万人因为古镇的宁静和美丽来参观。“超过”用more than,句首首字母大写。
10. the twentieth
解析:句意:我的宠物猫的生日在6月20日。“20日”用序数词the twentieth。
解析:句意:这个花园面积为200平方米。“have an area of+面积”表示“面积为……”,主语为第三人称单数,用has an area of。
2. the ninety-ninth
解析:句意:我们大多数人认为他足够勇敢住在第九十九层。表示“第九十九层”用序数词the ninety-ninth。
3. zeros
解析:句意:数字168,000中有三个零。zero的复数为zeros,three后接复数。
4. hundred
解析:句意:她每周放学后挣九百元来筹集学费。“九百”用nine hundred。
5. Thousands of
解析:句意:成千上万的人聚集在天安门广场观看升旗仪式。“成千上万的”用thousands of,句首首字母大写。
6. million
解析:句意:据说每年大约有六百万外国人参观我们的城市。“六百万”用six million。
7. a few feet away
解析:句意:真遗憾!那个带婴儿的女人离我只有几英尺远。我差点抓住她。“几英尺远”用a few feet away。
8. square
解析:句意:看,有一张方桌。它正好适合我们大家庭。“方的”用square。
9. More than
解析:句意:超过6万人因为古镇的宁静和美丽来参观。“超过”用more than,句首首字母大写。
10. the twentieth
解析:句意:我的宠物猫的生日在6月20日。“20日”用序数词the twentieth。
查看更多完整答案,请扫码查看